אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מליאת הכנסת בצל הקורונה: 6 ח"כים יצביעו בכל פעם, המבודדים התבקשו שלא להגיע צילום: עדינה וולמן - דוברות הכנסת

משבר הקורונה

מליאת הכנסת בצל הקורונה: 6 ח"כים יצביעו בכל פעם, המבודדים התבקשו שלא להגיע

הדיונים בוועדות הכנסת יערכו בשני אולמות במקביל לכל ועדה; בדיון במליאה שיערך לפני ההצבעות יורשו הח"כים לנאום, ולשם כך הם ייכנסו למליאה בסבבים של שישה חברי כנסת בלבד. בכל זמן נתון תותר שהייתם של 10 אנשים בלבד במליאה, כולל יו"ר ומזכירת הכנסת

22.03.2020, 21:57 | צבי זרחיה

ההצבעות שיערכו מחר (ב') במליאת הכנסת, בנושא הקמתן של ארבע ועדות, יתקיימו בסבבים, כאשר בכל פעם ייכנסו למליאה שישה חברי כנסת בלבד; בדיון במליאה שיערך לפני ההצבעות יורשו הח"כים לנאום, ולשם כך הם ייכנסו למליאה בסבבים של שישה חברי כנסת גם כן. שבעת הח"כים המצויים בבידוד בשל חשיפה לנגיף הקורונה התבקשו הערב שלא להגיע להצבעות במשכן.

קראו עוד בכלכליסט

מנכ"ל הכנסת אלברט סחרוביץ קיים היום הערכת מצב עם גורמי המקצוע בכנסת, ובתוכם מזכירת הכנסת ירדנה מלר הורביץ, סגן מפקד המשמר, ניצב משנה אלי הרוש ומ"מ היועץ המשפטי של הכנסת, עו"ד שגית אפיק, בנושא השלכות הנחיותיו של משרד הבריאות על פעילותה השוטפת של הכנסת, בדגש על המליאה ועל פעילות הוועדות.

בגוש הימין שוקלים להחרים את הדיון וההצבעות, לאחר שלא הושגו הסכמות בין הליכוד לכחול לבן על הרכב הוועדות. הליכוד הציע ועדות בנות 9 ח"כים בהן רוב של 5 ח"כים לגוש המרכז שמאל, וכחול לבן הציע ועדות בנות 17 ח"כים.

חיטוי משכן הכנסת, צילום: עדינה וולמן - דוברות הכנסת חיטוי משכן הכנסת | צילום: עדינה וולמן - דוברות הכנסת חיטוי משכן הכנסת, צילום: עדינה וולמן - דוברות הכנסת

ההחלטות שהתקבלו לקראת ההצבעות מחר:

שלב הדיון במליאה: בכל זמן נתון תותר שהייתם של 10 אנשים במליאה, ביניהם יו"ר הכנסת, מזכירת הכנסת, רשם, סדרן ושישה חברי כנסת מתוך חברי הכנסת שנרשמו לנאום בדיון; הדוברים בדיון ירשמו מראש ויקראו להיכנס לאולם המליאה לפי סדר הרשמתם; יוקצו מתחמי המתנה לנואמים בדיון: על מנת לאפשר כניסה יעילה של הנרשמים לדיון יוקצו 3 מתחמי המתנה במזנון החכים (2 מתחמים) ובאזור "הפרסה", העוטפת את אולם המליאה. בשני המתחמים יפעלו מסכים שישדרו את דיוני המליאה - כך שחברי הכנסת יוכלו להתייחס לנואמים שלפניהם.

שלב ההצבעה במליאה: ההצבעה תיעשה בקבוצות של שישה חברי כנסת בכל מקצה, על פי הקראה שמית ולפי סדר הא"ב.

שלב הדיון בוועדות: הכנסת נערכה בשלב ראשון להקמתן של 4 ועדות - ועדת חוץ וביטחון, ועדת הכספים, ועדת הקורונה והוועדה המסדרת. מלבד ועדת חוץ וביטחון שתישאר במקומה נוכח סיווגה הפיזי, שלושת הוועדות האחרות יהיו במתכונת חדרים כפולה; קרי, לכל אחת מהוועדות יוקצו שני חדרים על מנת לאפשר לכל חבריה להשתתף בדיונים ובהצבעות. בכל אחת מחדרי הוועדה יהיה מסך בו חברי הוועדות יוכלו לצפות זה בזה ולדבר זה עם זה. כלל הדיונים ישודרו באופן מלא, הן באתר הכנסת והן בערוץ הכנסת.

ההצבעות בועדות תתקיימנה באותו האופן ובאמצעות המסך המקשר בין חדרי הוועדות.

שבעת הח"כים המבודדים: בכנסת הבהירו כי נבחנות מספר אפשרויות, שתכליתן יצירת מסלול יעודי להצבעה ללא סיכון הסביבה. כל אפשרות נדרשת אישור של משרד הבריאות.

סחרוביץ הסביר כי "מדובר באתגר משמעותי שמרחב התמרון בו ברור: מחד, הבטחת ליבת הפעילות הפרלמנטרית לקיום דיון והצבעות במליאה ובוועדות ומאידך, שמירה על בריאות חברי הכנסת ועובדי המשכן. מרות המורכבות והקשיים האובייקטיביים הכנסת על עובדיה עמלה ליצור, בלוח זמנים קצר, את הפלטפורמה לקיום כלל המהלכים הפרלמנטרים; אך בסופו של יום חשוב לומר את האמת - הצלחת התהליכים תלויה ברצונם הטוב של נציגי הציבור לשמש דוגמא, לשתף פעולה ולנהוג באחריות ובשיקול דעת".

תגיות