אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
המטרה: צמצום הפגיעה בשכר המגזר הציבורי צילום: דוברות ופרסום בהסתדרות

המטרה: צמצום הפגיעה בשכר המגזר הציבורי

האוצר וההסתדרות ניהלו היום מגעים להוצאת 70% מהמגזר הציבורי לחופשה על חשבונם. בין היתר, תוקם קרן ימי חופשה לעובדים שלא צברו מספיק

17.03.2020, 21:30 | עמיר קורץ

נציגי משרד האוצר, ההסתדרות ונציבות שירות המדינה ישבו היום לדיונים ארוכים במטרה ליישם את הנחיית ראש הממשלה בנימין נתניהו להעביר את המגזר הציבורי לעבודה במתכונת חירום, כחלק מהמאמצים לבלום את התפשטות נגיף הקורונה. השאיפה היא לשחרר לחופשה 70% מהעובדים במשרדי הממשלה והרשויות המקומיות, שעבודתם תוגדר כלא חיונית. 30% הנותרים שעבודתם תוגדר כחיונית ימשיכו לעבוד, חלקם מהבית, אלא אם הם נדרשים לעבודה בשטח או במשרד.

קראו עוד בכלכליסט

ביום שני הודיעו יו"ר ההסתדרות ארנון בר־דוד והממונה על השכר באוצר קובי בר־נתן כי יחתמו על הסכם המסדיר את אופן העסקת עובדי המגזר הציבורי לאור המשבר. היום הצדדים עדיין ניהלו דיונים קדחתניים להסדרת פרטיו. בשעות הערב מסרו גורמים משני צידי המתרס כי "עדיין עובדים על הקונסטרוקציה המשפטית". בכוונת הצדדים לחתום בהקדם על הסכם שיהיה תקף רק עד לאחר חג הפסח, במקביל לחתימה על תקנות לשעת חירום.

ארנון בר דוד יו"ר ההסתדרות , צילום: דוברות ופרסום בהסתדרות ארנון בר דוד יו"ר ההסתדרות | צילום: דוברות ופרסום בהסתדרות ארנון בר דוד יו"ר ההסתדרות , צילום: דוברות ופרסום בהסתדרות

ההסכם שמגבשים הצדדים יקבע שעובד שנקבע שאינו דרוש לעבודה בתקופת המשבר יצא לחופשה על חשבון ימי החופשה שצבר. במהלך חג הפסח יחולו תנאי החופשה המרוכזת הנהוגים כיום. בנוסף, מעסיקי המגזר הציבורי וההסתדרות מקימים קרן ימי חופשה משותפת לעת חירום, שנועדה למנוע פגיעה בשכר העובדים שאין ברשותם את יתרת ימי החופשה הנדרשת. ככל הנראה, הקרן תבוסס על מאצ'ינג בין המדינה וההסתדרות, שיתרמו כל אחת את חלקה לקרן.

לדברי גורמים באוצר, ההסכם צפוי לחול על עובדי משרדי הממשלה, יחידות הסמך השונות (כמו למשל רשות המסים), עובדי המקומיות ועובדי חברות ממשלתיות שהוגדרו כלא־חיוניות. ההסכם לא יחול על מערכות הביטחון והבריאות.

לפי גורמים המעורים במשא ומתן בין הצדדים, ממוצע ימי החופש הצבורים של עובדי המגזר הציבורי עומד על 30‑35. במגזר הציבורי, להבדיל מהמגזר הפרטי, עובד צובר כבר בשנים הראשונות כ־20 ימי חופש בשנה, ואלה עולים עם הוותק.

לדברי גורמים באוצר, "בהסתדרות ראו מה קורה למשל באל על ולכן ניתן היה להגיע מהר להסכמות. זו העת לסולידריות. אחת ממטרות ההסכם היא מתן ודאות מסוימת למגזר הציבורי, שהעובדים יידעו מה קורה איתם לפחות עד פסח".

בפסח עובדי המגזר הציבורי יוצאים רובם גם כך לחופשה מרוכזת. לא מן הנמנע שלאחר החג, וככל שמשבר הקורונה יימשך, ידרשו הצדדים לחשוב על פתרונות נוספים. נכון לעכשיו, קיצוצי שכר לבכירים טרם עלו לדיון. לדברי גורמים באוצר, "ככל שיהיה בעתיד צורך בהפחתות כאלה או בפתרונות אחרים נשב ונדבר על זה". בהסתדרות סירבו אתמול לפרט אודות ההסכם.

במקביל, בר־נתן ונציב שירות המדינה דניאל הרשקוביץ חתמו אתמול על הסכם הנחיות המסדיר את עבודתם של 30% מעובדי המדינה שימשיכו לעבוד במתכונת חירום. רשימה מרוכזת של עובדים חיוניים שיועברו לעבוד מהבית תועבר לנציבות שירות המדינה. ההנחיות מסדירות גם את עבודתם של עובדים חיוניים שנמצאים בבידוד. אלה יהיו זכאים לקבל שכר על עבודתם מהבית — חלקי או מלא, בהתאם לעבודתם בפועל.

תגיות