צילום: יהונתן בן חיים
השחור החדש: קבלו את הטרנד הלוהט התורן - השומשום השחור
כמו רוב הדברים החמודים בעולם גם השומשום השחור בא מיפן ועושה סיבוב ניצחון באינסטגרם. אחרי שכיכב במנות סושי נהפך לטרנד הלוהט בקינוחים ובקוקטיילים
12.02.2020, 08:16 | רעות ברנע
עד כה התרגלנו לראות אותו רק כמשהו שמצפה מדי פעם רולים של סושי, אבל בתקופה האחרונה השומשום השחור נכנס בגדול, בעיקר לעולם הקינוחים, גם כאן בהשראה יפנית. "הטעמים המסורתיים שאתם נהגו להכין קינוחים ביפן הם שומשום שחור ושעועית אדומה מתוקה", מסביר השף ומאסטר הסושי יאמה סאן ממסעדת TYO וקיטו קאטו. "רק אחרי המפגש עם המערב נחשפו שם לטעמים כמו שוקולד ווניל. בסין, למשל, מכינים מרק מתוק עם כדורי מוצ'י — בצק אורז מתוק ממולא בשומשום שחור, ובקוריאה יש קרקרים מתוקים עם שומשום שחור. מעבר לעובדה שהערכים התזונתיים שלו רבים: הוא עשיר באנרגיה, בסיבים תזונתיים ובנוגדי חימצון, הוא חדר לאחרונה למערב גם, ובעיקר, הודות לאינסטגרם: הוא דיגמן עבור הרבה קינוחים ועורר סקרנות רבה בקרב שפים והקונדיטורים בכל העולם". אז הנה, אנחנו יכולים לראות את ניצני הטרנד הזה כבר בקינוחים במקומות לא מעטים בארץ, ואפילו בקוקטיילים.
לא התפרסמו תגובות לכתיבת תגובה