אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

"אסור לסגור את הבורסה - צריך לשדר עסקים כרגיל"

גת מגידו, מנהלת ההשקעות הראשית בפסגות גמל ופנסיה, במפגש האונליין של כלכליסט: "יש בשוק היום תמחור שמייצר הזדמנויות; צריך לדעת לבחור ולעשות סלקציה נכונה"; ומה הטיפ שלה למי שרוצים להיכנס לשוק ההון?

01.04.2020, 08:30 | נעמי צורף

"לדעתי אסור לסגור את הבורסה, חד משמעית. אני חושבת שכל מיני צעדים שנשקלים כמו סגירת הבורסה, עצירת פדיונות בקרנות, הקלות במס כדי שאנשים יוכלו למשוך את קרנות ההשתלמות לפנסיה אלו צעדים שאסור לעשות אותם. צריך לשדר עסקים כרגיל זה מה שנותן יציבות וביטחון לאנשים" - כך אמרה גת מגידו, מנהלת ההשקעות הראשית בפסגות גמל ופנסיה, במסגרת מפגש האונליין הראשון של "כלכליסט". הדברים נאמרו תוך שיחה עם סגן עורכת "כלכליסט" גולן פרידנפלד.

קראו עוד בכלכליסט

איזה תרחיש לדעתך מגלמים המדדים בבורסה - פסימי, אופטימי או ריאלי?

"כדי לענות על השאלה הזו צריך להתייחס לכמה פרמטרים: הראשון זה קצב התחלואה ומה המגמה שרואים בה את קצב ההדבקות. יש מדינות כמו ספרד ואיטליה שהנתונים מראים שהן עברו את השיא. בסין אנחנו עמוק בתוך שלב ההתאוששות ובארה"ב צריך לעקוב אחרי קצב ההדבקות שהוא אי-הודאות הכי גדולה של כל האירוע המתגלגל הזה. הדבר השני שצריך להסתכל עליו - בנקים מרכזיים שמפזרים כסף ווהתוכניות הפיסקליות של המדינות. הממשלות יצאו עם תוכניות פיסקליות מאוד גדולות ובימים של הירידות החזקות בארה"ב כשצפו אסקלציה במצב ההדבקות התוכניות המוניטריות לא הספיקו. זה לא רק משבר פיננסי זה משבר ריאלי שצריך לתת בו רשת הצלה לעסקים ולמשקי בית, ואנחנו רואים את הדברים האלה קורים.

"צריך להסתכל על תמחור של סקטורים, אם הם מתומחרים בתרחיש של האטה ומיתון. זה כן קורה בחלק מהסקטורים. תופעה אחרונה שהיא אינדיקציה מאוד טובה היא שמנהלי השקעות מתחילים לחפש לקנות חברות איכותיות וטובות שערב המשבר היו מלאות במחירים גבוהים ועכשיו אפשר למצוא אותן במחירים נוחים יותר ואנחנו מאמינים שיידעו לצלוח את האירוע הזה. יש בשוק כיום תמחור שמייצר הזדמנויות; צריך לדעת לבחור ולעשות סלקציה נכונה".

איפה יש הזדמנויות? איזה סקטורים לדעתך מעניינים בעת הזו?

"בדרך כלל אנחנו רואים שבתוך תהליך הירידות אלו הסקטורים הדפנסיביים כמו הפארמה והצריכה הבסיסית. גם הפעם זה ככה. מה שמעניין באירוע הזה זה שסקטור הטכנולוגיה מתפקד מאוד יפה למרות שהוא סקטור מחזורי. זה שיעור חשוב לאופן שבו אנחנו תופסים את הסקטור הזה. נכון לומר שזה כבר לא סקטור. טכנולוגיה אפשר למצוא בכל תחום והחברות האלה מתאפיינות ברמות מזומנים גבוהות וחוב נמוך. זה סקטור שיודע להתמודד עם אירועים כאלה ויידע גם לצאת מהמשבר הזה טוב. בנוסף, הסקטור הרפואי שעשה לא טוב בשנים האחרונות מתפקד עכשיו יפה ולדעתי ימשיך לתפקד יפה גם כי הקורלציות שלו לכלכלה הן לא חזקות וגם כי יש בתחום הזה טרנדים שהם מעבר למשבר, למשל תחום האייג'ינג. עם זאת כל האירוע הזה שהוא רפואי גורם למערכת לבחון את עצמה וייצר ביקושים כדי להתמודד עם הפעם הבאה, כך שנראה שבהחלט יתמכו בסקטור הזה".

גת מגידו, צילום: אוראל כהן גת מגידו | צילום: אוראל כהן גת מגידו, צילום: אוראל כהן

איזו מלכודות את רואה?

