אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הכנסת ובתיהמ"ש יוחרגו מהתקנות לשעת חירום, אך לא ההייטק והיצואנים צילום: Shutterstock

בלעדי לכלכליסט

הכנסת ובתיהמ"ש יוחרגו מהתקנות לשעת חירום, אך לא ההייטק והיצואנים

הממשלה צפויה לאשר היום את הנוסח הסופי של התקנות המגבילות את מספר העובדים הרשאים לשהות בו זמנית במקום העבודה; לפי טיוטה לא סופית, התקנות לא יחולו על הכנסת, בתי המשפט, משרד מבקר המדינה ובית הנשיא; עוד עולה כי מעסיק שיאפשר כניסה למקום העבודה של מספר עובדים רב יותר מהמותר עלול להיענש במאסר של 6 חודשים או בקנס; התעשיינים מוחים על אי החרגתם: "אובדן עשתונות"

19.03.2020, 12:32 | אמיתי גזית
הממשלה צפויה לדון ולאשר היום (ה') את הנוסח הסופי של התקנות לשעת חירום המגבילות את מספר העובדים שרשאים לשהות בו זמנית במקום עבודה, זאת בעקבות משבר הקורונה. ישיבת ממשלה טלפונית שאמורה הייתה להתקיים ב-11:00 כדי לאשר את התקנות נדחתה למועד מאוחר יותר.

קראו עוד בכלכליסט

מטיוטה לא סופית שהגיעה לידי כלכליסט עולה כי התקנות לא יחולו על הכנסת, בתי המשפט, משרד מבקר המדינה ובית הנשיא. ובמילים אחרות, ועדות ומליאת הכנסת יוכלו להתכנס וכך גם בתי המשפט. כזכור, יו"ר הכנסת יולי אדלשטיין מנע את הקמת הוועדות בצעד שמעורר מחאה ציבורית. עוד עולה מטיוטת התקנות כי מעסיק שיאפשר כניסה למקום העבודה של מספר עובדים רב יותר מזה שהתקנות מאפשרות עלול להיענש במאסר של 6 חודשים או בקנס.

יו"ר הכנסת יולי אדלשטיין, צילום: יואב דודקביץ יו"ר הכנסת יולי אדלשטיין | צילום: יואב דודקביץ יו"ר הכנסת יולי אדלשטיין, צילום: יואב דודקביץ

עוד עולה מהטיוטה כי בשלב זה עמדתה של התאחדות התעשיינים לא התקבלה וכי ענף ההייטק והיצואנים לא יוחרגו. על כך אומר לכלכליסט ד"ר רון תומר נשיא התאחדות התעשיינים: "אם אכן יעצרו את התעשיות המייצאות, מדובר באובדן עשתונות של המערכת. חשוב להילחם בנגיף, אבל חשוב שגם ננצח במלחמה החברתית-כלכלית שאנו נמצאים בה. בלי היצוא לא נצליח לקום מהמשבר הזה ולקיים משק תקין. שום מדינה אחרת בעולם לא עצרה את התעשייה - גם לא מדינות שהטילו סגר כמו צרפת ואיטליה. חברה שמפסיקה לייצא לא תייצא יותר והלקוחות שלה יעברו לספקים אחרים שממשיכים לפעול".

לטיוטת התקנות - לחצו כאן

מאז יום שני, אז הכריז ראש המשלה בנימין נתניהו על ההנחיות המגבילות את מצבת העובדים, מקיימים בממשלה דיונים קדחתניים בנודע לענפים החיוניים למשק שיוכלו להעסיק בו זמנית מספר גדול יותר של עובדים.

על פי התקנות, במקום עבודה לא ישהו יותר מ-10 אנשים או יותר מ-30% ממצבת העובדים - הגבוה מבנייהם. עם זאת, שורה של גופים ממשלתיים וציבוריים הוחרגו ובהם יוכלו לשהות יותר עובדים: בין היתר במשרד הבריאות ומערכת הבריאות הממשלתית - 100% מכוח האדם; משטרת ישראל, שירותי בתי הסוהר וצה"ל - 95%; רשות הארצית לכבאות - 90% השב"כ והמוסד - 75%; משרד הביטחון, משרד העבודה, משרד האוצר ויחידות סמך שלו, משרד רה"מ, ומשרד המשפטים - 60%; ברשויות המקומיות ובמועצות דתיות - 30%. ברשויות מקומיות שבהן פחות מ-100 אלף תושבים יוכלו לשהות בו זמנית 50% מכוח האדם. כמו כן יוחרגו מתקנות אלה מפעלים שמספקים שירותים קיומיים.

בנוסף ענף הבנייה והתשתיות ומפעלים תומכים הוחרגו אף הם. על פי טיוטת התקנות בכל אתר שבו יש עבודות בנייה או תשתית שאינן כוללות התקהלות במרחב סגור תתאפשר התייצבות של 100% מהעובדים, כאשר חלל סגור מוגדר כזה שהותקנו בו 70% מהחלונות והדלתות. כמו כן תתאפשר עבודה במתכונת מלא במפעלים התומכים בענף הבנייה והתשתיות.

ענפים נוספים במשק שעל פי הטיוטה שבידינו הוחרגו מהתקנות הם הבנקים וגופים המספקים להם שירותים כגון חברות הסליקה, וחברות האבטחה שמספקות שירותי בלדרות מאובטחים. גם חברות האשראי, הבורסה לניירות ערך וחברי הבורסה; ייצרני חשמל; גופים שונים המסייעים לניצולי שואה; חברות שעוסקות בייצור, יבוא ואספקת מזון; שירותי הובלה, אחסנה ועמילות מכס; ענפי החקלאות ונותני שירותים לענף; חברות בענף הטואלטיקה, ניקיון ותמרוקים; ענף התחבורה ובו גם שירותי השכרת רכבים; ענף התקשורת; שירותי דת וקבורה, שירותי תחזוקה וטכנאות ובכלל זה מעליות, אינסטלציה, חשמל, ניקיון ותברואה; שירותי בריאות, שירותי שמירה ואבטחה;

תגיות