אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מענקים וסיוע לחברות טכנולוגיות שיציגו רעיונות לפתרונות להתמודדות עם נגיף הקורונה צילום: pixabay

מענקים וסיוע לחברות טכנולוגיות שיציגו רעיונות לפתרונות להתמודדות עם נגיף הקורונה

לפיתוח תרופות וחיסונים יש חשיבות עליונה בהתמודדות עם מגפת ה- Covid-19. בישראל יכולת מדעית ופיתוח רפואי מהמובילים בעולם, ואלה יחד עם התמריצים והסיוע שנותנת המדינה יכולים להאיץ את הפיתוח לרווחת תושבי ישראל והעולם. קבוצת ריינהולד כהן מתגייסת גם היא למאמץ זה

26.03.2020, 15:09 | בשיתוף ריינהולד כהן
התפרצות מגיפת ה-Covid-19 הביאה, לראשונה מזה יותר מ-7 עשורים, לפגיעה קשה מאד בסדרי עולם. מעבר לפגיעה הרפואית הישירה, הפגיעה הכלכלית נראית חסרת תקדים בהיקפה. מחקר ופיתוח שמטרתם להביא לתרופות וחיסונים למחלה הם בעלי חשיבות רפואית וכלכלית מהגדולות שידע עולם הרפואה בעשורים רבים, אולי מאז גילוי הפניצילין והמהפכה הרפואית שהגילוי הזה הביא לעולם.

החוקרים והמחקר בתחום מדעי החיים והרפואה בישראל עומדים בשורה הראשונה בעולם ואלה, יחד עם האווירה היזמית והקשר ההדוק שבין האקדמיה לתעשייה, מבטיחים יכולת ראשונה במעלה להתקדם במהירות, ממחקר בסיסי למחקר תעשייתי. את היכולות הללו ניתן לרתום לפיתוח מהיר של תרופה או חיסון כנגד מחלת הקורונה ולפריצת דרך במיגור המחלה.

ד"ר אילן כהן, שותף בכיר בקבוצת ריינהולד כהן המתמחה בקניין רוחני ומשתפת פעולה עם מדענים מובילים בארץ ובעולם מוסר "מהיכרותי המעמיקה עם החדשנות בישראל, בכלל ובתחום מדעי החיים, בפרט, אני מאמין ביכולת של גופי המחקר והתעשייה להביא לפריצת דרך בפיתוח דרכים לטיפול ומניעה של הדבקה ב- Covid-19. אשר על כן, יש לברך את רשות החדשנות אשר הזדרזה והחליטה להגיש סיוע למחקר ופיתוח בתחום זה".
אילן כהן, צילום: אייל יצהר אילן כהן | צילום: אייל יצהר אילן כהן, צילום: אייל יצהר
רשות החדשנות הוציאה קול קורא לקהילה הטכנולוגית בישראל להגשת בקשות סיוע עבור תכניות מו"פ בשלבים מוקדמים (Ideation), כאלה היכולות לסייע בהתמודדות עם הווירוס. את הבקשות על פי הקטגוריות וההגדרות שבקולות הקוראים יש להגיש עד ליום ה-7 באפריל. התמיכה הכספית של הרשות במיזמים תהיה בשיעור של 20-50% למיזמים רגילים, 60% או 75% למיזמים יוצאי דופן ופורצי דרך ו- 75-90% למחקר אקדמי.

"גם אנחנו בריינהולד כהן החלטנו, לאור הנסיבות והצורך הדחוף בפתרונות בתחום זה, להירתם לעניין והשקנו את תוכנית CORONA RCIP, שהיא תוכנית סיוע למיזמים, אשר מטרתם לפתח טכנולוגיות לטיפול ומניעת הדבקה של וירוס הקורונה. התוכנית תכלול הכנה והגשה של בקשה ראשונה מלאה לפטנט על טכנולוגיה כזו עם הנחה מפליגה על שכר הטרחה". במסגרת התוכנית הקבוצה תציע הנחה של 75% על שכר הטרחה לכל מיזם שייבחן ויימצא ראוי לכך. תוכנית CORONA RCIP תפעל עד לסוף חודש יוני 2020. פניות להשתתפות בתוכנית אפשר להגיש דרך הקישור הבא או בפניה בדוא"ל: Corona@rcip.co.il

כמות הבקשות מוגבלת ותיבחן בהתאם למועד ההגשה, עד 15/5/20

יזמים המתעניינים בנושא יוכלו למצוא מידע נוסף גם ביוזמה של ארגון Healthil שהשיק את Services Marketplace - HealthIL Ecosystem ובו פירוט של נותני שירותים לסיוע למלחמה בווירוס.

תגיות