אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אין תקציב מדינה, ופורום החממות יממן פרויקטים ב-14 מיליון דולר צילום: עופר וקנין

פרסום ראשון

אין תקציב מדינה, ופורום החממות יממן פרויקטים ב-14 מיליון דולר

יוזמה של פורום החממות הטכנולוגיות תמנע את עצירת הפרויקטים החדשים. חברי הפורום, המאגד את משקיעי הסיד המובילים בישראל, החליטו לתת גישור מימוני נקודתי לתקציבי רשות החדשנות במהלך הרבעון הראשון של 2020, תקופה שבה מענקים חדשים של המדינה לא יינתנו

17.02.2020, 14:02 | מאיר אורבך

הקפאת המענקים החדשים של רשות החדשנות בשל השיתוק הפוליטי והעדר תקציב מדינה, הולידה יוזמה של פורום החממות הטכנולוגיות שתמנע עצירת פרויקטים חדשים ותמשיך לסייע ליזמים בתחילת דרכם.

קראו עוד בכלכליסט

חברי הפורום, המאגד את משקיעי הסיד המובילים בישראל, החליטו לתת גישור מימוני נקודתי לתקציבי רשות החדשנות במהלך הרבעון הראשון של 2020, תקופה שבה מענקים חדשים של המדינה לא יינתנו. לפיכך, החממות הטכנולוגיות ימשיכו בפעילות השוטפת ללא כל שינוי כולל: בדיקה של מאות חברות ברבעון זה, בחירה של כ-20 סטארט-אפים והגשתם כמועמדים לתוכנית החממות ולבדיקה של רשות החדשנות.

בשלב הנוכחי הקצו חברות הפורום כ-12-14 מיליון דולר אשר ישמשו לממן כ-20 חברות, שאמורות להיכנס לחממות השונות ברבעון הנוכחי. כל חברה אמורה לקבל כחצי מיליון דולר. לכשיתחדשו תקציבי הרשות, מקווים בפורום שהרשות תאשר את החברות בדיעבד והם יקבלו את הכספים. מרבית החממות יעמידו את המימון כמענק לחברות וחלק קטן מהן כהלוואת גישור.

יו"ר פורום החממות הטכנולויגיות אייל ליפשיץ יו"ר פורום החממות הטכנולויגיות אייל ליפשיץ' יו"ר פורום החממות הטכנולויגיות אייל ליפשיץ

בפורום החממות חברות כיום 19 קרנות הון סיכון וחברות בינלאומיות וביניהן: OurCrowd, JVP, פרגרין, פיטנגו, נילסן, דה קיטשן, בוסטון סיינטיפיק, ועוד.

איל ליפשיץ, יו"ר הפורום ושותף מנהל בקרן הון סיכון פרגרין, מסר: "תוכנית החממות שיזמה הממשלה הוכיחה את עצמה כאחת ממנועי הצמיחה של ההייטק הישראלי ואסור שקשיים נקודתיים יעצרו את הפעילות אפילו לרבעון אחד. אנו רותמים את עוצמתן של חברות הפורום כדי לגשר על הרבעון הבעייתי וכך נוכל להמשיך את הפעילות השוטפת יחד עם הממשלה ללא כל שינוי. הפורום מחויב לתוכנית ולהצלחת היזמים שהיא הצלחת ההייטק הישראלי והמשק כולו".

דב ירקוני, מנכ"ל חממת נילסן מסר כי ברבעון הראשון הם חותרים להגיע ליעד שקבעו לעצמם לפני עצירת התקציבים, דהיינו להקים שתי חברות חדשות שיצטרפו לחממה. "אנו כבר בשלבים מתקדמים של סיכום עם שתי חברות בתחומי ה-AI וה-Computer Vision ונגיש אותן ברבעון זה לוועדת ההשקעות של רשות החדשנות". בנוסף ציין כי ימשיכו ללא כל שינוי את תהליך בדיקת המיזמים ויגישו כל מיזם בעל פוטנציאל ברבעון זה או שלאחריו.

זהר גנדלר, מנכ"ל חממת NGT3 אמר: "חברות הסטארט-אפ חייבות להמשיך להתקדם תמיד וכך גם NGT3 עצמה. אנו נרתמים לסייע בעת שהרשות לחדשנות לא יכולה לאשר מענקים חדשים. נספק גישור מימוני ברבעון זה, נמשיך לבחון חברות חדשות ולקדם את החברות הקיימות. על חשיבות הפעילות הרציפה תעיד העובדה שבמהלך פעילותנו בחממת NTG3 הקמנו 21 חברות רפואיות שפיתחו טכנולוגיות חדשניות פורצות דרך שמרביתן כבר גייסו כספי המשך וחלקן חתמו על שותפויות אסטרטגיות עם חברות בינלאומיות גדולות. אף אחת מהן לא הייתה קמה ללא מינוף של המדינה וההשקעה של NTG3".

משרדי הייטק משרדי הייטק משרדי הייטק

תוכנית החממות, שנוסדה בשנות ה-90, עברה בשנים 2002-2009 למודל בעלות של חברות שנבחרות בהליכים תחרותיים. בכל שנה מוקמים באמצעות החממות הטכנולוגיות בישראל כ-60 עד 80 סטארט-אפים חדשים בתמיכה ממשלתית. חלק גדול מהחברות בוגרות החממה מצליחות לגייס הון בשיעור של פי 6 עד פי 10 בהשוואה לתמיכה הממשלתית.

ליאור שחורי מנכ"ל חממת אינסנטיב בבעלות קרן פרגרין מעיד על הצלחתה יוצאת הדופן של תוכנית החממות הממשלתית כפי שבאה לידי ביטוי בחממת אינסנטיב: "החממה הוקמה בשנת 2002 והקמנו עד היום כ-55 חברות סטארט-אפ. החברות הבוגרות גייסו מעל 400 מיליון דולר ו-9 מהן ביצעו אקזיט בהיקף כולל של 2 מיליארד דולר. 33 חברות בוגרות אחרות פעילות ומעסיקות כיום כל אחת בין עשרות למאות עובדים".

אניה אלדן, סמנכ"ל הזנק ברשות החדשנות: "אנו מברכים על ההחלטה האמיצה והחשובה של פורום החממות בישראל, צעד כזה מסמל את האמון העמוק שנבנה בין רשות החדשנות לזכייני החממות לאחר שנים רבות של שיתוף פעולה פורה ומתוך רצון משותף לקידום האקוסיסטם המקומי. זכייני החממות מייצרים ערך מוסף אדיר לחברות שהוא הרבה מעבר למימון ומעידים על כך אחוזי ההצלחה הגבוהים של חברות בוגרות חממה - ברגע שרשות החדשנות תקבל תקציבים – כל הבקשות שהוגשו עד אותו רגע ידונו ויתקבלו החלטות והתקצוב, כמו תמיד, הוא מיום הגשת הבקשה".

תגיות