אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בדרך לפשרה: אינטרנט זהב צפויה לשלם לבי-קום 20 מיליון שקל צילום: אוהד צויגנברג

בלעדי לכלכליסט

בדרך לפשרה: אינטרנט זהב צפויה לשלם לבי-קום 20 מיליון שקל

הצדדים מתקרבים לפשרה על חלוקת דיבידנד של 113 מיליון שקל שחילקה בי־קום ב־2016 ונועד להחזר חובות שנטל בעל השליטה דאז, שאול אלוביץ', לצורך רכישת השליטה בבזק; במקביל, הגיעה בי־קום לפשרה בארה"ב בתביעה ייצוגית

05.03.2020, 08:41 | גולן חזני

בדרך לפשרה בתביעה הנגזרת על הדיבידנד האסור: משא ומתן מתקדם לפשרה בתביעה הנגזרת נגד בי־קום ואינטרנט זהב, על חלוקה אסורה לכאורה של דיבידנד של כ־113 מיליון שקל בתקופה שבה שאול אלוביץ' שלט בפירמידה שהחזיקה בשליטה בבזק. בי־קום, שהיא בעלת השליטה (26.3%) בחברת התקשורת בזק, היתה אז אחת החברות בפירמידת השליטה של שאול אלוביץ' בבזק ונשלטה בידי אינטרנט זהב. הדיבידנד נועד להחזר חובות שנטל אלוביץ' לרכישת השליטה בבזק.

קראו עוד בכלכליסט

ל"כלכליסט" נודע כי אינטרנט זהב תשלם במסגרת הפשרה כ־20 מיליון שקל לקופת בי־קום, במסגרת של החזרת דיבידנד של 113 מיליון שקל שחילקה בי־קום ב־2016. הצדדים חלוקים על שיעור השתתפות הביטוח בעלות הפשרה. יש לציין כי בשלב זה חברת הביטוח מנורה טרם אישרה את השתתפותה בפשרה, אך כל הצדדים המעורבים לוחצים עליה להשתתף בחלק מהתשלום. כרגע, מנורה מוכנה לשלם עד 2 מיליון שקל לטובת העניין. זאת, מאחר שמדובר בתביעה נגדה חברה ולא נגד הדירקטורים שלה.

שאול אלוביץ שאול אלוביץ' ותומר ראב"ד, מנכ"ל בי-קום | צילום: אוהד צויגנברג שאול אלוביץ

הדיבידנד לא נכלל בדו"ח רווח והפסד של החברה

בתביעה, אותה הגיש לבית המשפט המחוזי בתל אביב אמוץ חורב, שמיוצג בידי עו"ד שלומי מושקוביץ', נטען כי 113 מיליון שקל מתוך הדיבידנד, שרובו הגיע לבעלת השליטה בבי־קום, חברת אינטרנט זהב, התבסס על מקור כספי שאמנם היה קיים מבחינה מהותית, אבל לא נכלל בדו"ח רווח והפסד של החברה מסיבות חשבונאיות. כזכור, חוק החברות מתיר לחברה לחלק דיבידנד רק מתוך רווחיה. כל חלוקה אחרת מחייבת אישור מראש של בית משפט.

ביולי 2019 אישרה השופטת רות רונן את התביעה נגד בעלת השליטה אינטרנט זהב. לעומת זאת, היא קבעה כי לא הוכח נזק לבי־קום מחלוקת הדיבידנד, ולא אישרה להמשיך בתביעה נגד הדירקטורים בבי־קום. הדירקטורים בבי־קום קיבלו חוות דעת של פרופ' אוריאל פרוקצ'יה ועו"ד דוד חודק בשאלה אם מותר לחלק דיבידנד ממקורות שלא סווגו בדו"חות הכספיים כרווח נקי, אולם השופטת קבעה כי הדירקטורים לא יוכלו להסתמך על חוות דעת כאלה.

יש לציין כי אינטרנט זהב, שנשלטת כיום בידי נושיה, ולמעשה אחרי שמכרה את השליטה בבי־קום לקרן סרצ'לייט האמריקאית, נותרה בלי פעילות, שריינה בקופתה חלק מהתמורה שהעבירה לה סרצ'לייט, לצורך החזר לבי־קום, באם תידרש לכך.

מחזיקי מניות אינטרנט זהב, שהיו למעשה מחזיקי האג"ח של החברה, ספגו הפסד כבד מאז ההסדר מול סרצ'לייט. באותו הסדר קיבלו מסרצ'לייט 165 מיליון שקל במזומן ו־60 מיליון שקל נוספים במניות בי־קום, ששוויין צנח עם מניית החברה. כיום, מניית בי־קום, שירדה אתמול ב־5%, נסחרת בשווי 469 מיליון שקל בלבד, בעוד שסרצ'לייט השקיעה יחד עם דוד פורר בהסדר בי־קום 485 מיליון שקל. מניותיהם (60%) בחברה שוות היום 300 מיליון שקל בלבד, כאשר השווי הנכסי של בי־קום קרוב לשלילי, לאור הירידות בחודשים האחרונים.

בי־קום תשלם 1.2 מיליון דולר בפשרה בארה"ב

במקביל, הגיעה בי־קום לפשרה בארה"ב בתביעה ייצוגית, אשר טענה למעורבות של החברה בעבירות לכאורה, שנחקרות בישראל, בנוגע לעסקת יס־בזק. התביעה בארה"ב נסגרה בפשרה של 1.2 מיליון דולר בצירוף הוצאות. זאת, ככל הנראה, כדי להקדים את תחילת משפטם של המעורבים בעסקת בזק־יס, שנחקרה גם בידי רשות ני"ע. באותה עסקה רכשה בזק את מחצית המניות של יס מידי יורוקום של שאול אלוביץ' בכמיליארד שקל. התהליכים בתביעות בארץ באותו נושא מעוכבים בשלב זה על פי החלטת רשות ני"ע והיועץ המשפטי לממשלה עד להשלמת התהליכים המקבילים בתיקי בזק־יס ותיק 4000.

תגיות