אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
עד דלא ידע: ביקורת יין לפורים צילומים: אורי גרון, מוקאפ

עד דלא ידע: ביקורת יין לפורים

האדום התחפש ללבן, הגלילי לקליפורני, הברוודו לוולפוליצ'לה והמקומי לצרפתי קלאסי. רענן שקד עטה מסיכה ויצא במהדורה מיוחדת לחג

09.03.2020, 08:49 | רענן שקד

ג'ון לנון היה זה שכתב "אף אחד לא אמר לי שיהיו זמנים כאלה", ובאמת, אף אחד לא אמר לי שיהיו זמנים שבהם הילדים שלי יתחפשו לדברים שאני לא יודע מהם: הילדה היא השנה סוג של שלד נשי שמרפרר ל"יום המתים המקסיקני" (אמא שלה הסבירה לי); והילד הוא דמות מפורטנייט (לא זוכר איזו. אמא שלו לא הסבירה לי).

תהרגו אותי, מה רע להם להיות כבאי? סמי הכבאי? אלף כבאים? לא חשוב. פורים השנה ממילא מועבר במתכונת קורונה־אקסטרה, והדבר הכי טוב שאפשר לעשות בקשר אליו, ולמצב בכללותו, הוא לשקוע בעדליאדע פרטית בנוחות ביתכם, עדיף בחברת כמה יינות מחופשים כמו שצריך. איך יין מתחפש? כמו הילדים שלי: טוען שהוא משהו אחר אבל מבצבץ לא פעם מאחורי המסיכה, ובכל מקרה נשאר משלנו. מחפשים יינות מחופשים? הנה ארבעה עכשוויים:

קראו עוד בכלכליסט

 , צילומים: אורי גרון, מוקאפ צילומים: אורי גרון, מוקאפ  , צילומים: אורי גרון, מוקאפ

מחופש לזינפנדל קליפורני

צריך לזרוק מילה טובה לגיא אשל, יינן "דלתון", על הבחירה לשחק עם זינפנדל — זן שזכה לתהילה בקליפורניה עם יינות עוצמתיים, מפוצצי־פרי, ריבתיים לעתים — והעביר אותו התאמה לחיך הים־תיכוני; מעט רזה יותר, גוף בינוני, טעמי פרי אדום מובהקים ועגולים וטיפה עץ, ללא מורכבות אבל גם מבלי שהכבדות הטיפוסית לזינפנדל, גם כאן עם 14 אחוז אלכוהול, תורגש. יין חמוד מאוד ליומיום, אבל זינפנדל קליפורני זה לא.

ציון: 88. מחיר: 100 שקל.

מחופש לריפאסו

הוולפוליצ'לה ריפאסו האיטלקי הוא יין מרוכז ומלא טעם שנוצר באמצעות הוספת שיירים (קליפות וגרעינים אחרי התסיסה) של אמרונה לוולפוליצ'לה הרגיל. בגרסת ברוודו, התווספו זגים של מרלו לאחר סחיטה לבלנד של קברנה ומרלו. התוצאה היא יין מורכב עם ארומה עזה של דובדבן, עור ומשהו פטרייתי, וטעם מלא בפרי אדום ושחור. זה בהחלט בכיוון איטלקי וניכרים איזון ואלגנטיות. יין טוב מאוד וייחודי, שזמן נוסף ייטיב איתו.

ציון: 90 (כרגע. כנראה שיגבה בעתיד). מחיר: 179 שקל.

מחופש לשנין קלאסי מעמק הלואר

כשהוא יגדל אולי הוא באמת יוכל לעבור כשנין יוקרתי מוובריי שבלואר, אבל בינתיים השנין של שבו הוא תחליף ראוי, אולי הכי טוב מתוצרת מקומית: חומציות יפה ומתמשכת, ריח מקסים, נקי, פרחוני ומעט אגוזי — וטעם שלא מקפח גם משהו אגסי וחמאתי, עם קצת עץ. הגוף בינוני, פשוט שנין מענג שמצליח להציף את כל הטוב שבעינב הזה.

ציון: 89. מחיר: 89 שקל.

אדום שהתחפש ללבן

טכניקת חילוץ יין לבן מענבים המשמשים כרגיל ליין אדום באמצעות הרחקה מהירה יחסית של הקליפות והגרעינים אחראית גם לבלאן דה נואר (בפשטות: לבן מאדום) השנתי של הרי הגליל, שמשתמשים עבורה בבלנד של פינו נואר, סנג'ובזה וגרנאש. מהדורת 2019 מצטיינת מקודמותיה: הצבע זהוב בהיר נהדר, הריח מלא פרחוניות, והטעם משלב אגס, אפרסק לבן ופרי הדר עם גוף בינוני וחמיצות טובה. יין לא מורכב, אבל בהגשה קרה במיוחד יהיה הליווי המושלם לארוחה קלה או סתם ערב אביבי. שזה עכשיו.

ציון: 88. מחיר: 69 שקל.

שיתוף בטוויטר שיתוף בוואטסאפ שיתוף בפייסבוק שיתוף במייל

תגיות