אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ה-OECD מפתח כללי מיסוי של חברות דיגיטליות צילום: גטי

ה-OECD מפתח כללי מיסוי של חברות דיגיטליות

הכוונה שאותן חברות ישלמו מס במקום שבו הן פועלות ולא רק היכן שהן רושמות. ארגון המדינות מפותחות: "הדבר עשוי להעלות את הכנסות המס הלאומיות בסכום כולל של 100 מיליארד דולר בשנה"

23.02.2020, 12:40 | שירות כלכליסט

גורמים בוועידת ה-G20 בריאד אמרו אתמול (ש') כי כלכלות עולמיות מובילות חייבות לגלות אחדות בהתמודדות עם "אופטימיזציה אגרסיבית של מסים" מצד חברות דיגיטליות גדולות כמו גוגל, אמזון ופייסבוק.

קראו עוד בכלכליסט

ארגון המדינות המפותחות (ה-OECD) פועל לקביעת כללים גלובליים על מנת לגרום לחברות דיגיטליות לשלם מס במקום שבו הן עושות עסקים ולא רק היכן שהן רושמות. לדברי הארגון, המיסוי עשוי להעלות את הכנסות המס הלאומיות בסך כולל של 100 מיליארד דולר בשנה.

המיסוי של חברות דיגיטליות והשפעת התפרצות נגיף הקורונה על הכלכלה העולמית הם בין הנושאים החמים עליהם דנים מנהיגים פיננסים מעשרים הכלכלות הגדולות בעולם. ה-OECD מעוניין לקבוע רמה מינימלית ואפקטיבית, שבה החברות הגדולות יהיו חייבות במס תוך הגעה להסכם בנושא עד תחילת יולי, והסכם שכולל תמיכה מלאה של מדינות ה-G20, עד סוף השנה.

שר האוצר של ארה"ב, סטיב מנוצ שר האוצר של ארה"ב, סטיב מנוצ'ין, בוועידת ה-G20 בריאד | צילום: אי פי איי שר האוצר של ארה"ב, סטיב מנוצ

הקריאה לאחדות כוונתה בעיקר לארצות הברית, שבה נמצאות חברות הטכנולוגיה הגדולות ביותר, בניסיון למנוע התחמקות מביצוע הכללים החדשים עד לאחר הבחירות לנשיאות ארצות הברית בנובמבר.

"אין זמן לחכות לבחירות", אמר שר האוצר הגרמני אולף שולץ, בסמינר מסים בשולי ישיבת שרי האוצר והבנקאיים המרכזיים של ה-G20. "זה מצריך מנהיגות במדינות מסוימות", אמר תוך שהוא מביט בשר האוצר האמריקני סטיבן מנוצ'ין, שישב לצידו.

חברות אמריקאיות בינלאומיות, צילום: pexels חברות אמריקאיות בינלאומיות | צילום: pexels חברות אמריקאיות בינלאומיות, צילום: pexels

   

עם זאת, הרבה שאלות עדיין נותרו ללא מענה. נציב הכלכלה של האיחוד האירופי, פאולו ג'נטילוני, אמר לרויטרס כי "טוב שיש מחויבות למציאת פתרון, אבל אנחנו עוד לא שם. קיימת עבודה רבה בנושא". שר האוצר הגרמני שולץ, הבהיר שגרמניה נותרה ספקנית: "אסור לנו להתחיל לתת לחברות לבחור את המסים שהן רוצות לשלם. זה לא מוביל לשום מקום".

כיום, בכמה מדינות אירופיות, ביניהן צרפת, ספרד, אוסטריה, איטליה והונגריה, כבר קיימות תוכניות מס על חברות דיגיטליות ותוכניות נוספות נמצאות בפיתוח, מה שמגביר את הסיכון למערכת עולמית מקוטעת במיוחד.

מנוצ'ין התייחס לתוכניות וסיכם: "אסור שיהיו בכלכלה הגלובלית מערכות מס לאומיות שונות המתנגשות זו עם זו".

יצוין כי מנכ"ל פייסבוק מארק צוקרברג, אמר החודש כי יהיה מוכן לשלם יותר מס באירופה ויקבל בברכה כל פתרון עולמי של ה-OECD.

תגיות