אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
המכשיר הישראלי שנועד לבדוק חולים בלי לצאת מהבית גויס למאבק בקורונה צילום: טייטו

30 דקות או פחות

המכשיר הישראלי שנועד לבדוק חולים בלי לצאת מהבית גויס למאבק בקורונה

דדי גלעד חיפש דרך לבדוק את הבת שלו בלי להגיע אל הרופא, הקים את טייטו ועכשיו המכשיר והשירות שפיתחה החברה עוזרים לצוותים רפואיים לבדוק ולנטר חולי קורונה בלי להסתכן: "אנחנו יודעים לעשות כמה דברים ייחודיים"

22.03.2020, 16:58 | שירות כלכליסט

בזמן שמגפת הקורונה משביתה חברות במגוון תחומים, עוצרת גיוסים בהייטק ומחייבת סטארט-אפים להיערך מחדש, טייטו הישראלית דווקא מוצפת בעבודה - בגלל הקורונה. החברה מפתחת מכשיר ושירות שמאפשרים לבדוק את כל המדדים הרפואיים החשובים, וגם להקשיב לריאות, ולבדוק את האוזניים והגרון, לתקשר בווידיאו עם הרופא המטפל ולקבל אבחון - בלי לצאת מהבית.

קראו עוד בכלכליסט

בארץ החברה עובדת עם שירותי בריאות כללית ובחו"ל היא עובדת עם ספקי שירותי בריאות, אבל עכשיו הקורונה משנה את התמונה והביקושים עולים.

לפרקים נוספים של הפודקאסט "30 דקות או פחות" ליחצו כאן

הרעיון המקורי נולד לפני שש שנים וחצי, כשדדי גלעד חיפש פתרון פשוט שיאפשר לבת הקטנה שלו, שסבלה אז מדלקות אוזניים חוזרות, לראות רופא בלי שהם יצטרכו לצאת מהבית. כך נולד טייטו, הפתרון שעומד כיום בחזית המאבק בנגיף הקורונה: מאות חולים מבודדים בארץ ורבים בחו"ל נמצאים בקשר עם הצוות הרפואי בלי לסכן את הרופאים והאחיות.

דדי גלעד, מייסד משותף ומנכ"ל טייטו, צילום: טייטו דדי גלעד, מייסד משותף ומנכ"ל טייטו | צילום: טייטו דדי גלעד, מייסד משותף ומנכ"ל טייטו, צילום: טייטו

"אנחנו לא מצילים חיים", מסביר גלעד, שמכהן כמנכ"ל טייטו, "אבל כשמנסים לטפל מטפלים ולא לחשוף אותם למחלות ומצד שני אנשים נלחצים ומגיעים סתם לבדיקה - למישהו כואבת האוזן והוא חושב שיש לו קורונה, אז אנחנו יודעים לעשות כמה דברים ייחודיים, כולל לבטל אזעקות שווא כאלה, מהבית ובמהירות". בנוסף, "גילינו די מהר שבגלל שאנחנו עושים בדיקות ריאות בצורה מאוד טובה, קל מאוד לעשות מעקב אחרי המחלה או לגבי אנשים שיש לגביהם חשד - בלי שצוות רפואי בכלל יראה אותם".

מערכת הבדיקה של טייטו, צילום: אתר החברה מערכת הבדיקה של טייטו | צילום: אתר החברה מערכת הבדיקה של טייטו, צילום: אתר החברה

אילו יכולות נוספות מפתחת החברה לשירות שלה, כמה כסף היא חוסכת ללקוחות בכל ביקור וירטואלי כזה - ואיך הקורונה גם הקשתה על ייצור מכשירים נוספים? כל התשובות בפרק החדש של הפודקאסט "30 דקות או פחות", כולל רמז על גיוס קרוב שיוכרז בקרוב, שיצטרף ל-54 מיליון דולר שהם גייסו עד היום.

המכשיר הישראלי שנועד לבדוק חולים בלי לצאת מהבית גויס למאבק בקורונה
 
להאזנה לפודקאסט
לחץ כאןהמכשיר הישראלי שנועד לבדוק חולים בלי לצאת מהבית גויס למאבק בקורונה

מראיינים (והפעם, לראשונה, כשהם לא נמצאים ביחד באותו אולפן) :

נבות וולק, איש הייטק.

אביב פרנקל, איש התקשורת וסטארט-אפיסט.

תגיות