אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"ביום הראשון שלי בעבודה החדשה הייתי בבידוד"

"ביום הראשון שלי בעבודה החדשה הייתי בבידוד"

גם כיום, בזמן המשבר, חברות עדיין מגייסות עובדים (באמצעות ראיונות וידאו), וקולטות עובדים שכבר התקבלו. הימים הראשונים בעבודה חדשה תמיד מלאים בחשש מהלא נודע, ברצון להוכיח את עצמך ובמורכבות של כניסה למסגרת חברתית ומקצועית חדשה. כאשר לכל זה מתווסף הסגר או בידוד, האתגרים רק מתעצמים

27.03.2020, 09:38 | מעין מנלה

ביום הראשון שלה לעבודה, לפני שבועיים, הייתה דניאל יגודה בבידוד. היא התחילה את תפקידה כפרשנית מידע רפואי בחברת Viz.ai הישראלית שפיתחה פתרונות טכנולוגיים לזיהוי שבץ מוחי, אך את ימיה הראשונים בתפקיד הקדישה, בשל הבידוד, בעיקר לקריאת חומר, הדרכות ופגישות וידאו עם אנשי החברה.

קראו עוד בכלכליסט

"למרות שהייתי בבידוד ביום הראשון לעבודה תהליך האונבורדינג היה מאוד חלק ונוח. הבוס שלי הגיע אלי באופן אישי הבייתה תוך שמירת מרחק, בימים שזה עוד היה מותר, כדי לתת לי מחשב ופינוקים. את כל הצוות בעצם פגשתי רק בשיחות זום. היו לי קצת חששות כי זה פחות אישי מלהיפגש פנים מול פנים, אבל התחושה הייתה שכולם מאוד רוצים לעזור ולתמוך", היא מספרת.

דניאל יגודה, התחילה את תפקידה ב-Viz.ai מתוך הבידוד, צילום: אמיר יגודה דניאל יגודה, התחילה את תפקידה ב-Viz.ai מתוך הבידוד | צילום: אמיר יגודה דניאל יגודה, התחילה את תפקידה ב-Viz.ai מתוך הבידוד, צילום: אמיר יגודה

גם היום, בימי משבר הקורונה, כאשר כל יום מביא איתו עוד גזירות שמטרתן 'ריחוק חברתי', חברות עדיין מגייסות עובדים (באמצעות ראיונות וידאו) וקולטות לשורותיהן עובדים שכבר התקבלו מבלי שיהיה מפגש פיזי ביניהם לבין הצוות שאליו הם מצטרפים. הימים הראשונים בעבודה חדשה תמיד מלאים בחשש מהלא נודע, ברצון להוכיח את עצמך ובמורכבות של כניסה למסגרת חברתית ומקצועית חדשה. כאשר לכל זה מתווסף הסגר או בידוד, האתגרים רק מתעצמים.

"להתחיל תפקיד משמעותי מבידוד בבית הוא אתגר לחלוטין לא פשוט. אנחנו חברה מאוד מגובשת, עם הווי חברתי ומקצועי שלצערנו דניאל לא זוכה לחוות מהיום הראשון. עם זאת, אנחנו עושים הכל כדי לשלב אותה בהווי החברה גם מהבידוד, ובטוחים שבעוד זמן קצר היא תצטרף אלינו ותשתלב גם פיזית״, אומרת עדי לוי מנהלת אופרציות ומשאבי אנוש בחברת Viz.ai הישראלית שפיתחה פתרונות טכנולוגיים לזיהוי שבץ מוחי.

