אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
צוללים למספרים: רוב חולי הקורונה הקשים בישראל - קשישים עם מחלות רקע צילום: שאול גולן

צוללים למספרים: רוב חולי הקורונה הקשים בישראל - קשישים עם מחלות רקע

בבתי החולים מאושפזים כעת עשרה חולים במצב קשה - הצעיר שבהם בן 45. שבעה מהחולים הם בני יותר מ-70. הרוב המכריע של החולים הקשים הם עם מחלות רקע קודמות. שלשום פורסם בניו יורק פוסט מחקר שמצא כי 99% מבין חולי נגיף הקורונה שמתו באיטליה סבלו ממחלות רקע

20.03.2020, 13:57 | אדריאן פילוט

מניין מספר חולי הקורונה טיפס הבוקר ל-705, ועם הזינוק גדל גם מספר החולים קשים - כך הודיע משרד הבריאות. עד אתמול, המספר הרשמי של החולים הקשים עמד על שישה, אך כעת הוא עלה לעשרה. מתוך כלל החולים, הרוב המוחלט - 662 חולים - מוגדרים במצב קל (94%), 18 חולים נוספים הם במצב בינוני (3%), 15 חולים החלימו (1.6%), ועשרה חולים כאמור במצב קשה (1.4%).

קראו עוד בכלכליסט

אם צוללים למספרים, הרוב המוחלט של החולים הם מבוגרים מעל גיל 60, ורובם גם סובלים ממחלות רקע. בין החולים הקשים ניתן למנות שלושה בשנות השישים לחייהם (מאושפז בן 60 השוהה באיכילוב, מאושפזת בת 67 שנמצאת בוולפסון ומאושפז נוסף בן 69 שנמצא ברמב"ם. כל חולים אלה סובלים ממחלות רקע. 

מיון קורונה בתל השומר, צילום: שאול גולן מיון קורונה בתל השומר | צילום: שאול גולן מיון קורונה בתל השומר, צילום: שאול גולן

ארבעה חולים נוספים במצב קשה הם בשנות השבעים לחייהם, וגם הם סובלים ממחלות רקע: מאושפז בן 70 נמצא בבית החולים בני ציון; מאושפזת בת 72 שוהה בבית החולים שרון (מרכז רבין; מאושפז בן 75 שוהה בבית החולים מאיר בכפר סבא; ומאושפז קשה נוסף בן 76 שוהה בבית החולים שיבא תל השומר.

שני חולים נוספים בשנות השמונים לחייהם סובלים אף הם ממחלות רקע: מאושפז בן 88 בעל מחלות רקע משמעותיות שוהה בבית החולים שערי צדק וחולה קשה נוספת בת 89 מאושפזת בבית החולים מאיר. לצד אלה, יש חולה קשה נוספת  בשנות התשעים לחייה (91) הנמצאת בבית החולים וולפסון. היוצא מן הכלל מכל אלה הוא גבר בן 45 ללא מחלות רקע שאינו מעשן המאושפז בוולפסון.

התפלגות החולים בישראל לפי גיל (N=296), מנתוני משרד הבריאות:

לפי המודל המתמטי, בכל תרחישי ההדבקה שנבחנים על ידי משרד הבריאות אין הערכה שלפיה בני 0 עד 9 ימותו, כאשר בקרב קבוצת הגילאים של בני 10 עד 19 צפויה תמותה בשיעור זניח של 0.1% מסך המתים מקורונה. גם משקלם של בני 20-29 מסך המתים הוא שולי לחלוטין: 0.7%. כפי שד''ר רמי יערי, אחד ממחברי המודל ממכון גרטנר מסר בראיון ל"כלכליסט", התמותה של המחלה מתרכזת בקשישים: מסך כל המתים, שליש (32.5%) יהיו מעל גיל 80, שליש נוסף (30.3%) בני 70 ועד 79 ורבע מהם (24.1%) בני 60 עד 69.

מכאן כי מדובר במחלה שהיא מסוכנת לקשישים, לרבות אלו שסובלים ממחלות רקע בדומה לשפעת. חשוב להבהיר: משמעות המספרים איננה כי 30.3% מהישראלים שגילם בין 70 ועד 79 ימותו, אלא שמסך כל המתים בגלל סיבוכים הנובעים מקורונה, כ-30.3% יהיו בני הגיל הזה.

הניו יורק פוסט חשף שלשום מחקר שנערך על ידי גורמים רשמיים באיטליה לפיו יותר מ-99% מחולי נגיף הקורונה שמתו באיטליה סבלו ממחלות רקע. המחקר החדש של מכון הבריאות הלאומי האיטלקי מצא כי מתוך 355 מהמתים במדינה בגלל קורונה, רק שלושה לא סבלו מאף מחלת רקע והיו מוגדרים כבריאים. מנגד, כמחצית מהקורבנות ה-COVID-19 סבלו לפחות מאחת המחלות הבאות: לחץ דם גבוה, סוכרת או מחלות לב. והנה הנתון החשוב: גילם הממוצע של הקורבנות מקורונה היה 79.5 שנה.

תגיות