אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בירד מפטרת 30% מהעובדים; ליים מגייסת לפי שווי של 400 מיליון דולר בלבד צילום: ינאי מנחם

משבר הקורונה

בירד מפטרת 30% מהעובדים; ליים מגייסת לפי שווי של 400 מיליון דולר בלבד

משבר הקורונה פוגע בחברות הקורקינטים החשמליים: 406 מתוך 1,387 עובדי בירד יילכו לביתם; ליים החלה בסבב גיוס שמתבסס על הערכת שווי של כ-400 מיליון דולר, נמוכה בהרבה מהגיוס האחרון שהעניק לה שווי שוק של כ-2.4 מיליארד דולר

28.03.2020, 13:43 | רפאל קאהאן
30% מעובדי בירד, סטארט-אפ השכרת הקורקינטים החשמליים שפעיל גם בישראל, צפויים ללכת הביתה - כך על פי דיווח של אתר TechCrunch הלילה (ו'). מדובר על כ-406 עובדים מתוך 1,387 - כך אישרה החברה. לכלכליסט נודע שלמהלך אין השפעה בישראל.  

קראו עוד בכלכליסט

המהלך הוא תגובה ישירה למשבר הקורונה. "מגיפת ה-COVID-19, הכריחה את צוות הניהול והדירקטוריון לסדרה של החלטות כואבות וקשות בנוגע לחלק מחברי הצוות שלכם", כך כתב המנכ''ל, טראוויס ואנדרזאנדן לעובדים במייל שנשלח אליהם.

הפיטורים הם חלק מהתגובה לאיסור היציאה מהבית שהוטל במדינות רבות בעולם. החברה כבר הודיעה בשבוע שעבר שהיא מפסיקה את פעילותה לחלוטין בשוק האירופי, אך למרות זאת היא צפויה להמשיך את הפעילות בישראל, לפחות כך מסר לפני כשבועיים מנכ''ל הפעילות בישראל יניב ריבלין.

קורקינטים חשמליים של בירד עם לוחיות רישוי, ת"א, צילום:בירד קורקינטים חשמליים של בירד עם לוחיות רישוי, ת"א | צילום:בירד קורקינטים חשמליים של בירד עם לוחיות רישוי, ת"א, צילום:בירד

גם המתחרה ווינד עדיין מפעילה את הקורקינטים שלה בארץ. מנגד, ליים, המתחרה הגדולה של בירד, הודיעה על הפסקת הפעילות ביותר מעשרות מדינות בעולם כולל ישראל באופן זמני. לדברי החברה הצעד בוצע כדי לדרבן את הציבור להישאר בביתו במהלך המשבר.

גם ליים שוקלת פיטורים - כך דווח השבוע על ידי סוכנות בלומברג. החברה שוקלת לפטר כ-70 עובדים ממשרדיה בסן פרנסיסקו. בנוסף החברה החלה בסבב גיוס שמתבסס על הערכת שווי של כ-400 מיליון דולר, נמוכה בהרבה מהגיוס האחרון שאז הוענק לה שווי שוק של כ-2.4 מיליארד דולר.

תגיות