אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"חייבים לצאת מהפאניקה, העולם לא הולך להתמוטט" צילום: באדיבות מלאנוקס טכנולוגיות

ראיון כלכליסט

"חייבים לצאת מהפאניקה, העולם לא הולך להתמוטט"

איל וולדמן, מנכ"ל מלאנוקס, יוצא היום מבידוד של שבועיים לאחר שחזר מאירלנד וצרפת. בראיון לכלכליסט אמר: "במלאנוקס יש 50 אנשים בבידוד. אנחנו לומדים לעבוד מהבית". בשל העיכוב במיזוג עם מלאנוקס, לדבריו: "מלאנוקס ערוכה ובנויה לשני המצבים: גם להיות חלק מאנבידיה וגם להישאר חברה עצמאית"

10.03.2020, 12:29 | מאיר אורבך
איל וולדמן, מנכ"ל חברת מלאנוקס, יוצא היום מבידוד של שבועיים לאחר שחזר לישראל מבלפסט וצרפת. גם הוא חושב שהשהות בבידוד אינה קלה כל כך: "אני חושב שההנחיה של להישאר בבידוד שבועיים היא לא קלה, אבל אני חושב שאם זה מה שיגרום שהוירוס לא יתפשט כדאי להישמע להוראות עם כל הכאב והקשיים", אמר וולדמן בראיון לכלכליסט.

קראו עוד בכלכליסט

"במלאנוקס יש 50 אנשים בבידוד והמספר הזה יגדל קצת. אנחנו לומדים לעבוד מהבית כדי שזה יהיה חלק מהעבודה שלנו. רוב העסקים שלנו פזורים בכל העולם ולא היתה לנו פגיעה עד כה. הייצור בסין חזר לתפקוד כמעט מלא, אין לנו בעיות של אספקות ברבעון הראשון והשני ונמשיך לגדול כמו שתכננו לגדול", אומר וולדמן.

איל וולדמן. מנכ"ל ומייסד מלאנוקס, צילום: באדיבות מלאנוקס טכנולוגיות איל וולדמן. מנכ"ל ומייסד מלאנוקס | צילום: באדיבות מלאנוקס טכנולוגיות איל וולדמן. מנכ"ל ומייסד מלאנוקס, צילום: באדיבות מלאנוקס טכנולוגיות

רגע לפני פרוץ המשבר נגע שווי החברה בכ-7 מיליארד דולר, אותו שווי בו אמורה הייתה להירכש החברה על ידי אנבידיה. כיום לאחר הקריסה בוול סטריט שווי החברה עומד על כ-6 מיליארד דולר. "ציפינו להתארכות התהליך. זה היה במשא ומתן שלנו ולקחנו כפקטור את המצב בין סין לארה"ב ויש את דמי הפרידה של 350 מיליון דולר. חשבנו שאנבידיה ואנחנו נוכל לקבל את האישור ועדיין חושבים כך וזה לוקח יותר זמן ואנחנו בהחלט היינו מודעים לסיכונים וזה היה חלק במשא ומתן", אומר וולדמן.

"המצב שלנו מאוד מיוחד. רוב החברות הנרכשות מורידות הילוך לפני הרכישה, אצלנו מראש הבנו שחייבים להמשיך לגדול כאילו אין רכישה. יש לנו מיליארד דולר בבנק וזה הולך וגדל וזה נותן הזדמנויות. אנחנו ממשיכים להיות חזקים מיום ליום ותופסים נתחים יותר גדולים ורק עכשיו הכרזו על מוצר חדש שיהיה רכיב משמעותי בשוק. כשאתה מסתכל על שווי מחיר המניה, אם לא היתה הרכישה, היינו יותר מזה. המסר הוא שמלאנוקס ערוכה ובנויה לשני המצבים. גם להיות חלק מאנבידיה וגם להישאר חברה עצמאית ובשני המצבים תהיה חיוביות וטובה.

