אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"אנחנו מראים לארגונים בזמן אמת איך תיראה התקפה עליהם ואיפה הם פרוצים" צילום: קרן וינטראוב

30 דקות או פחות

"אנחנו מראים לארגונים בזמן אמת איך תיראה התקפה עליהם ואיפה הם פרוצים"

יעל בן אריה לא תיכננה לעבוד בהייטק, אבל טיפסה עד לתפקיד סמנכ"לית פיתוח בסטארט-אפ SafeBreach ומנסה לעודד נשים נוספות להתקדם בתעשייה

10.03.2020, 11:10 | שירות כלכליסט

יעל בן אריה רצתה בכלל להיות אמנית, וגם כשבצה"ל החליטו לשלוח אותה ל-8200 היא לא התלהבה מהרעיון של לשבת מול מחשב. הכיוון שלה בצבא היה דווקא לרוץ על גבעות, אז היא עברה לקורס טיס ולהפתעתה עברה את רוב השלבים, אבל לא השלימה אותו.

קראו עוד בכלכליסט

מאז היא כבר שינתה את דעתה לגבי מחשבים, השתלבה בסטארט-אפים, עבדה כמפתחת ועמדה בראש צוותים והיום היא מכהנת כסמנכ"לית הפיתוח של SafeBreach ומנהלת המרכז הישראלי של החברה.

לפרקים נוספים של הפודקאסט "30 דקות או פחות" ליחצו כאן

"ארגונים גדולים לוקחים בדרך כלל חברה שתעשה להן בדיקות פריצה לרשת, מקבלים דו"ח עם רשימת תיקונים ונתראה בעוד חצי שנה, כשלמחרת בבוקר זה כבר לא רלוונטי", מסבירה בן אריה. "אנחנו מראים לארגונים בזמן אמת איך תיראה התקפה עליהם ואיפה הם פרוצים. אנחנו סורקים את הרשת שלהם כל הזמן".

יעל בן אריה, צילום: קרן וינטראוב יעל בן אריה | צילום: קרן וינטראוב יעל בן אריה, צילום: קרן וינטראוב

כאשה שהגיעה לתפקיד בכיר בהייטק, היא מודה שיש דמיון מסוים בין כמות הנשים בעמדות כאלה בתעשייה ובין מספר הנשים בקורס טיס. בן אריה מעידה על עצמה שיש לה "עיוורן לסביבה": "פתאום אני מסתכלת מסביב ורואה שאני האשה היחידה - בלימודי מדעי המחשב, למשל".

איך היא מנסה לשנות את המצב הזה, מה דעתה על הגיוון המגדרי בתעשייה כיום לעומת המצב שהיה כשהיא נכנסה לתחום ואחרי שכבר עברה בכמה סטארט-אפים וארגונים גדולים - האם ומתי היא תקים חברה בעצמה? כל התשובות בפרק החדש של הפודקאסט "30 דקות או פחות".

"אנחנו מראים לארגונים בזמן אמת איך תיראה התקפה עליהם ואיפה הם פרוצים"
 
להאזנה לפודקאסט
לחץ כאן"אנחנו מראים לארגונים בזמן אמת איך תיראה התקפה עליהם ואיפה הם פרוצים"

מראיינים:

נבות וולק, איש הייטק.

אביב פרנקל, איש התקשורת וסטארט-אפיסט.

תגיות