אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
עובדי בנק ישראל פתחו בעיצומים: "חוששים ליציבות הניהולית של הבנק" צילום: עמית שעל

פרסום ראשון

עובדי בנק ישראל פתחו בעיצומים: "חוששים ליציבות הניהולית של הבנק"

במכתב מביעים העובדים חשש נוכח עזיבתם של 7 בכירים בשנה האחרונה, זאת כשחלק מוועדות האיתור מתעכבות או לא מאויישות. הוועד טוען להתנהלות בעייתית והיעדר שקיפות של הנהלת הבנק. גורם בהנהלת הבנק: "מקווה שנגיע לעמק השווה בנושאים המדוברים"

26.02.2020, 13:56 | אדריאן פילוט

עובדי בנק ישראל פתחו בעיצומים על רקע מה שהם מגדירים "חשש ליציבות הניהולית של הבנק". במכתב חריף ששיגרה הנהלת ועד עובדי הבנק לעובדים והגיע ל"כלכליסט" נכתב, כי החשש נובע מעזיבתם של 7 בכירים בשנה האחרונה בהם, המפקחת על הבנקים, ראש חטיבת המטבע, מנהל כוח האדם ודובר הבנק. לדברי הוועד, "חלקם השאירו כיסאות ריקים, זאת כשוועדות איתור מתעכבות, או לא מאויישות", זאת לטענת הוועד, בשל התנהלות בעייתית והיעדר שקיפות שמובילים ל"חשש אמיתי ליציבות הניהולית של בנק ישראל".

קראו עוד בכלכליסט

לפי המכתב, ביממה אחרונה עובדי הבנק היו קורבן להתנהלות בעייתית של נגיד בנק ישראל ומנהלים נוספים בהנהלת הבנק, אשר פוגעת בזכויות העובדים. במכתב, אין פירוט על איזה זכויות מדובר, אך עולה כי המאבק של עובדי הבנק הוא לא לגמרי "למען הבנק" ובשלב מסויים יגיעו דרישות הקשורות לתנאי עסקה.

נגיד בנק ישראל פרופ נגיד בנק ישראל פרופ' אמיר ירון | צילום: עמית שעל נגיד בנק ישראל פרופ

במכתב דורשים העובדים לשבת עם מנכ"ל הבנק, חזי כאלו, שהגיע אף הוא לגיל פרישה וצפוי לעזוב בתקופה הקרובה, כדי לפתוח במו"מ. לפי העובדים, בימים האחרונים חל "ערעור מערכת היחסים שנבנתה בין הנהלת הבנק לעובדיו עד למינויו של הנגיד, תוך מעורבות פעילה של אינטרסנטים, בעלי תפקידים, שפועלים באופן המסכן את פעילותו התקינה של הבנק", כך לשון המכתב. גורמים המעורים בפרטים מדברים על ואקום ניהולי שפוקד את הבנק, ואקום שמנוצל על ידי גורמים בתוך הבנק.

"אנו מקווים כי הנגיד וחברי ההנהלה ישכילו לחזור לניהול שיח שקוף ומכבד עם נציגות העובדים, אך לא נהסס לפעול בכל הכלים שעומדים לרשותנו כדי להגן עליכם חברינו לעבודה", כך מסיים הוועד את המכתב.

ירון נהנה משקט תעשייתי כבר יותר משנה מאז נכנס לתפקיד, כאשר אחד מהחסרונות הבולטים שלו היה כי הוא אינו נהנה מניסיון ניהולי כלל וכלל, לרבות של ארגון כה מורכב כמו הבנק המרכזי הישראלי המונה כ-800 עובדים והיסטוריה מלאת סכסוכים. מאז כניסתו, עזבו כמה וכמה מבכירי הבנק, חלקם בשל סיום קדנציה,

ומעט מאוד מינויים נעשו עד כה. למרות שהוא נגיד מאז סוף דצמבר 2018, ירון מינה משנה רק בתחילת החודש, אך הוא לא מינה מחליף לאביר שכיהן כמנהל חטיבת השווקים, אחת החטיבות החשובות בבנק האחראית על רכישת המט"ח וניהול תיק נייר הערך של הבנק.

גורם בהנהלת הבנק מסר, "אנו משוכנעים שההנהלה ועובדי הבנק רואים עין בעין את החשיבות במהלכי החדשנות שמוביל הנגיד ומקווים שיגיעו לעמק השווה בנושאים המדוברים".

תגיות