מימין: מייסד ומנכ"ל אנבידיה ג מימין: מייסד ומנכ"ל אנבידיה ג'נסן וואנג מייסד ומנכ"ל מלאנוקס איל וולדמן | צילום: יניב קנטור מימין: מייסד ומנכ"ל אנבידיה ג

"יש כאן מחלה מדבקת ויראלית אגרסיבית. בחלק מהמקומות היא תחת שליטה כמו טיוואן, דרום קוריאה וסין ויש ירידה גדולה במספר הנדבקים והם בשליטה על חלק מהדברים. אני מקווה שהעולם המערבי ישתמש בחלק מהאמצעים שהמדינות באסיה משתמשות ונלמד לשלוט בהתפשטות, צריך ללמוד לחיות עם זה. אני לא רואה את זה נגמר בטווח הקצר . אני מאוד מקווה שימצאו חיסון וכן שבקיץ או באביב תהיה לנו אתנחתא למצוא חיסון או תרופה לווירוס. כשלומדים להתמודד רוצים לראות איך לנצל את המצב כדי לצאת יותר גדול ויותר חזק", אומר וולדמן.

 

האם מלאנוקס ערוכה למשבר?

אצלנו בחברה היינו ערוכים ויש לנו תוכנות מגירה לכל תרחיש אסון אפשרי. עברנו צונאמי, שריפות ורעידות אדמה ואנחנו ערוכים להרבה מאוד אפשרויות למצבים שונים ולכן גם לפני ראש השנה הסיני הגדלנו מלאים. תמיד יש האטה לחזרה לעבודה באותה תקופה ולכן אנחנו ערוכים לכך שלא נפסיק את המשכיות האספקות. למשבר הזה יהיו השלכות כלכליות כמו תיירות, מלונאות ונסיעות וכל מה שקשור לזה. בזמן הקצר של כמה שבועות נוכל לחיות עם זה ונוכל להמשיך עם טיסות מסעדות וכל הדברים האלה. אם יימשך הרבה זמן הפגיעה תהיה קשה ביותר. בחברה התארגנו אימצנו דפוסי פעולה מקומיים מעבר להנחיות הכלליות של מלאנוקס. חייבים לצאת מהפאניקה, העולם לא הולך להתמוטט ואנשים יודעים להסתגל. כשנבין מה המנגנונים שנלחמים בהתפשטות שלו מצבנו יהיה יותר טוב ונחזור לשגרה כמה שיותר מהר. למי שיש כסף ומשקיע יהיה פחות כסף וזה לא סוף העולם. אחרי כל המשברים הכלכלים שעברנו הבורסה ירדה ואחר כך חזרה ותיקנה עצמה.

האם זה משבר מפחיד יותר מ-2008?

אני חושב שהמשבר של 2008 היה מפחיד יותר מבחינה כלכלית. זה משבר רפואי. זה הופך למשבר כלכלי והרבה חברות יצטרכו לצמצם. הצריכה במשק בהרבה ענפים תרד, זה ישפיע על מחירי הנדל"ן באיזה שלב. זה משבר כלכלי שנובע ממשבר רפואי אבל מייצר הזדמנויות. מי שיש לו מזומן ולא ממונף הוא יכול לנצל אותם.

מתי חוזרים לנורמליות?

לא יותר מרבעון ייקח לעולם לעשות את השינויים המתאימים ולעשות התאמות למצב הזה. תוך פחות משלושה חודשים ייקח לשוק את הזמן לעשות התאמות. ויהיו חיים חדשים לצד הקורונה. לא בטוח שנביס אותה וגם אם לא, העולם ילמד לחיות עם הקורונה.

מה צריכות חברות צעירות יותר לעשות?

מזומן הוא מלך אנחנו לא ממונפים בכלל. הגישה שלי היתה שמרנית מבחינת מינוף. כסף הכי חשוב והכי יקר וצריך לשמר אותו ולשמור אותו לצמצם הוצאות מצד אחד, אבל מצד שני להמשיך בפיתוחים ולצאת חזקים מהמשבר הזה ולא להזניח את המפת הדרכים ולהיות במצב יותר טוב מאשר נכנסת אליו. דברים יקחו יותר זמן, צריך שיהיה לך כסף בצד ואז יהיו הרבה הזדמנויות, לא הייתי זז על דברים מיידים ומחכה כמה שבועות וחודשים. צריך להיות הרבה יותר זהירים".

תגיות