אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אופטימיות זהירה: מתרופות שעשויות להועיל נגד הקורונה ועד תחזית חיובית של  ג'יי.פי.מורגן צילום: גטי אימג'ס

האופטימיסט

אופטימיות זהירה: מתרופות שעשויות להועיל נגד הקורונה ועד תחזית חיובית של ג'יי.פי.מורגן

דיווח שוטף על ההתפתחויות האחרונות הקשורות להתפשטות הקורונה בארץ ובעולם - אבל עם שינוי קל: רק חדשות טובות

23.03.2020, 10:02 | שירות כלכליסט

אופטימיות זהירה: קורונה, אבל רק דברים טובים.

דיווח שוטף על ההתפתחויות האחרונות הקשורות להתפשטות הקורונה בארץ ובעולם - אבל עם שינוי קל: רק חדשות טובות.

 

יום ב', 23.3.20

 

10:00 - מדענים: יש כ-70 תרופות שעשויות להיות יעילות נגד הקורונה

 

במחקר שפורסם באתר bioRxiv נאמר כי צוות המדענים זיהה 24 תרופות שכבר אושרו ע"י מינהל המזון והתרופות האמריקני שנוצרו לטיפול במחלות אחרות, כמו סרטן, פרקינסון, יתר לחץ דם ומלריה, שעשויות לעזור במאבק נגד הקורונה .

 

 

בדיקה לגילוי נגיף הקורונה, צילום: גטי אימג בדיקה לגילוי נגיף הקורונה | צילום: גטי אימג'ס בדיקה לגילוי נגיף הקורונה, צילום: גטי אימג

 

יום א', 21.3.20

 

16:30 - אסטרטג המניות הראשי בארה"ב של ג'יי.פי.מורגן: "שוק המניות יכול לחזור לשיא בתחילת 2021".

מדד S&P500 יכול לחזור לשיאיו הקודמים כבר בתחילת 2021, אם מאמצי ממשלת ארה"ב להכיל את נגיף הקורונה יעלו יפה", כך מעריך אסטרטג המניות הראשי של ג'יי.פי.מורגן בארה"ב, דוברקו לקוס-בויאס.

במכתב ללקוחות החברה כתב לקוס-בויאס כי הוא מצפה ש-S&P 500 יגיע לרמה של 3,400 נקודות כבר בתחילת השנה הבאה. כלומר, יזנק בתשעת החודשים הקרובים ב-47% ויעקוף את שיא כל הזמנים שרשם המדד ב-19 בפברואר - 3,386 נקודות.  

תחנת חיטוי ידיים בוול סטריט, צילום: AP תחנת חיטוי ידיים בוול סטריט | צילום: AP תחנת חיטוי ידיים בוול סטריט, צילום: AP

כדי שזה יקרה, טוען לקוס-בויאס, הממשל בארה"ב צריך להצליח להכיל את הנגיף וגם - "להצליח לנוע במהירות ולספק תמריצים כלכליים ש'ירפדו' את המכה הכלכלית המסתמנת".

S&P500 נכנס לשוק דובי ב-12 במרץ – והביא לכדי סיום את רצף העליות חסר התקדים שלו. המדד צנח על רקע התפשטותו המהירה של נגיף הקורונה שהביא לירידות חדות בכל שוקי המניות ברחבי העולם.

אחרי גל המימושים הגדול, לקוס-בויאס רואה כעת אפשרות שהמניות יחזרו לשיאים שרשמו מוקדם יותר. "תוך הכרה בכך ששוקי המניות בעולם נמצאים כעת 30%-50% מתחת לשיאים שקבעו, ובכך שנקודת המוצא של משקיעים הפכה ליותר ויותר טובה, אנחנו רואים פרופיל החזרים א-סימטרי במניות, עם הרבה יותר עליות מירידות בשנה הקרובה" כתב לקוס-בויאס ללקוחות החברה.

הבית הלבן מנסה כעת להעביר תמריץ כלכלי בהיקף של יותר מטריליון דולר כדי לשכך את פגיעת ההתפרצות. שר האוצר האמריקני סטיבן מנוצ'ין אמר ביום חמישי שהממשל רוצה להעביר תשלומים ישירים לאזרחים אמריקאים כחלק מהחבילה. התשלומים האלה יגיעו לסך של 500 מיליארד דולר. מספר קבוצות תעשיה – ובמיוחד חברות תעופה – מבקשות גם הן סיוע כלכלי. "יש לנקוט במדיניות פיסקלית אגרסיבית ומיד", כתב לקוס-בויאס, וציין שאי נקיטה בצעדים האלה "תביא כנראה למחיקת ערך נוספת של מניות".

 

13:00 - וולוו הודיעה בסוף השבוע כי עסקיה חזרו לפעול כרגיל בסין

בתוך כך החברה הודיעה כי תפסיק באופן זמני את כל פעילותה מחוץ לסין. על כך מדווח ה"פייננשל טיימס".

"כל המפעלים חזרו לעבוד ויש סימנים מאוד חיוביים של נורמליזציה, כל הסוכניות פתוחות ואולמות התצוגה מראים סימנים שהם קרובים מאוד לפעילות נורמלית", אמר מנכ"ל וולוו הוקן סומלסון בראיון לפייננשל טיימס בהתייחסו לפעילות החברה בסין.

וולוו היא האחרונה מבין שורה של יצרניות רכב שסגרו מפעלים בעקבות התפרצות המגפה. כך גם היצרנית הבריטית יגואר-לנד רובר, שהודיעה בשבוע שעבר כי תסגור את כל מפעליה בבריטניה בשבועות הקרובים.

לאחר שמוקדם יותר הודיעה וולוו על סגירת המפעלים שלה בדרום קרוליינה ובבלגיה בגלל מחסור בחלקים, בשבוע שעבר היא כבר הוסיפה לרשימה את כל המפעלים. "הבריאות של עובדינו היא במקום הראשון. זה לא הוגן לבקש מהם להגיע לעבודה, זה הרגשה מאוד לא נעימה לא לדעת מי נפגש עם מישהו מאיטליה בימים האחרונים", אמר סומלסון. 

מנכ"ל וולוו הוקן סומלסון , צילום: בלומברג מנכ"ל וולוו הוקן סומלסון | צילום: בלומברג מנכ"ל וולוו הוקן סומלסון , צילום: בלומברג

מפעלי החברה בשבדיה מתוכננים להיות סגורים עד ל-14 באפריל בעוד המפעל בבלגיה ייפתח ב-7 באפריל. "ההיערכות בינתיים היא לחזרה לשגרה אחרי חג הפסחא, כדי לתת לאנשים אור בקצה המנהרה", אמר סומלסון. "בואו נקווה שכך יהיה. להמשיך כך עד חג המולד יהיה אסון", הזהיר.

סומלסון גם התייחס לעסקת המיזוג עם יצרנית הרכב הסינית גילי ואמר כי המיזוג יקרה, אלא שככל הנראה יתעכב בגלל השבתת המפעלים. "הירידה בהכנסות והעלויות לא ייעלמו בקלות, אבל אם נוכל להתגבר על המשבר במסגרת זמן דומה לזו שבסין, נוכל לעמוד בזה", הוא סיכם.

תגיות