אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"סכנה נוספת הנשקפת בתקופת הקורונה – הוצאה בת אלפי שקלים עלולה לחכות לכם עם שובכם לאחר ההשבתה" צילום : טריפל+

"סכנה נוספת הנשקפת בתקופת הקורונה – הוצאה בת אלפי שקלים עלולה לחכות לכם עם שובכם לאחר ההשבתה"

על ידי שליטה מרחוק בתשתיות המים ניתן לחסוך כ-40% מצריכת המים, שעלותם אלפי שקלים בחודש, ולמנוע נזקים גדולים למבנים. כעת, כשמבנים רבים בישראל לא מאויישים, הנזקים צפויים להיות אדירים

25.03.2020, 10:50 | בשיתוף טריפל+

בזמן שבתי הספר סגורים, ורבים מהארגונים והחברות הפועלים במשק עברו לעבודה מהבית – המבנים והמשרדים עומדים שוממים לחלוטין, ואיש אינו יודע מה מתרחש בהם. בדיוק בתקופות רגישות מעין אלה, עולה סכנת נזקי מים והצפה נרחבת.

נזקי המים מחמירים פי כמה וכמה כשאיש אינו שם לב לנזק הראשוני, וכך הוא מתרחב והולך, כשהעלות הכספית של התיקון מזנקת. לאור התפרצות נגיף הקורונה, בימים אלה, מספר הנכסים שאינם מאוישים מגיע לשיא.

אבישי גרייצר, סמנכ"ל כספים בחברת טריפל+ העוסקת בניהול ובקרה מרחוק על מערך המים במבנים שונים, מסביר כי "כשהאתרים עומדים שוממים, מתרחשים נזקי מים אדירים – שגורמים לא רק לבזבוז מים יקר, אלא גם לפגיעה חמורה במבנה ובציוד. היום, המבנים מותאמים לתקן של שירותי הכבאות במטרה למנוע שריפות, אבל הסטטיסטיקה מלמדת כי מים גורמים נזקים חמורים עוד יותר מאש, ומעטים מודעים לסיכון".

נזילת מים, צילום : טריפל+ נזילת מים | צילום : טריפל+ נזילת מים, צילום : טריפל+

למרות השנה ברוכת המשקעים יש לתת את הדעת כי מים מתבזבזים ומתרחשות תקלות שונות. למשל, סביר להניח כי בבית הספר קיימת נזילה בשירותים ובברזיות, אבל אין מי שיגלה את זה; או אולי במשרדי החברה, צינור בר המים התנתק, ובזמן שאתם עובדים מהבית, המים זורמים ומציפים את המשרד. החלום הרע של כל מנכ"ל או סמנכ"ל הוא כי לאחר שניתן יהיה לשוב לשגרה והמגבלות על מקומות העבודה השונים יוסרו, יהיה צורך לטפל בשיפוצים יקרים במקום להשקיע את המשאבים בהאצה כלכלית.

גרייצר מדגיש כי גם נזק שנראה כי היקפו קטן ובלתי משמעותי, יכול עם הזמן להוביל להוצאה כספית אדירה. כך למשל, סדק בגודל שלושה מ"מ בצינור יגרום לבזבוז של 1,000 ליטר ביום, ואילו טפטוף ברז מים שקול לקצב זרימה של 12 ליטר לשעה. עוד על פי נתונים של ענקית הביטוח העולמית Chubb, בצפון אמריקה, נזקי מים מהווים 45% מכלל הנזק הפנימי לנכסים – ומתרחשים בתכיפות גבוהה יותר מאשר שרפות או פריצות.

עלות כספית גדולה

מדי שנה, משלמות חברות הביטוח בארה"ב כ-13 מיליארד דולר לכיסוי נזקים הנגרמים מנזקי צנרת מים. למעשה, תחום זה מהווה כ-45% מסך תביעות נזקי הרכוש, הנתח גדול ביותר וגבוה משמעותית מנזקי אש או פריצה; גובה התביעה הממוצעת של נזקי מים לאתר הוא כ-55 אלף דולר וממוצע ההפסד המסחרי עומד על 89 אלף דולר. בישראל, בהתאמה לגודל השוק, המספרים דומים: גם כאן, חברות ביטוח משלמות סכומים לא מבוטלים מדי שנה לכיסוי נזקי מים.

