אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ארה"ב: רשות הסחר בודקת את הרכישות של ענקיות הטכנולוגיה בעשור האחרון צילום: גטי

ארה"ב: רשות הסחר בודקת את הרכישות של ענקיות הטכנולוגיה בעשור האחרון

הבדיקה של הרשות תתמקד ברכישות שקטות ולא מדווחות בחברות כמו אמזון, פייסבוק, מיקרוסופט, אלפבית, אפל ואחרות. יו"ר הרשות, ג'ו סימונס: "היוזמה תאפשר להעריך האם הסוכנויות הפדרליות מקבלות הצהרות מספקות בנוגע לעסקאות שאולי מזיקות לתחרות"

12.02.2020, 14:03 | שירות כלכליסט
רשות הסחר האמריקאית (FTC) הודיעה אתמול (ג') כי תבחן רכישות עבר שנעשו על ידי חברות טכנולוגיה גדולות, ביניהן אמזון, אלפבית, אפל, פייסבוק ומיקרוספט.

בצווים שחולקו לחברות, טוענת הרשות כי היא מבקשת מידע ומסמכים הנוגעים בתנאים, מבנה, היקף ומטרה של עסקאות קטנות ולא מדווחות שבוצעו בין ה-1 בינואר 2010 עד ל-31 בדצמבר 2019. הבדיקה של הרשות תתמקד ברכישות שקטות ורוכשים ולא בעסקאות גדולות כמו רכישתן של אינסטגרם וווטסאפ על ידי פייסבוק.

קראו עוד בכלכליסט

מהחברות לא נמסרה תגובה.

"חברות טכנולוגיה דיגיטליות לוקחות חלק גדול בכלכלה ובחיי היומיום שלנו", כך לפי הצהרה של יושב ראש הרשות, ג'ו סימונס. "היוזמה הזאת תאפשר לרשות לבחון מקרוב רכישות שנעשו במגזר החשוב הזה, וגם להעריך האם הסוכנויות הפדרליות מקבלות הצהרות מספקות בנוגע לעסקאות שאולי מזיקות לתחרות, דבר שיעזור לנו להמשיך ולשמור על שווקי הטכנולוגיה פתוחים ותחרותיים, לטובת הצרכן".

ענקיות הטכנולוגיה תחת זכוכית מגדלת, צילום: גטי ענקיות הטכנולוגיה תחת זכוכית מגדלת | צילום: גטי ענקיות הטכנולוגיה תחת זכוכית מגדלת, צילום: גטי

בהודעה לעיתונות, אמרה הרשות כי היא תשתמש בידע ובמסמכים אשר יסופקו על ידי החברות על מנת "לבחון מגמות" באסטרטגיות המיזוג של תעשיית הטכנולוגיה וכך לנתח "את ביצועיהן של חברות קטנות אחרי שנרכשו" על ידי חברות גדולות יותר. המידע החדש יכול להוביל גורמים רשמיים לבחון עסקאות עתידיות באופן צמוד יותר.

לדברי סימונס, המטרה המרכזית של הרשות היא להחליט כמה גדולה צריכה להיות רכישה בכדי להביא חברה לדווח עליה לרשות. אם הרשות תגלה מיזוגים שנעשו בעבר ושפוגעים בתחרות היא יכולה לדחוף את הסוכנויות הפדרליות לנקוט בפעולות אכיפה.

"זה יכול להסתיים בביטול עסקאות", אמר סימונס.

שני החברים הנוספים ברשות, רואיט צ'ופרה וקריסטין ווילסון, הוציאו גם הם הודעה התומכת בהודעת הרשות אך דחקו בה לחקור חברות בעוון בעיות הקשורות בהגנת הצרכן כמו פרטיות המידע ופרסום ממוקד. סימונס אמר לכתבים שאין זה "בלתי סביר" שהבדיקה שתבוצע תתמקד גם בחששות אלו.

תגיות