אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
המוסדיים התנגדו לתגמול במיטרוניקס והאסיפה נדחתה

בלעדי לכלכליסט

המוסדיים התנגדו לתגמול במיטרוניקס והאסיפה נדחתה

מגדל ומיטב דש אימצו את עמדת אנטרופי, המתנגדת לכך שבכירי החברה יקבלו מענק פרישה של עד 18 משכורות. האסיפה, שאמורה היתה להתקיים ב־2 בפברואר, נדחתה "למועד לא ידוע" מיטרוניקס: "החברה מנהלת דיאלוג עם בעלי המניות ויועציהם"

12.02.2020, 07:42 | צלי גרינברג

המוסדיים המחזיקים במניות חברת מיטרוניקס, המייצרת ומשווקת רובוטים לניקוי בריכות ונסחרת בבורסת תל אביב בשווי של 3.1 מיליארד שקל, אימצו את עמדת חברת הייעוץ אנטרופי, המתנגדת לבקשת אישור התגמול לבכירי מיטרוניקס, כך נודע ל"כלכליסט".  

קראו עוד בכלכליסט

בכך הביאו חברת הביטוח מגדל (9.12%) ובית ההשקעות מיטב דש (5.19%), שחברו למייצגת בעלי המניות מטעם הציבור (25.55%), לדחיית אסיפת בעלי המניות של החברה מ־2 בפברואר לתאריך "לא ידוע". מיטרוניקס, הנמצאת בשליטת קיבוץ יזרעאל (60.14%), הודיעה בסוף ינואר כי היא דוחה את אסיפת בעלי המניות בעקבות "דיונים מול בעלי המניות".

ל"כלכליסט" נודע כי הדיונים הם על תנאי התגמול המבוקש למנהלי החברה, כפי שהוגשו על ידי מיטרוניקס לאישור אסיפת בעלי המניות, שנדחתה כאמור.

בזימון האסיפה מ־25 בדצמבר 2019 ביקשה החברה להעלות את תקרת השכר החודשי הקבוע לתפקידי היו"ר והמנכ"ל ל־120 אלף שקל לעומת 90 אלף שקל קודם לכן, ול־80 אלף שקל עבור תפקיד סמנכ"ל לעומת 60 אלף שקל טרום הבקשה. על פי הזימון לאסיפת בעלי המניות, שכר המנכ"ל עומד על מיליון שקל בשנה, כולל תנאים נלווים.

עוד ביקשה החברה כי מענק הפרישה לתפקידי היו"ר והמנכ"ל יעלה מעד 6 משכורות לעד 12 משכורות חודשיות, וביקשה להעלות את מענק הפרישה של תפקיד הסמנכ"ל מעד 3 משכורות לעד 6 משכורות חודשיות. כל זאת בנוסף ל־6 חודשי מענק פרישה הניתנים במסגרת הודעה מוקדמת. בנוסף, החברה מבקשת להעלות את גובה התגמול ההוני מעד 30% לעד 35%.

בחוות הדעת ששלחה אנטרופי למיטרוניקס והגיעה לידי "כלכליסט", התנגדה חברת הייעוץ להעלאת מענק הפרישה של מנהלי החברה.

אנטרופי ציינה כי "אנו ממליצים כי כלל תנאי הפרישה, לרבות הודעה מוקדמת, מענק פרישה או הסתגלות ואי־תחרות, לא יעלה על 12 משכורות חודשיות. החברה מבקשת להגדיל את תקרת מענק הפרישה, כך שיחד עם תקופת ההודעה המוקדמת, תנאי הפרישה עשויים להגיע לגובה 18 משכורות חודשיות. לאור כך, נמליץ להסתייג מהעדכון המוצע בתנאי הפרישה".

לגבי תקרת השכר כתבה אנטרופי כי "לגישתנו, גם עדכון מינורי יותר עשוי היה להעניק לחברה את הגמישות הניהולית הנדרשת. עם זאת, לא נסתייג ממדיניות התגמול המוצעת על רקע זה". על בקשת העלאת גובה התגמול ההוני השיבו באנטרופי כי "אנו מוצאים את תנאי התגמול ההוני כמתמרצים, בהיותם כוללים תקופת הבשלה שלא תפחת מ־3 שנים ומחיר מימוש שעשוי להיקבע בפרמיה ביחס למחיר השוק. אנו מוצאים גם את תקרות הרכיב ההוני כסבירות ביחס למקובל (עבור המנכ"ל שווי ההענקה השנתית לא יעלה על 35% מסך חבילת התגמול המקסימלית).

ממיטרוניקס נמסר בתגובה כי "החברה מנהלת דיאלוג עם בעלי המניות ויועציהם. כאשר הדיאלוג יבשיל, ניידע את הציבור. מעבר למצוין בדיווח הנוגע לאסיפה ב־2 בפברואר לא נוכל לפרט". 

מפעל מיטרוניקס , צילום: אלעד גרשגורן מפעל מיטרוניקס | צילום: אלעד גרשגורן מפעל מיטרוניקס , צילום: אלעד גרשגורן

תגיות