אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
תשלום המע"מ יידחה בעשרה ימים - עד ה-26 במרץ צילום: עמית שעל

פרסום ראשון

תשלום המע"מ יידחה בעשרה ימים - עד ה-26 במרץ

כך החליטו הבוקר שר האוצר ומנהל רשות המסים. באוצר מעריכים שהשבתה חלקית של המשק לשישה שבועות תעלה 11 מיליארד שקל

15.03.2020, 09:24 | עמרי מילמן

שר האוצר משה כחלון ומנהל רשות המסים ערן יעקב סיכמו הבוקר (א') על דחייה  בעשרה ימים של המועד  לדווח ותשלום למע"מ,  ממחר ה - 16 למרץ עד ל - 26 למרץ. מועד הדיווח ותשלום המע"מ נדחה ממחר (ה-16 במרץ) ל-26 במרץ, כך הודיעה היום (א') רשות המסים לאחר ששר האוצר משה כחלון ומנהל רשות המסים, ערן יעקב סיכמו הבוקר על דחייה בעשרה ימים של המועד.

ברשות המסים מבהירים כי לא חל שינוי במועדים לדווח ותשלום מקדמות וניכויים למס הכנסה. אולם גורמים ברשות מציינים כי מאחר ומדובר במקדמות על פי ההכנסות הצפויות השנה של העסקים, העסקים יכולים לצמצם את תשלום המקדמות בהתאם למצב הנוכחי, שבוודאי יפגע בהם, ללא כל החלטה או נוהל רשמי.

ברשות אומרים ההחלטה על הדחייה בתשלום המע"מ התקבלה במטרה להקל על המגזר העסקי המתמודד עם ההשלכות הכלכליות של התפשטות נגיף הקורונה בארץ ובעולם ושל הצעדים שננקטים במטרה לצמצם את פגיעתו באוכלוסייה. עוד הודיעה הרשות כי ינחה את מנהלי המשרדים בכל מערכי המס לפעול בהתחשבות מירבית ולתת מענה פרטני לעסקים שנקלעו לקשיים בשל המצב.

רו"ח איריס שטרק, נשיאת הלשכה אמרה בתגובה כי "הארכה של עשרה ימים ממחר ל-26.3 בתשלום מע"מ היא בהחלט צעד חיובי. עם זאת יש להאריך גם את מועדי הדיווח והתשלום של מע"מ באמצעות האתר ב 19.3 ואת הדיווח והתשלום באמצעות הדוחות המקוונים ב-23.3. כמו כן, העובדה שאין שינוי במקדמות וניכויים היא חמורה, ויש לתת מענה גם במתן אורכות מיידות בנושאים אלו.ביטוח לאומי אמור לפעול בהתאם להחלטות מס הכנסה, כך שהחלטות אלו משפיעות גם על מדיניות הביטוח הלאומי".

 

בסוף השבוע שעבר פנו נשיא להב רועי כהן וח"כ בועז טופורובסקי למנהל רשות המסים, בבקשה לדחות את תשלומי המע"מ ומס ההכנסה.

 

מנהל רשות המסים ערן יעקב, צילום: דוברות משרד האוצר מנהל רשות המסים ערן יעקב | צילום: דוברות משרד האוצר מנהל רשות המסים ערן יעקב, צילום: דוברות משרד האוצר

עלות ההשבתה החלקית של המשק שעליה הודיע היום ראש הממשלה בנימין נתניהו, הכוללת השבתה של כלל בתי הספר והגנים וסגירת כל מקומות הבילוי והפנאי, תעמוד על 11 מיליארד שקל - וזאת במידה והיא תימשך שישה שבועות. כך מעריכים במשרד האוצר. במידה וההשבתה תימשך שלושה שבועות - העלות תהיה נמוכה יותר פר שבוע ותעמוד על 4.5 מיליארד שקל (לאור ההנחה כי מאחר וכל מעסיק יקבל החלטות לגבי עובדיו במקרה של השבתה ממושכת הפיטורים יהיו רבים יותר).

ההערכות של אגף הכלכלנית הראשית באוצר, שירה גרינברג, הוצגו היום במסגרת הדיונים המרתוניים במשרד ראש הממשלה, במטרה לצמצם את הפגיעה במשק לאור דרישת משרד הבריאות להשבתה מלאה. הנהלת האוצר התנגדה בתוקף להשבתה מלאה שבסופו של דבר לא התקבלה על ידי ראש הממשלה, וטענה כי לא ריאלי מצד משרד הבריאות לנסות למגר לחלוטין את נגיף הקורונה ויש צורך לנהל סיכונים בצורה סבירה שלא תמוטט את המשק.

תרחיש נוסף שעלה על הפרק וקיבל הסכמה מסויגת של משרד האוצר הוא השבתה חלקית של המשק דרך דרישה להשאיר בבית אחוז מסוים של עובדים בכל מגזר. ההערכה הכללית דיברה על לאפשר לכ-30% מהעובדים להגיע לעבודתם. אולם לאור המורכבות של מהלך כזה, נציגי הממשלה הבינו שכדי לעשות את זה כמו שצריך, צריך לעבור סקטור סקטור ולעשות עבודה דקדנית. שכן לכל סקטור אחוז אחר של עובדים, כאשר בשרשראות האספקה לכל החלטה יכול להיות אפקט רחב יותר ממה שנראה במבט ראשוני.

הכלכלנית הראשית באוצר, שירה גרינברג, צילום: אלכס קולומויסקי הכלכלנית הראשית באוצר, שירה גרינברג | צילום: אלכס קולומויסקי הכלכלנית הראשית באוצר, שירה גרינברג, צילום: אלכס קולומויסקי

תגיות