אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
איתן אורנשטיין: "לא פעלתי במשוא פנים כלפי ענבל אור - ההתכתבות עם עו"ד אפי נוה אינה רלוונטית" צילום: שאול גולן

פרסום ראשון

איתן אורנשטיין: "לא פעלתי במשוא פנים כלפי ענבל אור - ההתכתבות עם עו"ד אפי נוה אינה רלוונטית"

נשיא ביהמ"ש המחוזי בת"א דחה היום את בקשת אור לפסול אותו מלהמשיך לשפוט בתיקי חדלות הפירעון שלה ודחה את טענותיה למעורבותו ב"קנוניה" נגדה, בגין התכתבויותיו עם נוה: אולם, אורנשטיין החליט בשלב זה להימנע מלהמשיך לדון בתיקים עד הכרעה בערעור שאור צפויה להגיש: אור: "קבוצת החברות שלי פורקה כחלק מעסקת שוחד"

12.03.2020, 11:21 | ליטל דוברוביצקי

נשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב, השופט איתן אורנשטיין דחה היום (ה') את בקשתה של ענבל אור לפסול אותו כשופט בתיקי חדלות הפירעון שלה והתייחס לראשונה לטענותיה הקשות כלפיו, בגינן הוא מעורב ב"קנוניה" נגדה, בגין התכתבויותיו עם ראש לשכת עוה"ד לשעבר עו"ד אפי נוה. כך נודע לכלכליסט.

קראו עוד בכלכליסט

במסגרת החלטתו השיפוטית, כתב השופט אורנשטיין: "סבורני כי נהגתי בכבוד ובחמלה כלפי ענבל אור...יובהר מפורשות: לא פעלתי במשוא פנים כלפי ענבל אור ואין כול עילה שמונעת המשך בירור ההליכים לפניי. הכרעותיי בכול ההליכים ניתנו על יסוד המידע, הטענות והמסמכים שהונחו לפניי, ועל בסיסם בלבד. טענותיה של ענבל אור לעניין קנוניה רבתי חסרות שחר ובסיס ונעדרות כל אחיזה שהיא. גם אם תחושתה האישית של ענבל אור היא קשה, אין לתלות את הקולר בבית המשפט".

מימין: איתן אורנשטיין ואפי נוה, צילום: שאול גולן, ראובן קסטרו מימין: איתן אורנשטיין ואפי נוה | צילום: שאול גולן, ראובן קסטרו מימין: איתן אורנשטיין ואפי נוה, צילום: שאול גולן, ראובן קסטרו

ענבל אור (43) נחשבה במשך שנים למלכת קבוצות הרכישה בישראל והחזיקה בחברת אור סיטי נדל"ן. היא הצטיירה כסיפור של הצלחה מסחררת ובמקביל הפכה לסלבריטאית והרבתה להופיע בתקשורת. בשנת 2016 הקבוצה שלה נקלעה להליכי חדלות פירעון ולבסוף פורקה.

גם ענבל אור נכנסה אישית להליך פשיטת רגל ומונה לנכסיה נאמן. במקביל למישור האזרחי שם התנהלו ומתנהלים הליכי חדלות פירעון מול נשיא בית משפט המחוזי בתל אביב, השופט איתן אורנשטיין, נחקרה משנת 2016 לאחר קריסת הקבוצה, על ידי משטרת ישראל ורשות המיסים.

בספטמבר 2019 פרקליטות מיסוי וכלכלה הגישה נגדה כתב אישום לביהמ"ש השלום בתל אביב. כתב האישום נגד ענבל אור כולל 15 אישומים בגין ביצוע עבירות על חוק המע"מ, פקודת מס הכנסה, עבירות מרמה בנסיבות מחמירות כלפי לקוחות וכלפי מנהל סניף בנק, וכן עבירות על חוק הגנת הצרכן. אור כופרת בכתב האישום ומייצגת את עצמה בבית המשפט. 

 

אור טענה בנוגע לשופט אורנשטיין, לאחר שהתגלה כי התכתב עם ראש לשכת עוה"ד לשעבר עו"ד אפי נוה: "בהתאם לשיטה הנהוגה בארגוני פשיעה כלכלית החלו בהחדרת חיילים לקבוצת החברות שהיו בשליטת אור אשר השתלטו על אימפריית החברות שלה. בהתאם לתוכנית אסטרטגית בוצעו סדרת פעולות בקשירת קשר עם אנשי שלטון על מנת להביא לחיסול קבוצת החברות שהיו בשליטת אור והכנסתן להליך פירוק והכנסתה של אור להליך כינוס". אור טוענת כי בית משפט פירק את קבוצת החברות שלה והכניס אותה להליך פשיטת רגל במרמה".