 "מהבית אתה צריך להוכיח את עצמך יותר מבדרך כלל"

כאשר אלעד נוטי, בן 32 מתל אביב התראיין לתפקיד מתכנת בחברת הסטארט-אפ Syte הוא לא ידע שהתפקיד, אותו התחיל ביום ראשון השבוע, יבוצע מהבית. "באותו זמן עבדתי בתפקיד הקודם. שמענו על איזה וירוס בסין, ולא חשבתי שזה בכלל ישפיע על ישראל. אבל שבוע לפני שהייתי אמור להתחיל, מקום העבודה הקודם שלי הוציא אותנו לעבודה מהבית. התקשרתי לבדוק מה קורה בSyte כי ראיתי שהרבה חברים שהיו אמורים להתחיל עבודות חדשות לא התחילו בסוף. Syte הרגיעו אותי שהכול בסדר ושהם ערוכים לקבל אותי לעבודה מהבית", הוא מספר.

כשמתחילים תפקיד מהבית ההרגשה היא שחובת ההוכחה על העובד החדש גדולה מתמיד. "אתה צריך להוכיח את עצמך יותר מבדרך כלל ואני נדרש להיות הרבה יותר פרואקטיבי. למזלי בעולם הפיתוח עבודה מהבית היא די נפוצה. הרבה מתכנתים אוהבים לעבוד מהבית, כי ככה הם מרוכזים יותר. אני אישית מתפקד טוב בבית וגם במשרד, אבל דאגתי לי כאן לפינת עבודה מסודרת נטולת הפרעות. החשש שלא אספק תפוקה מירבית קיים, אבל אני מזכיר לעצמי שזו תחושה רגילה ולגיטימית בכל עבודה חדשה.

"מה שמצחיק הוא שההתרגשות לא נפגעה, זה מוצר חדש, אנשים חדשים, וגם בנסיבות האלה, ההתרגשות מהראשוניות נשמרה. יצאתי מאזור הנוחות בכל מובן המילה. יש עליי המון אחריות ויש ציפיות, מצד אחד, ומצד שני אני מרגיש שאני צובר ככה ניסיון פרקטי מדהים. זה ממש מרגיש כמו ניסוי חברתי מעניין, ואני מניח שבסוף נבין שיש מקצועות שזה בסדר גמור שיהיו בחלקן מהבית", הוא אומר.

אלעד נוטי, התחיל את התפקיד כשלא ידע שהוא מהבית אלעד נוטי, התחיל את התפקיד כשלא ידע שהוא מהבית אלעד נוטי, התחיל את התפקיד כשלא ידע שהוא מהבית

בחברת Syte שקלטה את נוטי התאימו את תהליכי הגיוס והכשרת העובדים החדשים למשבר הקורונה ולעבודה מהבית. "יש לנו שלושה עובדי R&D חדשים שמתחילים השבוע, וכל תהליך ההכשרה והאונבורדינג שלהם יקרה אונליין. כמו בכל פעם שאנו מגייסים עובד חדש, גם לעובדים החדשים מהבית יוצמדו 'באדיז' – חברים, שתפקידם הוא לוודא שהחדשים מסתדרים, נקלטים ומתחילים להכיר את הצוותים ואת העבודה. הקשר עמם יהיה טלפוני ואונליין כמובן, והם יעברו הכשרות, פגישות ושיחות ועידה דרך זום. כמו כל עובד חדש בSyte, הם יקבלו פרויקט עליו הם יהיו אחראים, שיעזור להם להבין את דרכי העבודה ויכניס אותם לעניינים. בנוסף לכך, יתקיימו סשנים יומיים של שאלות ותשובות עבורם עם הצוותים, כדי לעזור להם בתהליך", אומרת דבי דימונד, מנהלת ה - HR בחברה. מבחינת ההכנות הטכניות העובדים החדשים הגיעו למשרדים בשבוע שעבר וקיבלו מחשבים, מתנה קטנה לכבוד התחלת העבודה וערכה של למידה עצמית, מותאמת לעבודה מהבית. הערכה כוללת הקלטות המסבירות על המוצרים השונים של החברה, אינפורמציה מורחבת על אנשי הצוות ומדיניות החברה. בערכה יש גם ספר הנחיות על עבודה יעילה מהבית בימי הקורונה.

