אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
73% מהעצמאים מאושרים בעבודה; רק 25% מהשכירים צילום: שאטרסטוק

73% מהעצמאים מאושרים בעבודה; רק 25% מהשכירים

ישראל מדורגת מקום אחד לפני הסוף מבין שבע מדינות במדד שביעות הרצון בעבודה; בארה"ב 93% מהעובדים מרוצים מעבודתם לעומת 76% בבריטניה; בעלי מקצועות יצירתיים הם המרוצים ביותר ומורים הם הכי פחות מאושרים בעבודה, כך לפי סקר עולמי של "One Poll" בשיתוף חברת מיינדספייס

16.02.2020, 12:25 | מעין מנלה

העובדים בישראל מרוצים באופן כללי מעבודתם, אבל מצבם טוב הרבה פחות מעובדים במדינות אחרות בעולם. בעוד שלמעלה ממחצית העובדים בישראל (54%) מרוצים מעבודתם רוב הזמן, ו-27% מאוד מרוצים מהעבודה, הרי שבמדינות אחרות כמו ארה"ב, הולנד, פולין, רומניה וגרמניה שיעור העובדים המאושרים גבוה יותר, כך עולה מסקר שערכה חברת "OnePoll" בשיתוף חברת מיינדספייס, בקרב 6000 עובדי משרדים בשבע מדינות בעולם. למעשה, במדד האושר בעבודה ישראל במקום הלפני אחרון מבין שבע המדינות שהשתתפו.

קראו עוד בכלכליסט

בסך הכל ברמה העולמית רוב העובדים (84%) מרוצים במקום עבודתם. במקום הראשון דורגה ארה"ב עם 54% מהעובדים שהשיבו שהם מאוד מרוצים בעבודתם ורק 7% שאינם מרוצים; בהולנד 91% מהעובדים מאושרים, בפולין - 83%, בגרמניה - 81% ובישראל 80%. במקום האחרון דורגה בריטניה עם 76% מהעובדים שהשיבו כי הם מרוצים או מרוצים רוב הזמן מעבודתם.

צורת ההעסקה היא אחד הגורמים שמשפיעים באופן משמעותי על שביעות הרצון בעבודה. 73% מהעצמאים השיבו כי הם מרוצים מעבודתם הנוכחית לעומת 25% בלבד מהשכירים. כמו כן, גברים מדווחים שהם מאושרים יותר מנשים בעבודה בכל המדינות מלבד פולין. צעירים בני 18-24 מרוצים מעבודתם באופן משמעותי יותר מאשר בני גילאי ה-40 עד 50 ומנהלים או בעלי עסקים מאושרים יותר מעובדים.45% מהמנהלים דיווחו כי הם מאושרים לעומת 27% מהעובדים.

הישראלים מקום אחד לפני האחרון במדד האושר בעבודה, צילום: שאטרסטוק הישראלים מקום אחד לפני האחרון במדד האושר בעבודה | צילום: שאטרסטוק הישראלים מקום אחד לפני האחרון במדד האושר בעבודה, צילום: שאטרסטוק

עוד עולה מהסקר שאנשים שעובדים במקצועות יצירתיים או אומנותיים הם המאושרים ביותר בעבודה (עם דירוג שביעות רצון ממוצע של 3.36 מתוך 4). מורים הם הכי פחות מאושרים בעבודתם (עם דירוג של 2.96 מתוך 4).

הגורמים המשפיעים על רמת הסיפוק מהעבודה הם תחושת משמעות, תחושה שמעריכים אותך וגמישות. 75% מהאנשים שהשיבו כי הם מרוצים מאוד מעבודתם גם דיווחו כי יש להם תחושת משמעות חזקה באותה עבודה. לאנשים בגילאי 55 ומעלה יש תחושת משמעות חזקה יותר מלצעירים יותר; לבעלי עסקים ומנהלים תחושת משמעות חזקה יותר מאשר לעובדים בכל המדינות שהשתתפו בסקר. לעובדים סוציאליים ולאנשים שעובדים בתעשיית ההייטק יש את תחושת המשמעות החזקה ביותר.

90% מהעובדים שהשיבו כי הם מרוצים מאוד מעבודתם גם דיווחו כי הם חשים מוערכים בעבודתם. לעומת זאת, 80% מהאנשים שהשיבו כי הם אינם מרוצים כלל בעבודתם גם השיבו כי הם אינם מרגישים מוערכים במיוחד. 70% מהעובדים המאושרים דיווחו כי הם נהנים מגמישות בעבודה ו-70% מהעובדים שאינם מרוצים בעבודתם דיווחו גם כי הם אינם נהנים כלל מגמישות במקום העבודה.

לגבי מיקום העבודה, רוב האנשים מעדיפים משרדים פרטיים או חללים קטנים משותפים על פני אופן-ספייס גדול ולפי הסקר שערכה חברת חללי העבודה השיתופיים, פחות מ-9% מאנשים מעדיפים לעבוד מהבית. אנשים צעירים בגילאי 18-24 דיווחו כי חללי עבודה גדולים משותפים הופכים אותם ליעילים בעבודה יותר מאנשים מבוגרים בני 44 ומעלה.

"היום אנשים מבינים שמלבד העבודה השוטפת עובדים מחפשים גם משמעות וערכים בעבודה. הסקר מראה באופן מובהק שאושר בעבודה מושפע מתחושת משמעות, הערכה של העובדים וגמישות. בעידן החדש של עולמות העבודה בו אנו נמצאים, ניתן להניח מהסקר שבשנים הקרובות נראה יותר ויותר מעסיקים ששמים את העובד במרכז, מספקים לו גמישות גבוהה יותר מבחינת מיקום (עבודה במיקום נח ומרכזי), מבחינת תחומי עיסוק והתפתחות בעבודה ועוד. תחושת משמעות תעמוד אף היא במרכז של יותר ויותר חברות שלוקחות על עצמן יוזמות של אחריות תאגידית, כגון איכות הסביבה, קידום פער מגדרי ותרומה לקהילה.

כן ניתן להסיק מהסקר שמעסיקים שיוצרים אצל עובדיהם תחושה שאכפת להם מהעובדים, על ידי כך שהם מתירים לעובדים לקדם פעילויות מגוונות כגון הרצאות, פעילויות ספורט, wellness ותזונה, וכמובן אג׳נדות מקצועיות כגון השתתפות במיטאפים, כנסים והשתלמויות, יקבלו עובדים מאושרים ומסופקים יותר, הגאים במקום עבודתם ובהיותם חלק מחברות אלה", אומר יותם אלרואי, מייסד משותף ב-Mindspace.

תגיות