אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
המשקיעה של Airbnb ועליבאבא רוצה יזמים מסוג אחר צילום: GGV Capital

בלעדי לכלכליסט

המשקיעה של Airbnb ועליבאבא רוצה יזמים מסוג אחר

GGV קפיטל האמריקאית מנהלת כ-6 מיליארד דולר ב-7 קרנות. בין החברות בהן היא מושקע ניתן למנות את Houzz, Airbnb, Grab או Slack; כעת היא מכוונת לישראל ושלחה לשם כך שני בכירים, גלן סולומון ואורן יונגר כדי לשכנע את היזמים המקומיים

10.02.2020, 19:18 | מאיר אורבך

קרן ההון סיכון הגלובלית GGV Capital אינה מאוד מוכרת לקהל הישראלי, אך בעולם היא אחת הקרנות הפעילות בעמק הסיליקון ובאסיה פסיפיק. הקרן שהשקיעה עד כה בשתי חברות ישראליות והיא אחת המשקיעות הבולטות בכ-61 חברות בעלות שווי של מעל מיליארד דולר (יוניקורן).

קראו עוד בכלכליסט

בין ההשקעות של GGV ניתן לציין את: חברת Houzz אשר הוקמה על ידי שני יזמים ישראלים והוערכה בשווי של 4 מיליארד דולר, Airbnb שצפויה להיות ההנפקה המשמעותית ביותר של שוק ההון האמריקאי ב-2020; Grab חברת ההסעות מסינגפור או Slack שמשווקת פתרון תקשורת לארגונים, ענקית הפינטק Square ועוד רבות אחרות. GGV Capital אינה קרן אמריקאית טיפוסית אלא קרן גלובלית שמחלקת את פעילותה בין שני אזורים מרכזיים: אסיה פסיפיק, שם מחזיקה הקרן מרכז פעילות בסינגפור ועמק הסיליקון שם יש לה מרכז נוסף בפאלו אלטו. לאחרונה החליטה הקרן לקדם בצורה משמעותית את פעילותה בישראל מעבר לשתי ההשקעות שהיא ביצעה עד כה.

מימין אורן יונגר סגן נשיא וגלן סולומון מנכ"ל משותף GGV Capital, צילום: GGV Capital מימין אורן יונגר סגן נשיא וגלן סולומון מנכ"ל משותף GGV Capital | צילום: GGV Capital מימין אורן יונגר סגן נשיא וגלן סולומון מנכ"ל משותף GGV Capital, צילום: GGV Capital

במסגרת זו הגיעו לאחרונה לישראל שני בכירים בקרן, גלן סולמון, מנכ"ל משותף בקרן ואורן יונגר, סגן נשיא וישראלי לשעבר. השניים מודעים לכך שישראל עמוסה במשקיעים זרים ושלא קיים כאן מחסור אמיתי בכסף. בראיון בלעדי לכלכליסט מספרים השניים מדוע הם לא חשים שהגיעו באיחור לנשף.

"יש כ-35 חברות יוניקורן בישראל ומחציתן נוסדו ב-12 החודשים האחרונים. ונחנו חשים שהשוק המקומי מאיץ את הקצב. דעתנו היא שיש יותר יזמים שזו להם החברה השניה או השלישית וזה יוצר את היכולת להקים חברות גדולות ולא לרוץ אחרי כל הצעה לרכישה. לנו כקרן גדולה יש צורך ביזמים שחושבים בגדול. העובדה שקמו כאן הרבה חברות 'יוניקורן' מדברת בעד עצמה וגורמת לכולם לרצות להיות כאלה. הרבה יזמים לא יקחו את ההצעה הראשונה שיקבלו והם ירצו לבנות חברה גדולה", אומר לכלכליסט, גלן סולומון.

"סיבה נוספת מדוע אני חושב שזה עיתוי נכון להגיע לכאן היא העובדה שהשוק הטכנולוגי העולמי הופך להיות שטוח ויש לכך השלכות על השוק הישראלי. אנחנו מאמינים שנוכל לקדם חברות ישראליות גלובלית. זה לא קשה לחברות ישראליות למצוא לקוחות בעולם. למאנדיי היו רק עובדים בישראל וכל הלקוחות שלהם בעולם וזה בזכות העובדה שהעולם נהיה קטן", אומר סולומון.

6 מיליארד דולר, 82 עובדים ו-6 שותפים

GGV נוסדה ב-2000 ומאז גייסה 7 קרנות שמנהלות 6 מיליארד דולר. האחרונה שבהן, השביעית ממנה משקיעים כיום, מנהלת כ-1.2 מיליארד דולר. "אנחנו משקיעים במגוון שלבים, 75% בשלבי סיד, A ו-B ויכולים לרכוש פוזיציות בחברות בכל שלב. יש לנו לפחות עשר חברות בפורטפוליו שלנו שהשקענו בהן כבר בין 50 ל-100 מיליון דולר", אומר סולומון. הקרן מעסיקה 82 עובדים, 6 מהם שותפים. יש לה משרד ראשי בסינגפור ומשרדים בקליפורניה וסין.

