אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
כך יחולק תקציב החירום למערכת הבריאות צילום: הדר גיל עד

בלעדי לכלכליסט

כך יחולק תקציב החירום למערכת הבריאות

סעיף משמעותי בתקציב ייועד להגברת כוח אדם: לבתי חולים, למגן דוד אדום – האחראי על ביצוע בדיקות - ולמוקד של משרד הבריאות. המוקד, שכורע תחת הנטל, צפוי לקבל בימים הקרובים עוד 50 מוקדנים

12.03.2020, 07:19 | אדריאן פילוט
מערכת הבריאות קיבלה אתמול תוספת תקציבית של מיליארד שקל להתמודדות עם התפרצות נגיף הקורונה. ל"כלכליסט" הגיע פירוט השימושים שמשרד הבריאות מייעד לכספים אלה.

לפי הפירוט, כ־339 מיליון שקל ייועדו ל"עיבוי מלאי תרופות שוטף וציוד רפואי ורכש ציוד מיגון לצוותים הרפואיים". תחת סעיף זה נכנס תקציב לקופות החולים שהתבקשו על ידי משרד הבריאות להגדיל מלאי תרופות לארבעה חודשים – במקום לחודשיים בלבד בשגרה. גם ציוד מיגון לצוותים שיטפלו בחולים- כמו מסכות וחליפות - ייכנס תחת סעיף זה.

קראו עוד בכלכליסט

תגבור כוח אדם

 

עוד סעיף משמעותי בתקציב ייועד להגברת כוח אדם, הן לבתי חולים, הן למגן דוד אדום – האחראי על ביצוע בדיקות ומענה לשאלות המבודדים - והן למוקד של משרד הבריאות. המוקד, שכורע תחת הנטל, צפוי לקבל כבר בימים הקרובים עוד 50 מוקדנים. עם זאת, רוב התקנים ייועדו לתוספת רופאים ואחיות - ולא פחות חושב לנוכח הנסיבות: הרחבה משמעותית של צוותי הניקיון והחיטוי.

עוד 45.5 מיליון שקל ייועדו להכנת מחלקות להתמודדות עם ההתפרצות בתוך בתי חולים, כאשר עוד 13.3 מיליון שקל ייועדו להיערכות בתי חולים גריאטריים, שיצטרכו להתמודד עם חולי קורונה הקשישים, הנמצאים קבוצת הסיכון הגבוהה ביותר. כספים אלו ישמשו גם להשכרת שטחי אחסון בקירור.

הגדלת מלאי התרופות

סעיף תקציבי נוסף - בגובה 40.7 מיליון שקל - נועד ל"רכש אסטרטגי - הצטיידות בתרופות פוטנציאליות, חומרי חיטוי וערכות מוגברות". רוב הכסף ייועד לערכות מוגברות, שם קוד למכונות הנשמה ומוניטורים, שהכרחיים לטיפול במחלה. סעיף זה גם כולל רכש של תרופות, ובהן הקוקטייל הניתן לנשאי איידס ותרופות נגד מלאריה - שהתבררו בכמה מקרים כיעילות נגד קורונה.

משרד הבריאות ישקיע עוד 9.3 מיליון שקל ב"קמפיינים, העלאת מודעות והסברה". לדברי בכירים במשרד, הקמפיינים ומאמצי ההסברה עד כה הניבו "תוצאות יוצאות דופן".

בסך הכל, הסכומים שהוקצו למטרות ספציפיות מגיעים לכ־700 מיליון שקל. לצידם, ישנה הקצאה נוספת של 300 מיליון שקל ללא ייעוד ברור, מפני שיש הוצאות בלתי צפויות. עם זאת, לפחות חלק מהסכום יוקצה להקמת מעבדות חדשות.

"אם מחר רוב הטיפול יהיה בבית ונבין שנצטרך לגייס רופאים שיבואו לבקר את החולים - מאיפה נביא את הכסף?" הסביר בכיר במשרד הבריאות את ההחלטה לשמור סכום ללא ייעוד ספציפי.

תגיות