אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ההסתדרות מחזיקה מערכת לתיקון שכר המורים כבת ערובה צילום: אוראל כהן

בלעדי לכלכליסט

ההסתדרות מחזיקה מערכת לתיקון שכר המורים כבת ערובה

עובדי מטה משרד החינוך טוענים לפגיעה בשכרם. במסגרת מאבקם מול משרד האוצר, החליטו לא להגיע להדרכה על מערכת חדשה לניהול שכר המורים, שיכולה לצמצם את הטעויות החוזרות בתשלום שכרם. האוצר: "המערכת החדשה אינה חלק מסכסוך העבודה"

10.02.2020, 08:30 | עמרי מילמן

הסתדרות עובדי המדינה מעכבת כניסה של מערכת טכנולוגית שנועדה למנוע תקלות בחישוב שכר המורים, כך נודע ל"כלכליסט". המערכת היתה אמורה לעלות לאוויר בעוד עשרה ימים, אך על מנת להטמיע אותה, ביקשו בהנהלת משרד החינוך לקיים ימי הדרכות לתפעול המערכת לעובדים. הדרכה כזו נקבעה ל־26 בינואר, אלא שאז שבתו עובדי המשרד כחלק ממאבק על עדכון שכרם, ולא לקחו חלק בהדרכה.

קראו עוד בכלכליסט

בכל שנה מתעוררות מחדש טעויות בשכרם של מורים רבים, ובהם ניכויים שגויים וקיזוזים שמביאים לכך שמשכורתם לעתים אפסית עם פתיחת השנה. המערכת החדשה אמורה, לפי הנהלת משרד החינוך ומשרד האוצר, לשפר את המצב משמעותית.

בסוף ינואר פנה אגף הממונה על השכר במשרד האוצר לממלא מקום יו"ר הסתדרות עובדי המדינה דורון קרני בבקשה להנחות את העובדים לעבור את ההדרכות. זאת לאור הסכם שנחתם בין המדינה להסתדרות בינואר 2018. לפי ההסכם, ההסתדרות תתמוך בפיתוח והטמעה של טכנולוגיות חדשות, ולא תנקוט בצעדים ארגוניים שעלולים לעכב את השקתן.

 יו"ר ההסתדרות ארנון בר דוד, צילום: אוראל כהן יו"ר ההסתדרות ארנון בר דוד | צילום: אוראל כהן  יו"ר ההסתדרות ארנון בר דוד, צילום: אוראל כהן

אולם במכתב התגובה ששלח קרני לאגף הממונה על השכר טען כי "בין עובדי משרד החינוך לבין הנהלת משרד החינוך, נציבות שירות המדינה ואגף השכר באוצר, מתנהל מזה זמן רב מאוד משא ומתן בעניין השלכות הרפורמות הרבות אותן מבצעת הנהלת משרד החינוך והשפעתן על תנאי השכר והעבודה של עובדי משרד החינוך שאינם מדורגים בדירוג עובדי הוראה".

במכתב טוען קרני כי המערכת שאמורה לסייע בתשלומי השכר למורים כרוכה "בפגיעה בתנאי עסקה של העובדים ובנסיבות שלדעת יו"ר האגף לאיגוד מקצועי יש לה השלכה על העובדים". משכך דורש קרני מהנהלת משרד החינוך לדחות את הטמעת המערכת עד להסכם עם נציגי העובדים.

אולם באגף השכר באוצר ערכו בירור שממנו עולה, לטענתם, כי לא התקיימה אף אחת מהעילות לשביתה שקיומן מאפשר לעובדים לשבות, כפי שסוכם עם ההסתדרות. כל עוד השינוי לא כרוך בהוצאת עובדים למיקור חוץ, פיטורים או פגיעה בתנאי העסקה של העובדים או סיבה אחרת שלדעת יו"ר האגף לאיגוד מקצועי יש לה השלכה על העובדים ‑ אין סיבה לשביתה.

במשרד האוצר טענו במכתב תגובה לקרני כי "אין ספק כי המערכת אינה פוגעת בתנאי ההעסקה של העובדים". עוד טענו כי אין מקום לערבב בינה לבין רפורמות אחרות שלגביהן מתנהל משא ומתן.

עוד מזכירים במשרד האוצר כי בסכסוך העבודה שהכריזה ההסתדרות לפני כשנה לא היתה כלולה ההשקה של המערכת טכנולוגית המדוברת. בנוסף, כתבו באוצר כי "המערכת הטכנולוגית אשר עתידה לעלות הינה מערכת אשר מחליפה מערכת קיימת, כי אין בה כדי לשנות את מהות עבודת עובדי משרד החינוך וכי היא נועדה לאפשר לעובדי משרד החינוך ממשק עבודה ידידותי וקל יותר בבואם לתת שירות לציבור עובדי ההוראה".

ממשרד החינוך נמסר בתגובה כי "משרד החינוך מייחס חשיבות רבה לשיפור השירותים שהוא מעמיד לרשות עובדי ההוראה, ולאור זאת הוא מקדם שירותים מגוונים. המשרד פועל במלוא המרץ כדי לקדם את מערכת השכר החדשה, שבסופו של דבר, תעמוד אף היא לרשות עובדי ההוראה".

מהסתדרות עובדי המדינה נמסר כי "במשרד החינוך מתבצעות שלל רפורמות מזה למעלה מעשור, שיש להן השלכות על העבודה של העובדים המנהליים במשרד. ההסתדרות וגם הנהלת משרד החינוך חושבות כי העובדים הללו ראויים להסכם שכר מעודכן, וכל הצדדים עושים מאמץ מרוכז כדי להביא הסכם זה לידי הבשלה".

עוד נמסר כי "ההסתדרות מקדמת בברכה שינויים, לרבות הטמעת מערכות לשיפור השירות. עם זאת, ללא התקדמות במשא ומתן, העובדים לא יחלו לבצע משימות חדשות שיש להן השלכות על העבודה שלהם".

תגיות