אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אפל השיקה בהפתעה מכשירי אייפד פרו חדשים עם עדשת AR ומחשבי מקבוק אייר משודרגים צילום: Apple inc

אפל השיקה בהפתעה מכשירי אייפד פרו חדשים עם עדשת AR ומחשבי מקבוק אייר משודרגים

דגמי 2020 כבר כאן: האייפדים זכו לשדרוגים והמקבוקים התעדכנו אך גולת הכותרת - עדשת הצילום LiDAR לצילום תלת מימד בשילוב טכנולוגיית המציאות הרבודה

19.03.2020, 18:14 | רפאל קאהאן
אפל השיקה אמש (ד') את דגמי האייפד פרו החדשים ל-2020 ובתוך כך גם את המקבוק אייר המשודרג ועדכון למק מיני הוותיק. האייפד פרו זכה למרכז הבמה בכל הקשור לעדכונים. דגם ה-12.9 אינץ' בדור רביעי וה-11 אינץ' נמצא רק בדור השני שלו. ואולם ההבדלים ביניהם מסתכמים בינתיים בגודל המסך ותו לא.

קראו עוד בכלכליסט

האייפדים החדשים זכו למספר עדכונים שהופכים אותם יותר מתמיד למתחרים לדגמי הסרפס פרו של מיקרוסופט. אך נתחיל ראשית במערך הצילום שבו אפל השקיעה כנראה את רוב האנרגיה שלה. האייפדים ירשו את המצלמה של האייפון 11 הרגיל עם שתי עדשות, האחת רגילה עם חיישן 12 מגה-פיקסל לצילום יומיומי והשנייה בעלת זווית רחבה ורזולוציה של 10 מגה-פיקסל.

iPad Pro 2020 , צילום: Apple inc iPad Pro 2020 | צילום: Apple inc iPad Pro 2020 , צילום: Apple inc

אבל המיוחד במערך הצילום הוא שילוב של סורק LiDAR המיועד לשימוש ביישומי מציאות מוגברת (AR). מערך ה-LiDAR החדש כולל חיישן ToF לחישוב עומק שמשגר קרן לייזר שבתורה מוחזרת בכל פעם שהיא נתקלת בעצם שחוסם אותה. החיישן מסוגל לזהות אותה וכך ליצור מפה תלת ממדית של הסביבה.

iPad Pro 2020 , צילום: Apple inc iPad Pro 2020 | צילום: Apple inc iPad Pro 2020 , צילום: Apple inc

טכנולוגיית הלידאר נמצאת בדרך כלל בשימוש אמצעי מיפוי ומספק זיהוי סביבה למכוניות אוטונומיות. באייפד הוא משמש לעבודה במקביל לשתי המצלמות וחיישני תנועה כדי לסייע באפליקציות AR. מבחינת המפרט, האייפדים מצוידים כעת בערכת השבבים A12Z של החברה שלטענת אפל מעניקה להם ביצועים שטובים ממרבית הלפטופים. יכול להיות שמדובר ברמז לעתיד של סדרות המקבוק שצפויות בעתיד לזנוח את שבבי אינטל לטובת שבב מפיתוח עצמי של אפל.

האייפדים מצוידים במרחבי אחסון של 128, 256, 512 גיגה-בייט או 1 טרה-בייט. בנוסף הם תומכים במקלדת ה-Magic Keyboard החדשה שלה מנגנון זיזים שמסוגל להחזיק את האייפד בזווית של עד 130 מעלות. בנוסף אפל עיצבו אותה כך שניתן להתאים את הזווית של האייפד כדי שזה "ירחף" מעל המקלדת בתצורה שמזכירה מחשב שולחני. במקלדת יש גם תאורה אחורית וחיבור USB-C שמאפשר להטעין את האייפד במקביל. כך שהתצורה מתקרבת מאוד למה שמקבלים במחשב. מעבר לכך, המקלדת מציעה כעת משטח עכבר (טראקפד) שנתמך החל מ-iPadOS 13.4 שתושק בסוף החודש.

iPad Pro 2020 , צילום: Apple inc iPad Pro 2020 | צילום: Apple inc iPad Pro 2020 , צילום: Apple inc

מעבר לכך האייפדים מציעים מערך של 5 מיקרופונים באיכות הקלטה מקצועית שיכולים לשמש כתחליף למיקרופון חיצוני. מערך הרמקולים המרובע (אחד בכל פינה) עדיין כאן ויתרונו בכך שהוא מתאים את הסאונד לאופן בו מחזיק המשתמש את האייפד. וכעת למחירים: האייפד הבסיסי ביותר בן 11 אינץ' עם אינטרנט אלחוטי בלבד נמכר בארה"ב בכ-800 דולר וגרסת האינטרנט הסלולרי LTE ב-950 דולר. הגרסה הבכירה עם מסך 12.9 אינץ' נמכרת בכ-1,000 דולר והגרסה הסלולרית ב-1,150 דולר. המקלדת תימכר ב-300 דולר לדגם ה-11 אינץ' ו-350 דולר לדגם ה-12.9 אינץ'.

מקלדת האייפד פרו החדשה, צילום: Apple inc מקלדת האייפד פרו החדשה | צילום: Apple inc מקלדת האייפד פרו החדשה, צילום: Apple inc

המקבוק אייר, שהוא הלפטופ הזול ביותר בהיצע של אפל, עבר גם הוא שדרוג רציני. העדכון העיקרי הוא בדמות מקלדת המג'יק החדשה שהותקנה לראשונה על המקבוק פרו 16 בשנה שעברה. הוא מצויד במעבד אינטל דור 10 - i3, i5 או i7, טראקפד חדש ומרחב אחסון בן 256 גיגה-בייט. זכרון הפעולה בן ה-8 גיגה-בייט (הניתן לשדרוג ל-16 גיגה-בייט), המסך, מצלמת הרשת והמבחר המצומצם של שקעי ההרחבה נשארו בדיוק אותו דבר כמו בדגם של שנה שעברה. המחיר ההתחלתי לעומת זאת נותר כשהיה - כ-1,000 דולר. יש לציין שהמפרט הבסיסי של המחשב אינו יותר מרשים מאשר מה שמותקן כיום בלפטופ מוזל ב-1,500 שקל בעיקר ברמת המעבד.

לסיום, אפל גם נזכרה שיש לה קו מחשבי מק מיני שזקוק לעדכון כלשהו. המחירים נותרו כשהיו, כ-800 דולר לדגם הבסיסי, אך כעת הם מגיעים עם מרחב אחסון התחלתי בן 256 גיגה-בייט. הדגם הבכיר מגיע עם כונן 512 גיגה-בייט במחיר של כ-1,100 דולר. שניהם עדיין מצוידים במעבדי דור 8 של אינטל.

תגיות