לדברי גרייצר, "מערכות חכמות מטפלות בנושא וחוסכות לבתי הספר ולמשרדים כ-40% מצריכת המים. מדובר על אלפי שקלים כל חודש. לדוגמה, בית ספר שבו 200 תלמידים, יכול לחסוך 2,500 שקל בתשלום החודשי של חשבון המים".

אבישי גרייצר, צילום: טריפל פלוס אבישי גרייצר | צילום: טריפל פלוס אבישי גרייצר, צילום: טריפל פלוס

גרייצר מסביר כי תחום נזקי המים והחיסכון בצריכתם תופס תאוצה ברחבי העולם – לאור ההכרה בחשיבות הגוברת שלו. "קיימים בשוק פתרונות חדשניים, וישראל היא אחת המובילות העולמיות בתחום. כך למשל, טריפל+ היא שחקנית בולטת בשוק, המספקת פתרונות מבוססי ענן המסוגלים לזהות צריכת מים חריגה או הצפות, להתריע עליהן בזמן אמת ולסייע בטיפול בהן – כשכל הפעילות הזו אוטומטית ובעלת יכולת ניהול מרחוק".

המערכות המשווקות כיום מסוגלות לאתר באופן מיידי נזילות, פיצוץ בצנרת והצפת מים. מיד עם האיתור, מתבצעת סגירה אוטומטית של המערכת, ללא מגע יד אדם, כדי למנוע נזקים – תוך הגנה מיוחדת על מעליות וחדרי מכונות. המערכות מבוססות טכנולוגיות ענן וכוללת אפליקציה וכן מערכת מרכזית לניהול ריבוי אתרים, כך שניתן לשלוט ולנהל מרחוק את מערך המים במבנה, באופן מלא.

חשוב לציין כי הפתרונות השונים כוללים גם התייחסות לנושא עלויות ומורכבות ההתקנה, כמו גם מניעת פגיעה בתפקוד השוטף של הנכסים במהלך ההתקנה. יישום המערכת פשוט ומהיר, ללא כבילה וקידוחים, וניתן לבצע אינטגרציה למערכות ניהול מבנה ומערכות אזעקה.

"היעילות והמהירות של הפתרון פירושה החזר השקעה (ROI) בזמן קצר מאוד. לצורך העניין, בית ספר שמשקיע במערכת שלנו מחזיר את העלות שלה בתוך שבועות עד חודשים בודדים. כמובן שבמקרה של נזק מים חמור במשרד, שהמערכת מונעת – היא מחזירה את העלות מיידית", מסביר גרייצר.

בזבוז בעלות מיליוני שקלים בשנה

חשיבות הבקרה על צריכת המים עולה גם לאור הבנייה הירוקה, שנהפכה מהמלצה בלבד לחובה בענף הבנייה בישראל. מערכות בקרה וניהול מרחוק של מים, כמו אלה של טריפל+, מותאמות לדרישות הבנייה הירוקה, ובמקביל, מסייעות ליזמים וקבלנים לחסוך בהוצאות.

בנוסף, מסביר גרייצר, "קיים סיכון נוסף בנזקי מים – עובש, שהוא למעשה פטריה שעלולה לגרום נזק בריאותי לילדים צעירים וגם לאנשים מבוגרים. בארה"ב, למשל, ברגע שמתגלה – יש לפנות את הנכס באופן מיידי ולטפל במפגע".

לסיכום, אם בתקופת שגרה, מומלץ להתקין מערכת שמאפשרת ניהול ובקרה של מערך המים מרחוק – הרי שהנושא קריטי בימים אלה. ההכנסות יורדות ומנהלי כספים מחפשים דרכים חדשות ויצירתיות לחסוך. חשוב לשים לב לנושא המים – כשבזבוז ונזקים מיותרים ניתנים למניעה.

לפרטים נוספים לחצו כאן >>> 

 

תגיות