אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
יו"ר המועצות האזוריות: ״אפשר להירגע, לא צפוי מחסור במזון טרי לקראת פסח" צילום: ישראל יוסף

יו"ר המועצות האזוריות: ״אפשר להירגע, לא צפוי מחסור במזון טרי לקראת פסח"

שי חג'ג' אמר את הדברים בכינוס חירום בשל התפשטות הקורונה, בו נכח שר החקלאות צחי הנגבי; חג'ג' הוסיף כי "יחד עם זאת, עלינו לפעול כדי לצמצם את התלות בייבוא מזון טרי. המחסור היחידי - בפירות הדר"

11.03.2020, 12:08 | נורית קדוש

״אפשר להירגע, לא צפוי מחסור במזון טרי לקראת פסח וגם לא לקראת יום העצמאות. התוצרת החקלאית בישראל עונה כרגע על כמות הצריכה, לא יחסרו ביצים, לא עוף, לא בקר ולא חלב. יחד עם זאת, עלינו לפעול כדי לצמצם את התלות בייבוא מזון טרי״.

קראו עוד בכלכליסט

את הדברים אמר שי חג'ג', יו"ר מרכז המועצות האזוריות וראש המועצה האזורית מרחבים בכינוס חירום בשל התפשטות הקורונה, שהתקיים היום (ד') במעמד שר החקלאות וביוזמת מרכז המועצות האזוריות. בכינוס השתתפו ראשי המועצות האזוריות, ראשי האירגונים החקלאיים, מועצות הייצור החקלאי, התנועות המיישבות.

שי חג שי חג'ג' ראש המועצה האזורית מרחבים ויו"ר מרכז המועצות האזוריות | צילום: ישראל יוסף שי חג

במסגרת הכינוס, הציג חג'ג' את נתוני מצב התוצרת החקלאית כיום, לפיהם צריכת העוף בישראל מבוססת על ענף הלול הישראלי ולכן לא צפוי מחסור.

בכל יום צורכים בישראל 6 מיליון ביצים,כאשר בפסח ישנה תוספת של 20% לצריכה היומית. צפוי להגיע משלוח מספרד עם כ-65 מיליון ביצים לקראת החג, וכרגע הצפי שהמשלוח יגיע כמתוכנן. לדברי חג׳ג׳, המחסור היחידי שאליו יש להיערך הוא בפירות הדר. המחסור צפוי משום שאין עובדים לקטיף והפירות נרקבים על העצים.

חג׳ג׳ ציין כי בשל הייבוא המצומצם ומשך השהייה הממושך של הובלה ימית, יש קושי בשיווק דגים טריים שמקורם לא במדגה הישראלי. בשל קשיי ההובלה הימית, צפויה עליית מחירים משמעותית בתחום. על פי הערכות, קילו סלמון שכיום נמכר ב-60 שקל לק"ג, עשוי להגיע עד טווח של 90-120 שקל לקילו. בענף הדגים צופים אפשרות למחסור בדגים טריים אחרי חג הפסח. בענף טוענים כי יש אפשרות להגביר את התפוקה המקומית, אך את התוצרים אנחנו נראה בעוד שנתיים.

ענף הבקר ערוך לספק את התצרוכת הישראלית בחצי שנה הקרובה. ייתכן מחסור לאחר מכן, אם לא יהיה ייבוא. גם הרפתות הישראליות שמייצרות את כל תצרוכת החלב, פועלות כבשגרה ואין מחסור. הרפתנים מבקשים להגדיל את מכסות החלב ולייצר יותר, כדי ״לא ללכת על הקו האדום״, וכך גם תהיה האפשרות לייצא ולסייע למדינות שכנות שעלולות להיקלע למשבר.

ענף החלב מוגדר מפעל חיוני ובענף נערכים לפתרונות במידה ועובדים ייאלצו להיכנס לבידוד (רפתנים, נהגים תובלה ועובדים במחלבות ובמפעלים) ״מהמשבר הזה - נצמח. ישראל צריכה להגדיל את אמצעי הייצור המקומי כדי להבטיח את ביטחון המזון. מדינת ישראל צריכה לצמצם את התלות בייבוא. המשבר הזה שבעיצומו אנחנו נמצאים, רק מוכיח עד כמה צדקנו. ננהג באחריות, ניערך בזהירות ונעשה הכול כדי להבטיח את אספקת המזון החקלאי לתושבי ישראל". סיכם חג'ג'.

תגיות