"במגזר האנרגיה. מה שקשה להבין ולנתח צריך להיזהר ממנו ולהשקיע בדברים שמבינים. בשונה ממימוש מאוד חד בסקטורים כמו תעופה ותיירות שהיו הראשונים שנפגעו ולא ברור איזו רשת הצלה יקבלו ואם כולם יצליחו לצלוח את האירוע הזה. יש איזשהו ביטחון שאחרי שנעבור את האירוע הזה ונתאושש ממנו אנשים יחזרו לצרוך את תרבות הפנאי שלהם ולטוס לחו"ל, גם אם עכשיו זה לא נראה ככה. אבל בסקטור האנרגיה קרה משהו שהנגזרת הראשונה שלו הוא ירידת מחירים בגלל ירידה בביקוש אבל הנגזרת השנייה היא ירידת מחירים מנותקת קורונה שאי אפשר למדל. אני לא יכולה לתת הנחה איך רוסיה תנהג או איך סעודיה תנהג, זה מאוד מסובך. אנחנו רואים שגם בשבוע האחרון שבו השווקים עשו תיקון של  20% הנפט לא מפסיק להתממש, ולכן פה זה מאוד מסוכן. שוק האנרגיה יודע להתנקות ובאירועים כאלה חלק מהשחקנים לא שורדים.

"המלכודת השנייה זה הדברים הדפנסיביים שמתנהגים יפה בתוך משבר. הדוגמה הכי קלה זה רשתות מזון וקמעונאות שאתה מרגיש שזה בטוח לקנות את המניות, אבל צריך לזכור שיש רגע במשבר שמתחלף התקליט. גם להתבצר רק בדברים הדפנסיביים זה סוג של מלכודת. צריך להיזהר משני הצדדים ולהתרכז בחברות עם הנהלה איכותית, בחברות לא ממונפות שיידעו לצלוח את המשבר, שהעסק מספיק חזק ובר קיימא כדי להיות גם ביום שאחרי".

יצחק תשובה נמצא בראש מגזר האנרגיה בישראל, לדעתך בסוף המשבר תשובה ישאר הבעלים של קבוצת דלק?

"בשלב הזה זה נראה שעל הסיפור הזה יש סימן שאלה מאוד גדול. מאוד קשה לנבא את מחיר הנפט. די הגיוני לומר ש-20 דולר לחבית נפט זה לא מחיר יציב, לא נוח גם למעצמות שגרמו לו. בימים אלה מתחילים מהלכים בשוק הישראלי של הקמת נציגות כדי לטפל באירוע הזה. ימים יגידו".

תשובה הוא לא היחיד שנמצא בדיסטרס, אנחנו רואים גם חברות אמריקאיות שנכנסות להתליך הזה. את חושבת שגם כאן צפוי לנו גל הסדרי חוב ב2020?

"אני חושבת שבהחלט סביר שנמצא את עצמנו עם סדרה של הסדרי חוב, לא חושבת שמדובר בגל מסיבי. אני חושבת שהאירוע הזה כן תחום בזמן, גם אם לא יודעים לסמן כרגע את הסוף שלו. חשוב מאוד כן להסתכל על מה קורה בסין. בתחילת הדרך אמרו 'אל תשוו לסין כי לא יהיה הסגר במדינות המערב', אבל למדנו שכשמפחידים אותנו מספיק אנחנו יודעים לשבת בהסגר ולראות את הטיימס סקוור בניו יורק ריק מאנשים. זה אירוע מכונן. לכן אני חושבת שצריך להסתכל על מה שקורה במזרח ולראות בזה איזשהו אור בקצה המנהרה ולראות שכן יש אסטרטגיית יציאה מהמשבר. כן תהיה התאוששות אחרי הדבר הזה. צריך לעקוב אחרי קצבי ההדבקה כי אחריהם יהיה קל יותר למשקיעים וגם לאנשים הפרטיים ובעלי החברות לראות את ההתחלה של תהליך היציאה, וזה מה שצריך כדי להחזיר את רמת הוודאות ולהוריד את הפחד בשוק".

האם צפויה להיות חברה גדולה שאנחנו לא חושבים עליה כרגע שיכולה להגיע לחדלות פירעון?

"בהחלט יכול להיות".

תני לי טיפ אחד למשקיעים שורצים היום להיכנס לשוק ההון

"לדעת לקבוע רמת סיכון שתהיה נכונה גם לתקופות לא נוחות, להיכנס בהדרגה והכי חשוב להתמיד, לא לנסות לתזמן את השוק כי זה אף פעם לא מצליח".

תגיות