הקרן פועלת בצורה מאוד שונה בהתאם לשווקים שהיא נמצאת בהם. באסיה היא מתמקדת בהשקעות מוטות צרכנות ואילו בשאר העולם בהשקעות מוטות טכנולוגיה. "מזרח אסיה הוא אזור שמאוד מעניין אותנו ושם אנחנו משקיעים בעיקר בכלכלות הצומחות. 750 מיליון אנשים חדשים יתחברו לרשת בשנים הקרובות. חצי מהם יבואו מאסיה. אנחנו רואים שם הזדמנות רבה להשקעה בתחומי אי קומרס, פינטק וטראוול", אומר גלן סולומון.  

GGV מושקעת ב-Airbnb, צילום: רויטרס GGV מושקעת ב-Airbnb | צילום: רויטרס GGV מושקעת ב-Airbnb, צילום: רויטרס

"בישראל ובארצות הברית המצב שונה כאן אנחנו מחפשים בעיקר חדשנות טכנולוגית. בישראל השקענו בשתי חברות בשנה האחרונה. VDOO הממוקדת ב-IoT סקיוריטי והוקמה על ידי המייסדים של חברת סייברה שנמכרה לפאלו אלטו. בישראל אנחנו מעדיפים להשקיע לצד משקיעים מקומיים. כעת אנחנו ממוקדים בשוק ויש לנו את אורן שהוא ישראלי עם קשרים ונשלח אותו יותר לכאן ונחזור לכאן הרבה".

"ביצענו שתי השקעות בישראל בסכום של כ-25 מיליון דולר. אני מצפה להשקיע כאן לפחות 100 מיליון דולר ב-5-8 חברות פורטפוליו בתקופה הקרובה. יש כאן הזדמנות עצומה. זה לא שבאנו לשנה אחת בלבד. יש דינמיקה להיכנס בצורה מסיבית ונהיה כאן באופן מהותי בשנים הקרובות", אומר יונגר.

מחפשים השקעות בטכנולוגיות לעסקים

בעבר תפקידן העיקרי של קרנות הון הסיכון היה לספק לחברות משאבים כספיים ולכל היותר לסייע דרך דירקטוריון החברות. אבל בשנים האחרונות קרנות דוגמת אנדריסן-הורוביץ ואחרות הפכו את המודל וכל קרן חשה עצמה מחוייבת לבנות מערך תמיכה מגוון לחברות הפורטפוליו שלה. גם ל-GGV יש מערך כזה שאף שונה קצת משל קרנות אחרות בעיקר בזכות הפיזור הגיאוגרפי שלו. "יש לנו 82 עובדים חלק גדול מהם עובדים עם חברות הפורטפוליו והתפקיד היחידי שלהם הוא לעזור לחברות בגיוס עובדים, פיתוח עיסקי, השגת הלקוח הראשון, בניית שותפים ועוד. כשאנחנו מדברים על ערך נוסף אנחנו משקיעים זמן רב בתשתית מסייעת לחברות שלנו.", אומר סולומון.

Slack, עוד השקעה מוצלחת של GGV Slack, עוד השקעה מוצלחת של GGV Slack, עוד השקעה מוצלחת של GGV

בישראל מתכוונת הקרן להתמקד בהשקעות בתחומים שאינם צרכניים אלא בעיקר בטכנולוגיות לעסקים. "אנחנו אוהבים להשקיע בחברות המפתחות טכנולוגיות לתחום האנטפרייז קונסיומר, טכנולוגיה קצה מתקדמות, רובוטיקה ועוד. כל זה מהבדיקות שעשינו, קיים בישראל וזה נראה מאוד מבטיח. אנחנו ממוקדים בהזדמנויות בתחום הסייבר והאנטרפרייז, ראינו כמה חברות מעניינות ואנחנו מאמינים שההשקעות שלנו יגיעו מתחומים אלה".

הקרן מתמקדת ביזמים ובפיתוח שלהם ולכן אף פתחה תוכנית שנקראת Founders Leaders. "זו תוכנית שמספקת אימונים לכל המייסדים שטובים בלבנות מוצר ולהבין את השוק, אבל פחות טובים בבנייה של צוותים וחברות. בעזרת התוכנית אנחנו מנסים לעזור ליזמים להפוך להיות מנהיגים. אנחנו נשיק את התוכנית בישראל באפריל ונעזור ליזמים ישראלים", אומר יונגר.

בדיון על היכן צריכה החברה והנהלתה צריכים לשבת, GGV מאמינה שצריכה להיות כאן גמישות מחשבתית. "הדבר הכי חשוב כדי להיות גלובלי זה להבין את הצרכן והשוק ברמה הכי עמוקה ולהבין מי הלקוח ברמה הכי עמוקה שלך. דרך אחת לעשות את כל זה היא שהמנכ''ל יעבור למדינה שבה הלקוחות נמצאים ושם לבנות צוות קרוב ללקוחות. זו אסטרטגיה אפשרית אבל היא לא היחידה ואפשר להכיר את הלקוחות בכל כך הרבה דרכים אם אתה מוכן לטייל, כי אין תחליף למגע פנים אל פנים", מסכם סולומון.

תגיות