אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
השבתת הייצור בסין מאיימת על תעשיית התרופות הגנריות צילום: Reuters

נגיף הקורונה

השבתת הייצור בסין מאיימת על תעשיית התרופות הגנריות

מנכ"ל סיפלה, מיצרניות התרופות הגדולות בהודו: "חומרי גלם ייאזלו אם המפעלים בסין לא ייפתחו, המחירים צפויים לעלות". בסינגפור פונו 300 עובדים ממטה הבנק הגדול במדינה לאחר שאחד מהם נדבק בקורונה

13.02.2020, 09:46 | שירות כלכליסט

יצרניות התרופות הגלובליות צפויות להפרעות חמורות בתהליכי הייצור, אם סגר הקורונה בסין יתארך וימשיך לחתוך את קווי האספקה של חומרי גלם חיוניים — כך מדווח ה"פייננשל טיימס", שציטט מנכ"ל ענקית פארמה בהודו.

קראו עוד בכלכליסט

אומאנג ווהרה, מנכ"ל סיפלה, מיצרניות התרופות הגדולות בהודו, אמר כי האספקה של רוב החברות תתחיל לאזול בסוף החודש, אלא אם סין תחדש את הייצור במפעליה.

סין היא יצרנית של חומרי גלם מרכזיים בשרשרת האספקה הגלובלית עבור תרופות אנטיביוטיות, תרופות לסוכרת ו־HIV ומשככי כאבים, אף כי חלקה בתעשייה מוכר פחות מפעילות הייצור שלה בתחומי הטכנולוגיה, מיכון ומוצרי צריכה. על פי אנליסטים, הודו, יצואנית התרופות הגנריות הגדולה בעולם, תלויה בסין עבור 70% מחומרי הגלם שלה. ווהרה אמר לפייננשל טיימס, כי עלול להתעורר "מחסור ענק בשרשרת האספקה", אם הסגר בסין יימשך אחרי פברואר.

המחסור שנגרם בשל סגירת המפעלים ידחוף כלפי מעלה את עלויות ייצור התרופות, זאת במקביל לעליות מחירים שנגרמו בהודו כתוצאה מאגירת מלאים ברקע התפרצות הקורונה.

במקרה של סגר ממושך, תרחיש שסבירותו אינו גבוהה לדעתו, על ממשלות יהיה לשתף פעולה כדי להתמודד עם קשיי האספקה, ציין ווהרה.

יצרניות גנריות מובילות, ובהן מיילן וטבע, סירבו למסור תגובתן. פייזר דיווחה כי היא מנטרת את המצב מקרוב וכי עד כה לא נרשמו חוסרים.

על פי רזאט גאוראב, מנכ"ל חברת הלוגיסטיקה לאמאסופט, העובדת עם חברות פארמה מובילות, בהן אסטרה־זנקה, באייר ו־GSK, לחברות התרופות יהיה קשה להחליף ספקים. זאת משום שהיצרניות שלהן מחוייבות לאישור הרגולטורים של המדינות השונות שבהן הן משווקות. "קיימת מידה רבה של פאניקה בקרב חברות פארמה, משום שהרבה מהן מסתמכות באופן משמעותי על סין עבור חומרי הגלם הפעילים", ציין.

בתוך כך, דרמה נרשמה אתמול במטה של בנק DBS בסינגפור, הבנק הגדול במדינה, זאת לאחר שאושר כי אחד העובדים נדבק בנגיף. הנהלת הבנק פינתה את כל 300 העובדים בקומה ה־43 שבה נחשף הנגיף, והאזור עבר חיטוי. העובדים המפונים יעבדו בשלב זה מהבית. היום צפוי הבנק לפרסם את תוצאות הרבעון הרביעי.

סינגפור מדורגת במקום השלישי במספר הנדבקים בתחומה אחרי סין והונג קונג, עם 47 מקרים מדווחים נכון לאתמול.

תורים ארוכים השתרכו השבוע באזור הפיננסי של סינגפור, זאת בשל בדיקות סינון שנעשו לעובדים לפני כניסתם למשרדים. חברות מסוימות, ובהן DBS, שתפרסם היום את דו"חות הרבעון הרביעי, מקיימות ישיבות בסקייפ.

תגיות