אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
נסיגה בשקל לקראת החלטת הריבית של בנק ישראל צילום: שאטרסטוק

נסיגה בשקל לקראת החלטת הריבית של בנק ישראל

הדולר עולה ב-0.4% ונסחר ב-3.43 שקלים, היורו מתחזק ב-0.5% ונסחר עבור 3.72 שקלים; בשוק מעריכים: הריבית תישאר ללא שינוי, על 0.25%; לאומי: "לא מן הנמנע כי בהחלטה תיתן הוועדה המוניטארית פתח להורדת ריבית בהמשך הדרך"

24.02.2020, 14:14 | שירות כלכליסט

נסיגה בשקל לקראת הודעת הריבית בהמשך היום: הדולר עולה ב-0.4% ונסחר ב-3.43 שקלים, היורו מתחזק ב-0.5% ונסחר עבור 3.72 שקלים.

בשוק מעריכים בסבירות גבוהה שבנק ישראל בראשות הנגיד אמיר ירון צפוי להותיר את הריבית ללא שינוי, ברמה של 0.25% - ההחלטה תפורסם בשעה 16:00. המפתח בהודעה יהיה בהתייחסותו של הבנק להמשך הדרך, כשתיתכן גם התייחסות לרמת הסיכונים הגוברת בשל התפשטות מגיפת הקורונה למדינות מחוץ לסין.  

קראו עוד בכלכליסט

בלאומי מציינים שהבנק עשוי לנקוט בטון "יוני" יותר בכל הקשור להורדת ריבית בחודשים הבאים. הכלכלן הראשי ד"ר גיל בפמן ואסטרטג הריביות דודי רזניק אומרים בהקשר זה כי "לא מן הנמנע כי בהחלטה תיתן הוועדה המוניטארית פתח להורדת ריבית בהמשך הדרך, בעיקר על רקע המשך הירידה הצפויה בסביבת האינפלציה, המשך מגמת התחזקות השקל, חשש מפני הרעה ניכרת של המצב הכלכלי הגלובלי ואפשרות למהלך הפחתת ריבית של הפד. ישנה אפשרות ממשית להפחתת ריבית בנק ישראל בסביבות חודש מאי".

בפסגות מסכימים שהיום לא צפויה דרמה גדולה, אך מבהירים כי היא לא רחוקה כל כך: "אמרנו כבר שכשלוקחים בחשבון את העובדה שאין אינפלציה בישראל, השקל חזק באופן עקבי וכל הסימנים מראים על האטה בכלכלה הישראלית, נראה שהרגע לצעד מרחיב מכיוון בנק ישראל הולך ומתקרב.

למרות זאת, אנו מעריכים שהסיכוי שבבנק ישראל יפעלו כבר מחר ויבצעו הרחבה, אם דרך הפחתת ריבית או אם דרך הרחבה כמותית (רכישות מט"ח לא מעוקרות), היא נמוכה מאוד וזאת מהסיבה הפשוטה שעדיין לא רע מספיק", אומר אורי גרינפלד, הכלכלן הראשי בפסגות.

 

 , צילום: בלומברג צילום: בלומברג  , צילום: בלומברג

 

בהחלטת הריבית האחרונה, שהתקבלה בתחילת ינואר השנה, התייחסו חברי הוועדה המוניטרית לסביבת האינפלציה הנמוכה בישראל (שעומדת על 0.3%), התחזקות השקל, והתמתנות הכלכלה העולמית. אולם הוועדה לא התייחסה להשפעת הקורונה. סביר להניח שבהחלטה הנוכחית לא תתעלם הוועדה מהנגיף.

באותה ההחלטה אחד מחברי הוועדה הצביע בעד הורדת הריבית לרמה של 0.1%. זאת לאור הפגיעה הפוטנציאלית שעלולה להיגרם מהאטה בפעילות הכלכלית, שעלולה להביא להמשך ירידה באינפלציה הנמוכה ממילא.

בנוסף, לפי אותו חבר ועדה, התמתנות הפעילות הכלכלית בעולם מהווה סיכון משמעותי לשוק הישראלי. יחד עם ההשפעה הצפויה של צמצום ההוצאות הממשלתיות בעקבות הגירעון, היא מחייבת הגברה של מידת ההרחבה המוניטרית. ייתכן שהשפעת וירוס הקורונה כעת תביא חברי ועדה נוספים להסכים עם עמדה זו.

 

הנגיד אמיר ירון , צילום מסך: לע"מ הנגיד אמיר ירון | צילום מסך: לע"מ הנגיד אמיר ירון , צילום מסך: לע"מ

תגיות