אורנשטיין החליט להימנע בינתיים מלדון בתיקים

 

יחד עם דחייתו של אורנשטיין את טענותיה של אור, החליט השופט, לאור העובדה שאור הודיעה שבכוונתה לערער על ההחלטה וכי יש להפסיק את המשפט עד להחלטה בערעור, להימנע בשלב זה מלדון בתיקים עד הכרעה בערעור או עד שהחלטתו תהפוך לסופית (במקרה ולא יוגש ערעור). יצוין כי מדובר בבקשת פסלות שנייה שהגישה אור ונידחת.

אורנשטיין מביא חלק מטענות אור כנגדו ודוחה אותן. הוא מציין כי בין השאר טענה כי בידה להוכיח שבוצעו "הונאה ועוקץ שבמסגרתה מותב ביהמ"ש פירק לענבל אור את כול קבוצת החברות שהיו בשליטתה והכניס את ענבל אור להליך פשיטת רגל במרמה".

 

עוד כתב אורנשטיין כותב בהחלטתו כי "תיאורה של ענבל אור מצייר טענות לקנוניה רבתי בה חבר לשיטתה בית המשפט יחד עם שורה של עורכי דין ובהם ראש לשכת עורכי הדין דאז עו"ד אפי נוה, פרקליטות מיסוי וכלכלה, אנשי עסקים ועוד. כול אלו לטענתה פעלו בצוותא על מנת לבצע השתלטות עוינת על קבוצת חברות הנדלן שלה שהיו בבעלותה ועל רכושה הפרטי".

 

ענבל אור , צילום: מוטי קמחי ענבל אור | צילום: מוטי קמחי ענבל אור , צילום: מוטי קמחי

 

עוד מציין השופט אורנשטיין כי "בטענותיה בדבר מעורבותי בקנוניה, נשענת ענבל אור על התכתבות ווטס אפ שהתקיימה ביני לבין ראש לשכת עו"ד דאז נוה אשר בחלקה המזערי עסקה בפירוק החברות שהיו בשליטתה. על יסוד התכתבות זו, ענבל אור מנסה לבסס טענה לקיומה של 'עסקת שוחד' כדבריה, בין עו"ד נוה לביני, יחד עם בעל התפקיד שמונה במסגרת הליכי חדלות הפירעון, עו"ד איתן ארז. התמורה הנטענת , לשיטת ענבל אור, היתה מינויי לתפקיד נשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב". לבית המשפט הוגשו תגובות שונות לטענות אור.

 

כך למשל טען עו"ד איתן ארז, המפרק של החברות של אור כי יש לדחות את הבקשה ולחייב את אור בהוצאות לדוגמא ובהוצאות לאוצר המדינה. לדבריו, ענבל אור הונתה כ-600 משפחות, העלימה מיסים והוגש נגדה כתב אישום חמור. גם הכנ"ר טען כי יש לדחות הבקשה וציין כי לשיטתו, הרושם העולה מבקשת ענבל אור הוא כי טענותיה מקורם בעולם לא ריאלי, ספקולטיבי ולא מבוסס. עוד טען כי בית המשפט פעל בשיקול דעת תוך גילוי התחשבות בענבל אור. מנגד טענה ענבל אור כי היא ביססה את כול טענותיה בראיות המלמדות על "הפשע הנורא" שבוצע לה.

 

עו"ד איתן ארז, צילום: שאול גולן עו"ד איתן ארז | צילום: שאול גולן עו"ד איתן ארז, צילום: שאול גולן

 

השופט אורנשטיין דחה היום את בקשת הפסלות שהגישה אור וקבע: "אשר להתכתבות עם עו"ד נוה, זו אינה רלוונטית להליך ואין בה כדי להקים עילת פסלות. ההתייחסות להליך היתה ציטוט של החלטה פומבית שניתנה בתום הדיון ובמעמד הצדדיים וכול שנאמר בה שהבקשה תדחה לעיון ולמתן החלטה. בעת ההתכתבות משרדו של נוה לא ייצג בהליך ולא לקח בו חלק. משרדו של נוה החל לייצג צד כשנתיים ומחצה לאחר ההתכתבות האמורה, למעלה משנתיים לאחר שמוניתי כנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב".

 

בתגובה לשאלת כלכליסט האם תערער השיבה ענבל אור: "למי לערער? יש לנו מערכת משפט בישראל? אני אפעל בדרכים אחרות בשביל שהאמת תצא לאור. כל העם נחשף להתכתבויות עם אפי נוה שכתב לו 'נו פירקת אותה' והוא השיב שהוא יעיל. תוך 48 שעות כל מפעל חיי פורק!! האם לא היה נדרש ממנו לפסול את עצמו לאלתר?! כל אזרח תמים היום מבין שקבוצת החברות שלי פורקה כחלק מעסקת שוחד וחשוב לי להדגיש, עוד לא אמרתי את המילה האחרונה".

תגיות