אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ברקת מקל על חברות הביטוח: הדרישות המחמירות יתפרסו על פני 12 שנה ולא 4 צילום: עמית שעל

ברקת מקל על חברות הביטוח: הדרישות המחמירות יתפרסו על פני 12 שנה ולא 4

רשות שוק ההון עידכנה את תקופת יישום דרישות ההון המחמירות מעד סוף 2024 לסוף 2032 בכל הקשור לדרישות החלות על תיקי ביטוחי החיים הישנים; המשמעות: הקלה לחברות בגיוס הון אך לא בחלוקת דיבידנדים

17.02.2020, 12:20 | רחלי בינדמן

משה ברקת, הממונה על שוק ההון הבטיח וקיים. הבוקר (ב') הודיעה רשות שוק ההון על הקלות ביישום דרישות ההון על חברות הביטוח, והתאמה של הוראות הסולבנסי 2 שייבאה הרשות מאירופה בדומה לאלו החלות באירופה, באופן שיקל על החברות באופן משמעותי בגיוס ההון הנדרש.

קראו עוד בכלכליסט

כיום נדרשות חברות הביטוח לעמוד בדרישות ההון המחמירות עד סוף 2024, ובשנים האחרונות הן נאלצו בשל כך לגייס מאות מיליוני שקלים בחוב והון כדי לחזק את ההון שלהן. רוב החברות עומדות היום בדרישות בשיעור שנע בין 92% ל-115%, אבל שינויים בתוחלת החיים ובסביבת הריבית יכולים לערער את מצב ההון בכל שלב, כך שמדובר במצב רגיש מבחינת החברות.

משה ברקת, הממונה על שוק ההון, צילום: דוברות האוצר משה ברקת, הממונה על שוק ההון | צילום: דוברות האוצר משה ברקת, הממונה על שוק ההון, צילום: דוברות האוצר

כעת עידכנה הרשות כי דרישות ההון בתיק ביטוחי החיים הישן (עד 2001) יותאמו לתקופת ההתחייבות של ביטוחי המנהלים - כלומר יישום דרישות ההון המחמירות במלואן יידחה ל-2032, והן יתפרסו עד לתקופה זו. תיק ביטוחי החיים הישן הוא התיק הכי עתיר דרישות הון בשל מקדם הקצבה המובטח שהוא הציע למבוטחים, כך שעבור חברות הביטוח הגדולות בתחום, בדגש על כלל ומגדל, מדובר בהקלה משמעותית.

הסיבה לכך שהרשות בחרה להקל עם החברות היא חשש שהן ירתעו משיווק מוצרים חדשים או ייקרו מוצרי ביטוח קיימים כדי לפצות על עלויות גיוס ההון הנדרשות. עם זאת, בניגוד לדרישת חברות הביטוח, בשלב זה מסרבת הרשות להקל בכלל שהציבה לפיו חלוקת דיבידנדים תתאפשר רק בעמידה של לפחות 100% בדרישות ההון.

עם זאת, ברשות כן כללו מספר הקלות בכל הקשור לדרישות הון בכל הנוגע להשקעה במניות ותשתיות. כפי שפורסם בכלכליסט, ההקלות צפויות להגדיל את יחס כושר הפירעון של החברות הגדולות ב-3%-4%. בסוף החודש יגישו חברות הביטוח את השפעות ההקלות על מצב ההון שלהן ותתקבל תמונה יותר מדויקת לגבי השיפור.

הרבעון הרביעי של 2019 כלל ירידה חדה נוספת בסביבת הריבית, דבר שפגע עוד יותר במצב ההון של חברות הביטוח ואילץ אותן לקחת חלק לא מבוטל מרווחיהן לטובת חיזוק ההון - דבר שצפוי להשפיע לרעה על תוצאות הרבעון הרביעי שיתפרסמו בחודש הבא.

תגיות