אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מספר החולים בקורונה בישראל עלה ל-25; גם אייר פראנס מפסיקה לטוס לארץ צילום: שאול גולן

נגיף הקורונה

מספר החולים בקורונה בישראל עלה ל-25; גם אייר פראנס מפסיקה לטוס לארץ

מניין הנדבקים זינק תוך שעות מ-21 ל-25. הנדבקים החדשים: אנשים ששבו מספרד, איטליה ויוון; חברת התעופה הצרפתית הודיעה על ביטול כל טיסותיה בקו פריז - נתב"ג עד סוף החודש; בסוף השבוע נמשכה מגמת העזיבה מואצת של זרים את ישראל - 3,000 אירופיים עזבו את הארץ

07.03.2020, 23:11 | תומר הדר, נוית זומר ו-ynet

משרד הבריאות הודיע הערב (שבת) כי ארבעה בני אדם נוספים אובחנו כחולים בנגיף הקורונה. נכון לעכשיו קיימים 22 חולים בישראל. שלושה בני אדם שחלו בנגיף החלימו. עד שעות הערב עמד מניין הנדבקים בנגיף בישראל על 21, ובתוך שעות זינק ל-25.

במשרד הבריאות ציינו כי אחד החולים החדשים הוא גבר בשנות ה-50 לחייו מהמרכז שטס לברצלונה ב-27 בפברואר בטיסת אל על LY393 וחזר ב-1 במרץ משם בטיסת אל על LY394. הוא נכנס לבידוד ביום רביעי האחרון, 4 במרץ, ואושפז לאחר אבחונו בבית החולים וולפסון בחולון. חולה הנוסף הוא אדם מאזור תל אביב שהמריא לוונציה ב-22 בפברואר וחזר לישראל ב-29 בפברואר בטיסת איזיג'ט EJU3342. הוא נכנס לבידוד ויצא ממנו רק כדי להצביע בקלפי למבודדי בית. 

חולה נוספת היא אישה מאזור המרכז שבאה במגע עם קבוצת הצליינים מיוון. היא שהתה עמם בטיסה שבה חזרו ליוון - מתל אביב לאתונה ב-27 בפברואר - טיסת A3925 של חברת אג'יאן. היא חזרה לישראל ב-2 במרץ בטיסת A3924 של אג'יאן. חולה אחר הוא אדם מאזור המרכז שחזר מספרד דרך בריסל. הוא המריא למדריד ב-28 בפברואר בטיסת ארקיע IZ231, משם טס לבריסל ב-2 במרץ בטיסה SN3728 של חברת בריסל איירליינס ובהמשך המריא לישראל בטיסה SN3293, גם היא של בריסל איירליינס.

קראו עוד בכלכליסט

במקביל הצטרפת היום (שבת) גם אייר פראנס לרשימת החברות שהודיעו כי לא יטוסו לישראל (לופטהנזה, איביזה, סוויס ואוסטריין איירליינס). זאת, לאור הוראת משרד הבריאות שלפיה על כל מי ששב מצרפת להיכנס לבידוד. לפי הודעת החברה, "אייר פראנס נאלצת להודיע על השהייתן של כלל הטיסות בין פריז לתל אביב ולהיפך עד ל-28 במרץ".

סימן השאלה הגדול ביותר עדיין מרחף על יעד עיקרי אחד: ארצות הברית. מחר צפויה להתקבל החלטה בנושא בידוד על השבים מארה"ב. במידה ויוחלט על נקיטת צעד כזה, תצומצם באופן דרסטי פעילות התעופה המסחרית בישראל בחודש מרץ.

מטוב של אייר פראנס, צילום: בלומברג מטוב של אייר פראנס | צילום: בלומברג מטוב של אייר פראנס, צילום: בלומברג

במקביל להפסקת הטיסות של חברות תעופה רבות לישראל, נרשמת בשבועיים האחרונים מגמת עזיבה מואצת של זרים הנמצאים בישראל, ובעיקר אזרחי המדינות שנכללות באזהרות ובצווים של משרד הבריאות, שפורסמו בעקבות התפרצות נגיף הקורונה. בנמל התעופה בן גוריון נערכו לקליטת אוטובוסים ועליהם מאות זרים מכלל האזורים בישראל, לרבות סיוע מהיר להוצאת תיירים ששהו ברשות הפלסטינית, אשר הגיעו לשדה לאחר שעות ארוכות באוטובוסים, ללא מזון וללא לינה.

במהלך היומיים האחרונים תיאמה ישראל באמצעות צה"ל את יציאתן של עשרות קבוצות תיירים משטחי הרשות ישירות לנתב"ג, בעקבות בקשות מצד הקבוצות ומצד קונסוליות ונציגויות רבות. במאמץ להוצאת האזרחים הזרים השתתפו כלל כוחות הביטחון, המשטרה, משרד החוץ, המל"ל ומשרד הבריאות.

 

בנתב"ג נערכו לקליטת אותם תיירים עם כריכים ושתייה. מאז אתמול בשעה 08:00 יצאו מהארץ 193 אזרחים מאוסטריה, 25 איטלקים, 1,029 גרמנים, 499 ספרדים, 323 צרפתים ו-88 שווייצרים. עוד יצאו באופן מאורגן 546 אזרחי פולין ו-497 אזרחי רומניה, אף שמדינות המוצא שלהם אינן כלולות בצווים של משרד הבריאות.

 

ישראל סייעה לחלק מהתיירים לצאת מהארץ בטיסה גם במקרים שלא היו טיסות ישירות למדינותיהם לאחר שחברות התעופה ביטלו טיסות. בחלק מהמקרים אף אורגנו להם טיסות מיוחדות. המדינה עזרה לחלק מהתיירים ברכישת כרטיסי טיסה (במקרים שלא היו כרטיסי חזור שניתן להמיר או שלא היתה אפשרות לשלם). במקרים אחרים התיירים רכשו לעצמם את הכרטיסים חזרה. 

