אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חברת התעופה מפעילות טיסות ריקות כדי לא לאבד 'סלוטים' בנמלי התעופה צילום: שאטרסטוק

נגיף הקורונה

חברת התעופה מפעילות טיסות ריקות כדי לא לאבד 'סלוטים' בנמלי התעופה

בימים האחרונים נוצר באירופה מצב אבסורדי, בשל מדיניות בת עשרות שנים לפיה אם חברת תעופה לא מוציאה טיסות בזמנים שהוקצו לה, היא מסתכנת באובדן משבצות הטיסה לחברה מתחרה. כך, "טיסות הרפאים" שורפות, פשוטו כמשמעו, כמויות אדירות של דלק סילוני - ללא שום סיבה

10.03.2020, 16:24 | שירות כלכליסט

אף אחד לא קונה כרטיסי טיסה, ואלה שכן משתמשים במסכות פנים ומחטאים את מושביהם מחשש להידבקות בנגיף הקורונה. כך נוצר בימים האחרונים מצב אבסורדי, בו טיסות ריקות לחלוטין המריאו ונחתו בגלל מדיניות "השתמש בו או הפסד אותו" המיושמת באירופה עבור משבצות טיסה ('סלוטים'): אם לחברת תעופה אין טיסות בזמנים שהוקצו לה, היא מסתכנת באובדן המקום לחברה מתחרה.

קראו עוד בכלכליסט

מטוס של וירג מטוס של וירג'ין אטלנטיק. החברה הודיעה על כך שהוציאה טיסות ריקות כדי לשמור על הסלוטים שלה | צילום: שאטרסטוק מטוס של וירג

המדיניות האמורה מתוארכת עשרות שנים אחורה, וביום שני האחרון כתב שר התחבורה של האיחוד האירופי לנציבות האיחוד כי יש לבטל את התקנות הללו בגלל ההשפעה של טיסות ריקות על הסביבה. על פי תקנות אלו, חברות התעופה צריכות להוכיח כי קיימת דרישה לטיסותיהן בשעות השיא.

"טיסות הרפאים" שרפו, פשוטו כמשמעו, דלק סילוני ללא סיבה, ופלטו לאטמוספרה גזי חממה הגורמים להתחממות האקלים - וזאת למרות שלא היה אף נוסע על המטוסים. טיסות "תורמות" 2.5% לפליטת הפחמן העולמית, וצפויות לפלוט פי שלושה מהכמות הזאת עד 2050.

  , צילום: רויטרס צילום: רויטרס   , צילום: רויטרס

חברות תעופה חשות את הכרסום בהכנסותיהן עם הימנעותם ההולכת וגוברת של אנשים מטיסות ארוכות. איש לא חיכה בתור להיכנס לשדה התעופה הית'רו בלונדון בשבוע שעבר, וגם שדה התעופה הבינלאומי במינכן היה ריק כמעט לחלוטין.

"בסוף השבוע שעבר התחלנו לראות ירידות חדות מאוד", אמר גארי קלי, מנכ"ל חברת התעופה סאות'ווסט איירליינס (Southwest Airlines), בשבוע שעבר ל-CNBC, והוסיף כי יש תחושה של ה-11 בספטמבר, יום נפילת מגדלי התאומים בעקבות חטיפתם של מטוסי נוסעים משדות תעופה אמריקאים.

לפי יאט"א, האיגוד הבינלאומי לתובלה אווירית - קבוצה המייצגת חברות תעופה - התעשייה עשויה להיפגע בסכום כולל של 113 מיליארד דולר אם נגיף הקורונה ימשיך להתפשט. זהו לא המגזר היחיד במשק שסופג פגיעה: המסחר בבורסה בניו יורק נעצר למשך 15 דקות אתמול (ב') כדי למנוע מכירה במחירים נמוכים ובמהירות, והשווקים העולמיים נפלו עם פתיחת המסחר אחרי סוף השבוע.

תגיות