אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חמישה מחברי הוועדה המוניטרית תמכו בהותרת הריבית על 0.25%, אחד הציע להורידה ל-0.1% צילום: עמית שעל

חמישה מחברי הוועדה המוניטרית תמכו בהותרת הריבית על 0.25%, אחד הציע להורידה ל-0.1%

בדיונים, חברי הוועדה הדגישו את אי-הוודאות באשר להשפעת התפרצות נגיף הקורונה על הפעילות בישראל, אך הוסיפו כי אם המשבר יתארך ויחריף תיתכן השפעה משמעותית יותר בישראל

09.03.2020, 16:34 | עמרי מילמן

חמישה חברי הוועדה המוניטרית של בנק ישראל תמכו בהותרת הריבית על 0.25% בפעם האחרונה, חבר אחד הציע להוריד את הריבית ל-0.1%. כך עולה מדיוני הוועדה המוניטרית בראשה עומד הנגיד פרופ' אמיר ירון על החלטת הריבית מה-24 לפברואר. יש לציין כי מאז החלטת הריבית הזו הפד האמריקאי החליט על הורדת הריבית בתחילת חודש מרץ והשפעת הקורונה על העולם ועל ישראל התגברה באופן משמעותי.

בדיונים, חברי הוועדה הדגישו את אי-הוודאות באשר להשפעת התפרצות נגיף הקורונה על הפעילות בישראל. ההערכה מלפני שבועיים היתה כי אם המשבר לא יתארך או יזלוג למדינות נוספות, ובפרט אם לא יידרשו צעדי מניעה משמעותיים בישראל, לא צפויה השפעה משמעותית על הפעילות המקרו-כלכלית בישראל. עם זאת, גם תחת תרחיש שכזה, תיתכן פגיעה מסוימת בענפי משק מסוימים כגון בנייה ותיירות. הם הוסיפו כי אם המשבר יתארך ויחריף תיתכן השפעה משמעותית יותר בישראל.

נגיד בנק ישראל פרופ נגיד בנק ישראל פרופ' אמיר ירון | צילום: עמית שעל נגיד בנק ישראל פרופ

לצד תנאי המשק החיוביים יחסית, ישנה אי וודאות בכל הנוגע לתמונת המצב הפיסקלית על קרקע אי הוודאות הפוליטית והיגרעון הגבוה, שהצעדים שיינקטו לצמצומו עלולים להשפיע גם כן על המשק.

כאמור, מרבית חברי הועדה סברו כי לאור סביבת האינפלציה בישראל, המדיניות המוניטרית של הבנקים המרכזיים העיקריים בעולם (ההחלטה ניתנה לפני הורדת הריבית ב-0.5% בארה"ב), ההתמתנות בכלכלה העולמית, והמשך הייסוף שנראה שלפחות היום נבלם, יהיה צורך להותיר את הריבית ברמתה למשך זמן ממושך או להפחיתה על מנת לתמוך בתהליך שבסופו האינפלציה תתייצב בסביבת מרכז תחום היעד (כלומר סביב 2%).

תגיות