 

נוסעים מתגוננים מקורונה בנתב"ג, צילום: שאול גולן נוסעים מתגוננים מקורונה בנתב"ג | צילום: שאול גולן נוסעים מתגוננים מקורונה בנתב"ג, צילום: שאול גולן

מצבו של הנהג ממזרח ירושלים עדיין קשה

הבוקר עדכנו בבית החולים פוריה שבו מאושפז הנהג ממזרח ירושלים, כי מצבו מוגדר קשה אך יציב, וכי הוא לא השתנה מאז אתמול, אז החלו לטפל בו בצורה אנטי-ויראלית. לדברי ד"ר הגר מזרחי, המנהלת בפועל של המרכז הרפואי, "אנחנו בקשר עם אחיו של המטופל והם מעודכנים. צוות המרכז הרפואי פדה-פוריה ערוך ומתורגל במצבי חירום, הצוות התגייס ומתנהל במקצועיות ובמסירות ראויה לציון".

 

במקביל, משרד הבריאות חשף הבוקר את תוצאות החקירה האפידמיולוגית של חולה מס' 18 בארץ, מאזור תל אביב, שחזר ב-27.2 מספרד. הוא המריא מתל אביב למדריד ב-24.2, בטיסה שהמריאה בשעה 08:00 ונחתה בשעה 12:00. מספר הטיסה UX1304. לארץ חזר בטיסה ממדריד ב-27.2, שהמריאה בשעה 17:00, ונחתה בשעה 22:15. מספר הטיסה IB3316.

יום לאחר מכן שהה בקפה לורן בסוקולוב 53 ברמת השרון, בין השעות 10:00 – 09:00, ובמסעדת פיש, ברחוב פרופ' בני חבוט 7 בראשון לציון, בשעות 17:00 – 15:00. ב-29.2 שהה שוב במסעדת פיש בראשון לציון, בשעות 15:00 – 13:00. ב-2.3 שהה פעם נוספת בקפה לורן ברמת השרון, בשעות 10:00 – 09:00 ובשעות 14:30-15:30 במוקד רפואה דחופה של מכבי ברמת השרון, ברחוב הנצח 3. משרד הבריאות מסר כי כל מי שהיה בטיסות ובמקומות הנ"ל, נדרש להיכנס באופן מיידי לבידוד בית למשך 14 יום ולדווח על כך באתר משרד הבריאות.  

הנגיף מתפשט בארה"ב

 

בשעות אחר הצהריים דיווח העיתון הסיני People's Daily כי כ-70 בני אדם נלכדו מתחת להריסות מלון שקרס בעיר קוואנג'ו שבסין. לפי הדיווח בעיתון, המלון נועד לאלכס בתוכו מבודדי קורונה. לפי שעה נסיבות הקריסה לא ידועות, ועד כה חולצו מההריסות 23 בני אדם.

במהלך הלילה הודיע סגן נשיא ארה"ב מייק פנס כי לפחות 21 בני אדם נדבקו בנגיף על ספינת התענוגות "גראנד פרינסס", שעוגנת סמוך לחוף בסן פרנסיסקו שבקליפורניה. ביממה האחרונה אובחנו בארה"ב יותר מ-100 בני אדם כחולים בנגיף. פנס ציין כי 19 מ-21 הנדבקים הם אנשי צוות, ושניים אחרים הם נוסעים. הספינה סיימה שיט להוואי, אך קיבלה הוראה להמתין ליד החוף ולא בנמל מאחר שנוסע בשיט קודם בחודש שעבר מת מהנגיף.

 

ברשויות האמריקניות עומדים כעת בפני דילמה אם לבודד את הנוסעים או להתיר להם לרדת ליבשה. הנשיא טראמפ התייחס לסוגיה בביקור שערך אמש במטה המרכז לבקרת מחלות ולמניעתן באטלנטה. "אני אישית מעדיף שהם יישארו, אבל לגמרי אבין אם יחליטו להוריד אותם", אמר טראמפ. הוא ציין כי הורדת הנוסעים מהסיפון עלולה לסייע להתפשטות הנגיף בארה"ב. "אני לא צריך שהמספרים יוכפלו בגלל ספינה אחת שהיא לא באשמתנו", הוא אמר.

במהלך הלילה דווחו שני מקרי מוות ראשונים בפלורידה. מדובר בשני גברים בשנות ה-70 לחייהם שביקרו מחוץ למדינה, אך לא נמסר היכן. אחד מהם סבל מבעיות בריאותיות. בפלורידה התגלו עד כה שבעה מקרי הידבקות. זו המדינה הראשונה בחוף המזרחי שמדווחת על מקרי מוות, והשלישית אחרי מדינות וושינגטון וקליפורניה.

עדות נוספת להתפשטות הנגיף בארה"ב היא העובדה שהנגיף התגלה גם בקרב באי ועידת השדולה הפרו-ישראלית איפא"ק. באיפא"ק מסרו הלילה כי לפחות שניים ממשתתפי הכנס שנערך בתחילת החודש בוושינגטון אובחנו כנשאי קורונה. בהודעה הומלץ לכלל המשתתפים לפנות לגורמי הבריאות. בכנס השתתפו אלפי בני אדם, בהם השגרירים הישראלים רון דרמר ודני דנון. גם בכירים אמריקנים נכחו בוועידה, כמו פנס ומזכיר המדינה מייק פומפאו וחברי קונגרס רבים.

תגיות