אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בתום שנה לפעילותה: קרן AP השקיעה בארבע חברות צילום: עמית שעל

בלעדי לכלכליסט

בתום שנה לפעילותה: קרן AP השקיעה בארבע חברות

הקרן של שמואל וולדינגר מתמחה בהשקעות בחברות תעשייתיות קטנות והשקיעה למעלה מ־100 מיליון שקל

11.02.2020, 08:59 | נווית זומר

קרן ההשקעות הפרטית AP, המתמחה בהשקעות בחברות תעשייה קטנות ובינוניות, בראשות שמואל וולדינגר, סיימה שנה ראשונה לפעילותה. ל"כלכליסט" נודע כי הקרן ביצעה עד כה ארבע השקעות בהיקף כולל של למעלה מ־100 מיליון שקל.

קראו עוד בכלכליסט

הקרן גייסה לפני שנה כ־350 מיליון שקל ממשקיעים מוסדיים ובהם אלטשולר שחם, המשקיע הגדול בקרן, ילין לפידות, דיסקונט קפיטל, בנק אגוד ומשקיעים פרטיים.

ייחודה של הקרן הוא בכך שהיא משקיעה בחברות תעשייתיות שמחזור עסקיהן בין 20 ל־100 מיליון שקל בשנה בלבד וזקוקות להון לפריצתן.

שמואל וולדינגר. על הממשלה לעודד תעשייה מקומית, צילום: עמית שעל שמואל וולדינגר. על הממשלה לעודד תעשייה מקומית | צילום: עמית שעל שמואל וולדינגר. על הממשלה לעודד תעשייה מקומית, צילום: עמית שעל

ל"כלכליסט" נודע כי ארבע החברות בהן השקיעה הקרן והיא מחזיקה בלפחות מ־50% מהון מניותיהן הן: חברת הזרעים טומטק ממרחובות, העוסקת בהשבחת זרעי עגבניות ומתמחה בהשבחת טעם; חברת GLV, יצרנית צנרת מוליכת אוויר חם ממעלות, שמכירותיה עומדות על 40 מיליון דולר בשנה; חברת RP Optical Lab מפתח תקווה, יצרנית עדשות אופטיות ומצלמות תרמיות לתחום הביטחון; Enerpoint, המתמחה במכירה והתקנה של אנרגיה סולארית לבתים פרטים.

הקרן שמה לה יעד להשקיע כל שנה כ־100 מיליון שקל, כאשר היעד הסופי הוא אחזקות ב־12 חברות תעשייתיות.

וולדינגר, לשעבר שותף בקרן פימי, היה מחלוצי המשקיעים בתעשייה הקיבוצית: הוא השקיע בחברת ת.נ.ה שהיתה בבעלות קיבוץ הל"ה, יצרנית מטהרי המים תמי - השקעה שהניבה לו אקזיט רווחי עם מכירתה לשטראוס.

הוא מבעלי המניות בחברת רבל לייצור חלקים לתעשיית הרכב העולמית, הנסחרת בבורסה בתל אביב; וחברת גניגר, יצרנית יריעות פלסטיק, הנסחרת גם היא.

וולדינגר אמר ל"כלכליסט": "על מנת שתשאר לאורך זמן תעשייה - החיונית לכלכלתה של המדינה - הממשלה חייבת לעודד תעשיות מסורתיות ולמנוע תחרות לא הוגנת ממדינות כמו טורקיה".

תגיות