אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
עושים לביתנו בימי הקורונה צילום: משה נחומוביץ

עושים לביתנו בימי הקורונה

הצגות ילדים קלאסיות, רומן חוצה גילים, שטף של סרטי דוקו והמון ירוק בעיניים. הדברים שהכי כדאי לעשות בימים אלה

17.03.2020, 12:18 | כתבי כלכליסט

קולנוע

תעודת הצטיינות

 

יהוא ירון , צילום: אילן רובין פילדס יהוא ירון | צילום: אילן רובין פילדס יהוא ירון , צילום: אילן רובין פילדס

אחת היוזמות היפות והזריזות לטיפול במצוקת התוכן ליושבי הבית הושקה השבוע על ידי פורום היוצרים הדוקומנטריים שהקימו את "דוקורונה — ערוץ הבידוד של הפורום הדוקומנטרי" בכתובת www.fdoc.org.il/corona. האתר מציע מבחר עדכני של סרטים תיעודיים ישראליים הפתוחים לצפייה חופשית. ביניהם "אמן השכנוע העצמי", סרטה של מיה זיידמן על יהוא ירון; סרטו של יאיר קדר על המשוררת זלדה; סרטו של דורון ג'רסי על נסים אלוני; סרטו של עמיחי חסון על אבות ישורון; ושניים מסרטיה המוקדמים של רחל לאה ג'ונס, שזכתה השנה בדוקאביב והיתה ברשימה המקוצרת לאוסקר עם סרטה השנוי במחלוקת על לאה צמל. ויש עוד ועוד סרטים.

יאיר רוה

 

טלוויזיה

עניין של גיל

 

  , צילום: באדיבות YES צילום: באדיבות YES   , צילום: באדיבות YES

"גולדיגר", מיני־סדרה בריטית בת שישה פרקים, עוקבת אחר ג'וליה (ג'וליה אורמונד המעולה), בת ה־60, שאחרי גירושים קשים ומטלטלים מתאהבת בגבר צעיר ממנה, ושמו בנג'מין (בן בארנס), שאותו פגשה בשיטוט במוזיאון. ההנחה של כל הסביבה, כפי שהשם של הסדרה מלמד, היא שהגבר הצעיר ממנה בכמחצית מגילה רוצה את האשה המבוגרת רק בגלל כספה. זאת הנחה שמטרידה במיוחד את שלושת ילדיה הבוגרים של ג'וליה, ששכחו את יום הולדתה, וניכר שגם הם מתעניינים בה מטעמים תועלתניים. המיני־סדרה, המוצעת ב־yesVOD היא לא רק מלודרמה אלא סדרת מתח שמצריכה בינג' המשכיח עוד דברים חוץ מיום הולדת של אמהות, ולוקחת את הצופים דרך כל מיני סמטאות והסחות דעת, כמה מהן מופרכות, עד לסוף המספק בהחלט.

רותה קופפר

אמנות

שיטוט בסנט פטרסבורג

 

 , צילום: שאטרסטוק צילום: שאטרסטוק  , צילום: שאטרסטוק

ההרמיטאז' בסנט פטרסבורג, מהמוזיאונים המרשימים והאיקוניים בעולם, מאפשר עכשיו סיור וירטואלי באולמותיו הודות לסרט נפלא שהוציאה בשבוע שעבר חברת אפל — לרגל השקת אייפון 11 פרו. זו יצירה לפני עצמה שאורכה חמש שעות ו־19 דקות (!) שמצולמת כולה בשוט אחד ארוך שמשוטט בכל רחבי המוזיאון, ומטרתה — עבור היצרנית — היא היא להפגין את חוזק הסוללה ואיכות המצלמה של הטלפון החדיש. הסרט לוקח את צופיו דרך 45 גלריות המוזיאון ומאפשרת לצפות, מקרוב מאוד, בכ־600 יצירות מופת מכל הזמנים.

https://youtu.be/49YeFsx1rIw

רעות ברנע

פודקאסט

איך שיר נולד

 

נטע ברזילי, צילום: משה נחומוביץ נטע ברזילי | צילום: משה נחומוביץ נטע ברזילי, צילום: משה נחומוביץ

מתי כתב שלמה יידוב את "ערב כחול עמוק" של ריטה? איך התחיל המפגש בין נטע ברזילי ליוצרי "טוי"? מה עומד מאחורי השיר "פרי גנך" של אביבה אבידן ואלי לוזון? איך נולד "שירת הסטיקר" של הדג נחש ודויד גרוסמן? ואילו סערות חולל ההמנון "ירושלים של זהב" של נעמי שמר? בסדרת הפודקאסטים המצוינת שלה 50 פרקים "שיר אחד" של כאן (תאגיד השידור הישראלי) מספרים היוצרים והמבצעים איך נולדו השירים. אם מוזיקה ישראלית היא חלק דומיננטי בפסקול חייכם, זה פודקאסט שאסור לפספס. עורך ומגישים רום אטיק, ניר גורלי, מאיה קוסובר ותומר מולוידזון.

ניר גורלי, מאיה קוסובר ותומר מולוידזון

מאיה נחום שחל

ילדים

המלך סיאם ואני

 

 , צילום: כפיר בולוטין צילום: כפיר בולוטין  , צילום: כפיר בולוטין

תיאטרון אורנה פורת לילדים ונוער, תיאטרון הילדים הוותיק בארץ, העלה אתמול מגוון גדול מהצגותיו ליוטיוב לטובת כל הילדים שעכשיו בבית. בין ההצגות, רובן באורך של כשעה עד שעה וחצי, אפשר למצוא את "המלך סיאם", "אי המטמון", "רובין הוד", "מסיבה בגן העכברים", "הנסיכה על העדשה" ועוד הצגות שמיועדות גם לילדים הקטנים וגם לאלה הקצת יותר גדולים. 

tinyurl.com/vc353jl

רעות ברנע

אינסטגרם

צ'או בלה

קיארה פראני, צילום: אם סי טי קיארה פראני | צילום: אם סי טי קיארה פראני, צילום: אם סי טי

יש משהו מעודד בחשבונות האיסטגרם של פאשניסטיות איטלקיות, גם בימים כתיקונם וביתר שאת כיום: בתחושת השותפות, האופטימיות והאהבה שהן חשות למולדתן.

קיארה פראני (chiaraferragni), יזמית ומשפיענית רשת, ניצלה את כוחה עם 18.8 מיליון עוקבים לגיוס תרומות של 4 מיליון יורו לבתי החולים באיטליה. היא קוראת לאיטלקים להישאר בבתיהם ומעלה תמונות מהבידוד בביתה בפנים מאופרים ללא רבב, חליפות טרנינג מדוגמות ועגילים מרשימים; יורשת העצר לבית מיסוני, מרגריטה מיסוני (mmmargherita), מספקת בימים כתיקונם הצצה לעולם מלא שיק אישי אקלקטי ויצירתי ולחייה המשפחתיים. עכשיו היא קוראת לאיטלקים להישאר בבית ומקיימת מכירות צדקה מהארון הפרטי שלה; אנה דלו רוסו (annadellorusso), עורכת “ווג יפן” הססגונית, מנהלת חשבון אינסטגרם פוטוגני. כעת היא מוכרת פריטים מאוסף הבגדים הפרטי שלה למלחמה בקורונה ומעלה פוסטים של איטליה היפה, המאוחדת, ששרה מהמרפסות ומקווה לימים טובים יותר.

עילית מינמר

תגיות