אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בגלל הקורונה: קריסה ראשונה של חברה ישראלית המשווקת קרוזים צילום: Blue World Voyages

פרסום ראשון

בגלל הקורונה: קריסה ראשונה של חברה ישראלית המשווקת קרוזים

חברת "קרוזים-הפלגות נופש", שעסקה בשיווק חבילות שיט, פנתה לבית המשפט בבקשה לפרקה ולמנות לה נאמן: "היעדר הזמנות חדשות וזרם של ביטולים גזר את גורלה של החברה לקריסה"

29.03.2020, 14:14 | ליטל דוברוביצקי

משבר הקורונה מביא עימו פנייה ראשונה של חברה בתחום התיירות לבית משפט של חדלות פירעון: חברת קרוזים-הפלגות נופש, שעסקה עד קריסתה בשיווק חבילות שיט, פנתה היום לבית המשפט המחוזי בתל אביב בבקשה שיורה על פירוקה וימנה לה נאמן זמני על רכושה ונכסיה.

קראו עוד בכלכליסט

החברה טוענת באמצעות עוה"ד אחיעד הראל ויפעת דניאל ממשרד סחאי הראל כי "החברה שעד לקריסתה עסקה בשיווק חבילות שיט, הינה מן הראשונות שספגו את גל ההדף של גילוי נגיף הקורונה על אוניית דיימונד פרינסס אשר שייטה לעבר חופי יפן. עם פרסום דבר גילוי הנגיף על האוניה, ובמקביל לפרסומים אודות התפשטות הנגיף ברחבי העולם – לא רק שפסקו הזמנות חדשות של חבילות שיט אלא שהחל גל של ביטולים של חבילות ששווקו על ידי החברה".

ספינת דיימונד פרינסס. "גילוי הנגיף בספינה הביא לביטולים", צילום: רויטרס ספינת דיימונד פרינסס. "גילוי הנגיף בספינה הביא לביטולים" | צילום: רויטרס ספינת דיימונד פרינסס. "גילוי הנגיף בספינה הביא לביטולים", צילום: רויטרס

החברה טוענת עוד כי שילוב זה של היעדר הזמנות חדשות מחד וזרם של ביטול הזמנות קיימות מאידך, "גזר את גורלה של החברה לקריסה". לדברי החברה, הצורך במינוי נאמן נובע מכך שאחד הנכסים של החברה הוא החזרים מחברות ספנות ותעופה בגין ביטולים של הזמנות שיט ונופש שבוצעו על ידי לקוחות.

במסגרת הבקשה נטען כי חברת קרוזים-הפלגות נופש הוקמה במסגרת שיתוף פעולה בין חברת בקמן-ברגר ייעוץ וניהול אשר לה ניסיון רב בתחום התיירות לבין חברת קשרי תעופה אשר משווקת טיסות וחבילות נופש ליעדים שונים בעולם. אולם בתחילת שנת 2018 הוחלט כי חברת קשרי תעופה תעביר לחברת בקמן-ברגר את מניותיה בחברה בתמורה להחזר כספיי ההשקעה הראשונית שלה בחברה. כך, חברת בקמן-ברגר נותרה בעלת השליטה היחידה בחברה.

החברה מציינת כי היא צמחה כך שבסוף 2019 שיעור הרווח הגולמי שלה עמד על 14%  ובקופת החברה הצטברו רווחים בסכומים של מאות אלפי שקלים. עוד נטען כי בתחילת 2020 החברה כבר היתה מצויה בהליכי משא ומתן למכירתה מול שלוש חברות תיירות שונות, ואולם התפשטות מחלת הקורונה בעולם הביאה לעצירה של הליכי המשא ומתן בדבר מכירת החברה. מהבקשה עולה כי חוב החברה לכלל נושיה עומד על כ-1.5 מיליון שקל.

השופטת חנה פלינר קבעה בהחלטה כי יש לצרף החלטת החברה בה הוחלט על הגשת הבקשה ולאחר מכן יתבקש הממונה על חדלות הפירעון להגיב.

תגיות