"במקום שיחות על קפה במשרד הכל מתנהל דרך המחשב"

שני אורדבר הצטרפה לאחרונה למחלקת משאבי האנוש בחברת הסייבר אימפרבה (Impreva). היא חזרה מחופשת סקי באוסטריה ונכנסה היישר לבידוד כך שאת תהליך הקליטה שלה בחברה היא עושה מהבית. "זה אתגר חדש גם עבורי וגם עבור החברה. המשלוחים אלי הבייתה עם ציוד חיוני כמו מחשב ופלאפון ואפילו פרחים חיממו את הלב וגרמו לי להרגיש שייכת", היא מספרת. "במקום שיחות על קפה במשרד הכל מתנהל דרך המחשב כשכל אחד מגיע עם כוס הקפה שלו בבית. יצא שגם מרחוק אני מכירה את מקום העבודה. המציאות לא אידיאלית וזה מאתגר מבחינה מקצועית, אבל מערך ההכשרה המקוון של החברה והליווי מהצוות מאפשרים את זה".

שני אורדבר, התחילה את התפקיד באימפרבה מהבית, צילום : Imperva שני אורדבר, התחילה את התפקיד באימפרבה מהבית | צילום : Imperva שני אורדבר, התחילה את התפקיד באימפרבה מהבית, צילום : Imperva

בחברה ממשיכים גם את פעילות גיוס העובדים באמצעות ראיונות זום וכן ממשיכים לקלוט עובדים חדשים שמצטרפים לחברה בשלט רחוק. ״ברור שלא מדובר בסיטואציה אידיאלית״, אומרת עינת להם-לבנת, סמנכ״לית משאבי אנוש בחברה, ״אבל במסגרת המצב, אנחנו מנסים להיעזר בכל האמצעים שעומדים לרשותנו כדי לנהל את העסקים כרגיל ולא לפגוע בפרודקטיביות. מערך האונבורדינג שלנו הוא מקיף ומסודר, כזה שמאפשר את התהליך גם ממרחק, וזה עומד לטובתנו כעת. עשינו את ההתאמות הנדרשות לתהליך האונבורדינג שלנו עבור עובדים הנמצאים בבידוד, כולל אפילו כרטיס תן-ביס עד הבית״.

אבי שניר, מנכ"ל אלביישן, צילום: תומר פולטין אבי שניר, מנכ"ל אלביישן | צילום: תומר פולטין אבי שניר, מנכ"ל אלביישן, צילום: תומר פולטין
תהליך של קליטה בעבודה חדשה כולל הרבה מאוד למידה וכאשר זו נעשית כולה מרחוק, אונליין, קשה למעסיקים לדעת עד כמה באמת העובד מעורב וקולט את התכנים. "״אנחנו נמצאים בתקופה מאתגר עבור ארגונים וחברות שהשקיעו מאמצים ומשאבים עצומים בגיוס הטאלנטים שלהם ועכשיו - כשסוף סוף הגיע היום לתחילת תהליך האונבורדינג הכל תקוע. המומנטום נפגע וכך גם המוטיבציה. תהליך אונבורדינג מרחוק (אונליין) שלא מותאם מראש לפלטפורמה ולמרחק הפיזי - נידון לכשלון״, אומר אבי שניר, מנכ״ל אלביישן (Elevation), הפועלת בתחום ההכשרות לחברות ופיתוח טאלנטים בעולמות הקוד והדאטה. ״חשוב לבחור ככל הניתן בפלטפורמות שיאפשרו לא רק העברת מידע אלא גם, ולא פחות חשוב מכך, מדידה. כלומר: להבין כמה זמן העובד שהה בכל 'שלב' באונבורדינג, רמת ההשתתפות שלו ולא רק אם סיים לעבור על החומרים ששלחתם לו", הוא אומר.

