אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
רני צים מגדיל חשיפה למגזר הערבי: רוכש את השליטה בשותפתו מידאס

רני צים מגדיל חשיפה למגזר הערבי: רוכש את השליטה בשותפתו מידאס

חברת מרכזי הקניות שבשליטתו תשלם 50 מיליון שקל תמורת 62.5% בחברה ששותפה איתו בשבעה קניונים, במיקומים שבהם מרבית האוכלוסייה ערבית. העסקה כפופה לבדיקת נאותות של הרוכשת

27.02.2020, 08:15 | צלי גרינברג

רני צים מרכזי קניות, הנסחרת בתל אביב בשווי של 536.8 מיליון שקל, הודיעה אתמול (ד') על רכישת השליטה בחברת מידאס (62.5%) תמורת 50 מיליון שקל. הסכום משקף לחברה שווי של 80 מיליון שקל ומהווה פרמיה של 116.5% על שווי השוק של מידאס בבורסת תל אביב בבוקר העסקה, שעמד על 36 מיליון שקל.

קראו עוד בכלכליסט

מבחינת בעל השליטה (68.8%) רני צים, המכהן כמנכ"ל החברה הקרויה על שמו, מדובר במהלך שמעמיק את פעילותה בקניונים במגזר הערבי, שכן מידאס היא שותפתה בשבעה מרכזים כאלה, ששניים מהם כבר פועלים והשאר בהקמה. חלקה של מידאס במרכזים הממוקמים בערים שמרבית אוכלוסייתן ערבית נע בין 25% ל־50%. בנוסף מחזיקה מידאס ב־33% מפרויקט גני שרונה בתל אביב ובנכסים מניבים בבריטניה.

לפי הערכות בשוק, צפויה רני צים מרכזי קניות לרשום עלייה של 20–22 מיליון שקל בשנה ב־NOI (הכנסות נקיות משכירות) בעקבות העסקה. מדובר בסכום משמעותי, שכן בתשעת החודשים הראשונים של 2019 רשמה רני צים NOI של 29.2 מיליון שקל, וב־2018 הסתכם ה־NOI ב־36.1 מיליון שקל.

העסקה כפופה לבדיקת נאותות של רני צים ולהתקיימות תנאים מתלים. מניית מידאס הגיבה לעסקה בזינוק וסיימה את יום המסחר בעלייה של 61%, בעוד מניית רני צים ירדה ב־1%.

צים אמר ל"כלכליסט" כי "העסקה מאפשרת לנו לקבל 100% שליטה בפרויקטים המניבים והעתידיים שלנו במגזר הערבי, ולהפוך לשחקן המוביל והדומיננטי בו. בנוסף, העסקה מאפשרת יתרון גם ברמה התפעולית, כי ייחסכו יותר מ־4 מיליון שקל בשנה כתוצאה מהתייעלות שתושג באמצעות מיזוג הניהול ואי־הצורך בצוות הפיתוח העסקי של מידאס".

לגבי ירידת המניה אמר צים: "אפקט הקורונה משפיע בימים אלה על כל השוק, ואי אפשר להתעלם ממנו. אבל ברגע שמדד הפחד יירד והשכל יחזור לעבוד בצורה רציונלית, החברה תקבל את השווי שלה. אנחנו מתרכזים ביצירת ספינה גדולה ומסתכלים לטווח הארוך. גם אם יש גלים בים, אנחנו יודעים להתמודד עימם, ובסופו של דבר נולדה העסקה שעמלנו עליה כשנה".

צים הוסיף כי "החברה תעדכן בימים הקרובים את תוכניות העבודה, ובמסגרתן תציין את ה־NOI ואת ה־FFO (רווח נקי הניכוי הפחתות חד־פעמיות). במסגרת העסקה צים תאחד בדו"חותיה את ה־NOI ממרכזי המסחר באום אל פחם ובירכא לאחר שתושלם רכישת השליטה במידאס. הצפי הוא כי לאחר מכן נאחד גם את הפרויקטים הנוספים, לאחר שיושלמו. יש צמיחה גבוהה במגזר הערבי, שמהווה 22% מאוכלוסיית מדינת ישראל, והביקושים לשטחים בפרויקטים שלנו גבוהים מאוד. מדובר באוכלוסייה שמשוועת למקומות מסחר, ואפילו הייתי מגדיר זאת כצורך — לא כביקוש.

"אנו יכולים לייצר יותר מ־30 מרכזים, וגם אחרי זה הפוטנציאל יישאר מטורף. הפדיונות במגזר גבוהים יותר. את המרכזים בירכא ובאום אל פחם השלמנו רק לפני כשנתיים, וצריך לזכור שבדרך כלל עוברות שלוש שנים עד שהם מתחילים ל'קבל צבע' — כלומר, להתאקלם ולהתאכלס. אבל התחלופה במגזר הערבי נמוכה לעומת נכסים אחרים, כך שאם היו לי עוד 10,000 מ"ר שם, הייתי משווק אותם בלי בעיה. אנחנו עומדים בתוכניות העבודה שלנו".

תגיות