אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בעלת מניות בפרטנר: ניגוד עניינים בדירקטוריון צילום: ישראל הררי

בלעדי לכלכליסט

בעלת מניות בפרטנר: ניגוד עניינים בדירקטוריון

לכלכליסט נודע כי בעלת מניות בחברה דורשת מהדירקטוריון להעביר בהקדם את ההחלטה לגבי הצעת הרכישה של HOT לדיון באסיפת בעלי המניות

23.02.2020, 08:28 | גולן חזני

בעלי מניות בפרטנר מאיימים לראשונה על דירקטוריון החברה בנוגע לטיפול בהצעת HOT לרכוש את מלוא המניות של פרטנר תמורת 3.6 מיליארד שקל. ל"כלכליסט" נודע כי בעלת מניות המחזיקה ב־1,640 מניות פרטנר שיגרה מכתב באמצעות עוה"ד עמית מנור ויוקי שמש אל כל שמונת חברי דירקטוריון פרטנר, כולל היו"ר אסנת רונן, ודרשה מהם להעביר את ההחלטה לאסיפת בעלי המניות של החברה באופן מיידי, ולא לתחום אותה לדירקטוריון.

קראו עוד בכלכליסט

הצעת הרכישה שהגישה HOT לפרטנר היא לפי מחיר של 19.11 שקל למניה, 27% מעל מחיר השוק ביום ההצעה (וכ־10% יותר ביחס למחיר כיום). לדברי בעלת המניות, סביר להניח שמדובר בהצעה ראשונית שעשויה להשתפר במהלך המגעים.

בנוסף היא טוענת שאם הצעת הרכש תתקבל, המשמעות היא סיום תפקידם של כל הדירקטורים בחברה. לפי המכתב, ברור שתפקידם "יאוין במידה והחברה תמוזג כליל לתוך HOT". בשל כך, לטענת בעלת המניות, הופך הדירקטוריון להיות בניגוד עניינים ובעל עניין אישי בעסקה לכאורה, שכן הדירקטורים מעוניינים להישאר בתפקידם.

"כל עיכוב עלול לפגוע בבעלי המניות"

המכתב מציג את מצב שוק התקשורת כסיבה נוספת להעביר את ההצבעה אל אסיפת בעלי המניות. "שוק התקשורת מצוי במצב לא פשוט ואף משברי. זאת בשל ריבוי השחקנים בשוק והצורך בהשקעות עתק בשל המעבר לדור 5 ופריסת סיבים אופטיים בישראל, נוכח שחיקת המחירים והרגולציה בענף. שחקנים שאין להם מחויבות כלפי הרשת פועלים לנצל את השוק למינוף אינטרסים, דבר שגורר אותו כלפי מטה", כך לשון המכתב. לפי המכתב, "בנסיבות העניין סבורים אנו כי מן הראוי להביא את הצעת הרכש לאישור האסיפה הכללית בהקדם האפשרי".

טענה נוספת במכתב היא כי הרכישה נתונה לאישור משרד התקשורת ורשות התחרות, וכי לאור הסכם הרכישה שנחתם בשבוע שעבר בין סלקום לגולן, לא מן הנמנע שהרשויות יאשרו רק מיזוג אחד, וזה לא יהיה המיזוג בין HOT לפרטנר. לכן, מצוין במכתב, "ההחלטה לזימון האסיפה הכללית לצורך הכרעה של בעלי המניות צריכה ליפול במהרה וכל התמהמהות או עיכוב עלולים להביא לפגיעה קשה בבעלי המניות של החברה. הדברים הללו מתיישבים עם חובת הזהירות וחובות האמונים של הדירקטורים כלפי בעלי המניות בחברה. היה ותסרבו לכנס אסיפת בעלי מניות, תהיו אחראים לנזקים שייגרמו לבעלי המניות בחברה".

דירקטוריון פרטנר מתפקד כדירקטוריון עצמאי ומצוי במצב די מוזר. השליטה בפרטנר היתה עד אוקטובר האחרון בידי חיים סבן. סבן החליט לוותר על השליטה בחברה לאור חוב של 300 מיליון דולר לקבוצת האצ'יסון שאליה היו משועבדות מניות השליטה בחברה, ששוויין היה כמעט כפול משווי המניות.

 , צילומים: ביט טי.וי, אוראל כהן, עמית שעל, עופר חן, ישראל הדרי, סיון פרג צילומים: ביט טי.וי, אוראל כהן, עמית שעל, עופר חן, ישראל הדרי, סיון פרג', אביב חופי  , צילומים: ביט טי.וי, אוראל כהן, עמית שעל, עופר חן, ישראל הדרי, סיון פרג

עם הוויתור התפטרו שבעת הדירקטורים בפרטנר שהיו נציגיו של סבן. הדירקטוריון נשאר עם שישה חברים, דח"צים ודירקטורים בלתי תלויים, כשהאצ'יסון שהגישה בקשה לקבלת היתר שליטה ממשרד התקשורת, לא מורשית למנות דירקטורים או להתערב בנעשה בחברה. מניות השליטה מופקדות בידיו של עו"ד אהוד סול ממשרד הרצוג פוקס נאמן בהוראת בית המשפט.

הדירקטוריון החליט בנובמבר לצרף שני דירקטורים נוספים, ריצ'י האנטר ויוסי שחק, ולמנות את אסנת רונן כיו"ר. אותו דירקטוריון מינה את בנק ההשקעות גולדמן זאקס לסייע לו "לבחון את מכלול האפשרויות העסקיות העומדות בפני החברה לרבות הצעת HOT או המשך התפתחות החברה כחברה עצמאית". הדירקטוריון סבור כי החלופה של רכישה שתבצע פרטנר לא נופלת מקבלת ההצעה של HOT, מה שעצר את עליית מניית פרטנר מאחר שהשוק הבין שהדירקטורים לא ממהרים לקבל את ההצעה.

הדירקטוריון ממלא את חובתו מבחינת החוק

חוק החברות מאפשר שני מסלולים עיקריים לרכישת חברה: הצעת רכש ומיזוג משולש. אם מוגשת הצעת רכש מלאה, כל בעל מניות מחליט בעצמו אם להיענות לה או לא. אם יש היענות של 95%, ההצעה עוברת. הדירקטוריון לא מעורב בהצעת רכש מלאה. לעומת זאת במקרה של מיזוג, החוק קובע שקודם כל הדירקטוריון צריך לאשר את המיזוג, ורק לאחר מכן הוא מובא לאישור בעלי המניות. במקרה הנוכחי הרוכשת הציעה מיזוג ולא הצעת רכש. לכן, אין לדירקטוריון ברירה והוא חייב להחליט אם לאשר את המיזוג לפני שמגיעים לאסיפה הכללית של בעלי המניות.

מבחינת החוק, הדירקטוריון עושה את המוטל עליו במהלך הנוכחי. זו חובתו לדון בהצעות מסוג זה, וכדי למנוע מצב של ניגודי עניינים הוא אף נעזר בחוות דעת חיצוניות. עם זאת, התביעה שהוגשה, וככל הנראה שיוגשו כאלה נוספות בהמשך, מציפה את אחת הסוגיות שהמחוקק לא נתן עליהן את דעתו - מצב ניגוד העניינים בין האינטרס האישי של הדירקטורים לבין טובת בעלי המניות.

יו"ר פרטנר אסנת רונן, צילום: ישראל הררי יו"ר פרטנר אסנת רונן | צילום: ישראל הררי יו"ר פרטנר אסנת רונן, צילום: ישראל הררי

תגיות