במצב של חוסר ודאות ושינויים מהירים ובלתי פוסקים חברות רבות גם שינו והתאימו את הליך הקליטה של עובדים חדשים. בענקית התוכנה אוטודסק למשל, החליטו שמכיוון שהם אינם יודעים עד מתי יעבדו שירותי המשלוחים הם הקדימו את משלוח הערכות הטכנולוגיות וערכות קבלת הפנים הממותגות של החברה לבתי העובדים החדשים. "התקנת התוכנות מתבצעת מרחוק ומוצמד לו Buddy מהצוות, אותו חבר צוות שמלווה אותו צמוד מרגע הקליטה שלו והוא זה שיענה לו על כל השאלות שרלוונטיות להתמצאות ואוריינטציה בחברה. הbuddy לא חייב להיות באותו תפקיד כמו של העובד/ת החדש/ה, הוא פשוט ה״פנים״ של העובד החדש בימים עד שבועות הראשונים שלו בחברה. הוא זה שישאל לשלומו ואם הוא צריך משהו וכך, בנוסף לעובדה שהמנהל הישיר לו יוצר איתו קשר ברמה היומיומית, יש פונקציה נוספת שזה תחום האחריות שלה. בנוסף כמובן שצוות הHR מלווה את העובד בימיו הראשונים ומוודא שקליטתו נעשית בצורה מיטבית", אומרת מירב פוקס, Head of People באוטודסק ישראל.

רועי גולדשמיט, מנהל מוצר שהצטרף לחברה ביום ראשון האחרון אומר שבחיים לא חשב שאת היום הראשון שלו בעבודה יתחיל מהסלון בדירה שלו. "להתחיל עבודה חדשה זה תמיד משהו מאתגר, במיוחד שאתה לא הולך לפגוש את הצוות שלך בזמן הקרוב. שמחתי מאוד לגלות שכל הצוות באוטודסק תמך בי בתהליך, עם שיחות וידאו עד השעות הקטנות של הלילה וכמויות מסחריות של משלוחים של ציוד בשביל לעבור את התקופה הזאת. מקווה שיום אחד כולנו באמת ניפגש במשרד", הוא אומר.

תומר סטולרו, קבלת פנים ופגישת הצוות בוידאו, קרדיט יחצ תומר סטולרו, קבלת פנים ופגישת הצוות בוידאו | קרדיט יחצ תומר סטולרו, קבלת פנים ופגישת הצוות בוידאו, קרדיט יחצ

גם תומר סטולרו, שנקלט השבוע לעבודה בחברת Forter כמתכנת Full Stack החל את התפקיד מהבית. "משלוח המנות שהגיע אלי בזמן ששהיתי בבידוד גרם לי להבין שעשיתי את החלטה נכונה. ראש הצוות דאגה שאקבל את ציוד העבודה הנדרש לעבודה מרחוק ישר הביתה, וקבלת הפנים הידידותית והרמת הכוסית עם הצוות החדש התקיימה בוידאו", הוא אומר.

"אנחנו מנוסים בעבודה עם צוותים מרוחקים וגיוס מרחוק גם בשוטף כך שכל התשתיות הטכנולוגיות של פגישות מרחוק, כלי ניהול וכו' כבר קיימות ואנשים מתורגלים לקיים בהם מפגשים ושיחות מקצועיות. ההבדל היחידי שנובע מהמצב הנוכחי הוא שתמיד היה מישהו בסייט המרוחק שלקח חלק בתהליך והתרשם גם ממפגש אישי בלתי אמצעי עם המועמד - ככה שלהיות לגמרי באונליין זה דבר חדש", אומרת אורית רפפורט VP People and GM-Israel. "בשבוע האחרון קלטנו כבר שני עובדים חדשים לחברה כשתהליך הקליטה והמיון נעשה באמצעות הוידאו, והעובדים אף נפגשו עם ההנהלה ושאר העובדים באמצעות הוידאו גם כן. ביקשנו מהמועמדים לעשות מבחן בית בדיוק כפי שעשינו בימים כתיקונם, וככה אנחנו ממשיכים בתהליך. כמובן שזה בוחן את היכולות שלנו וזה סקיל מאתגר שאנחנו לא כל כך מתורגלים בו אך משפרים בו יכולות ככל שהימים עוברים".

תגיות