אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
עושים לביתנו: הדברים שהכי כדאי לעשות כשאי אפשר לצאת צילוםף שאטרסטוק

עושים לביתנו: הדברים שהכי כדאי לעשות כשאי אפשר לצאת

משייטים בין הפיורדים באלסקה, פותרים חידות הארי פוטר, מטגנים נגיסי עוף פריכים ומתנחמים בחדשות טובות מהוליווד

06.04.2020, 09:30 | כתבי כלכליסט

יוטיוב

להשאיר את הציניות במשרד

השחקן ג השחקן ג'ון קרסינסקי | צילום מסך: Youtube השחקן ג

ג'ון קרסינסקי ("המשרד") החליט שמה שצריך בתקופה מעיקה זו זה קצת חדשות טובות. כך קוראים לתוכנית שהכין בבית שלו בבידוד, והיא מוצעת ביוטיוב, תחת השם:

Some Good News ,SGN היא כוללת אוסף של רגעים מעודדים, מצחיקים ומחממי לב, וגם שיחה עם חבר טוב, בתוכנית הראשונה זה סטיב קארל, ששניהם הכירו ב"משרד". “בתוך המתח, הבלבול, הבידוד וכל 'הטייגר קינג'”, אומר קרסינסקי, “איכשהו הרוח האנושית מצאה דרך לפרוץ פנימה ולהפיח בנו תקווה". צריך לוותר על הציניות, וזה לא קשה בימים אלה, כי התוכנית הזאת עושה את שלה.

רותה קופפר

אתר

קפיצה קטנה לטבע

 

כבלי ים באלסקה, צילוםף שאטרסטוק כבלי ים באלסקה | צילוםף שאטרסטוק כבלי ים באלסקה, צילוםף שאטרסטוק

אחד הדברים שהכי חסרים בתקופה זו הוא היציאה אל הטבע. הרשת מציעה מגוון סיורים וירטואליים ברחבי העולם של פארקים לאומיים, אז אם כבר לצאת לשמורת טבע ב"כאילו", לפחות שיהיה שווה במיוחד. ב־ Google Arts & Culture, פרויקט האמנות העצום והמושקע של גוגל, איגדו סיורים כאלו עם איכות צילומים גבוהה וליווי בהסבר קולי. תוכלו להתחיל מהקרחונים בפארק הפיורדים של קינאי באלסקה, לעבור להרי הגעש בהוואי, משם אל העמודים הכתומים שיצר הטבע בקניון ברייס ביוטה, ולסיים בשוניות האלמוגים בדריי טורטוגס בפלורידה.

מאיה נחום שחל

קולנוע

לגלות פנינה ישראלית

 

 , צילום: ורד אדיר, באדיבות yes ובלאק שיפ הפקות סרטים צילום: ורד אדיר, באדיבות yes ובלאק שיפ הפקות סרטים  , צילום: ורד אדיר, באדיבות yes ובלאק שיפ הפקות סרטים

עוד ועוד קולנוענים מאפשרים לצופים בבית ליהנות מהיצירות שלהם בחינם. והפעם: חברת בלאקשיפ הפקות, שהפכו ארבעה מסרטיהם זמינים לצפייה ביתית. בראשם "שבוע ויום" (2016), סרט הביכורים המקסים של אסף פולונסקי, ובו שי אביבי מגלם אב שמתקשה לקום מהשבעה של בנו, שנפטר מסרטן בגיל 20. יבגניה דודינה מגלמת את האם, שמנסה להחזיר את חייהם לשגרה. המיקס הכה ייחודי לקולנוע הישראלי בין הומור ובין עצב הופך את הסרט לנוגע ללב במיוחד. הסרט זכה בפרס הראשון בפסטיבל ירושלים והגיע לו להפוך ללהיט גדול יותר ממה שהוא היה, וזו הזדמנות מצוינת סוף סוף להתוודע אליו ולהיות מופתעים מפנינה ישראלית שטסה מתחת לרדאר הציבורי (וממילא רובו מתרחש בתוך בית, אז הוא גם רלוונטי לימי סגר). בלאקשיפ מציעים לצפייה גם את סרט התעודה המצוין "היה שלום פטר שווארץ" וכן את "המורה אירנה" ו"אחים לנשק".

יאיר רוה

אינסטגרם

ניו יורק נלחמת

 

המגזין ניו יורקר מתעד צילום של פיליפ מונטגומרי , צילום: פיליפ מונטגומרי המגזין ניו יורקר מתעד צילום של פיליפ מונטגומרי | צילום: פיליפ מונטגומרי המגזין ניו יורקר מתעד צילום של פיליפ מונטגומרי , צילום: פיליפ מונטגומרי

 

המגזין המשובח ניו יורקר מחזיק בכמה חשבונות אינסטגרם איכותיים המוקדשים לתכני המגזין השונים (מקריקטורות ועד אמנות). מעניין במיוחד לעקוב אחרי פיד התמונות שלו (newyorkerphoto) שבימים רגילים מציג סדרות של צלמים מובחרים מרחבי העולם. עכשיו אפשר למצוא בו תיעוד מרתק ונוגע ללב של המגיפה בניו־יורק. למשל, צילומים של פיליפ מונטגומרי המתעד קרון סאבווי נטוש באזור הפיננסי ואת שדה התעופה ג'י- אף- קיי הריק, תמונות של דינה ליטובסקי שהציצה לעגלות הקניות העמוסות של כמה מתושבי העיר בימי פנדמיה, וסדרת ידיים של נוסעי הסבוואי שצילמה הלן רוזנר. ויש עוד הרבה.

עילית מינמר

ילדים

הוגוורטס מגיע הביתה

 

הארי פוטר הארי פוטר הארי פוטר

בשורות מוגלגים! ג'יי־קיי רולינג מביאה את הוגוורטס עד הבית. לרגל ימי הסגר העולמי, הזניקה הבוראת של הארי פוטר (ילד שידע דבר או שניים על סגר, ואפילו בתא קטן מתחת לגרם מדרגות) אתר של "הארי פוטר בבית". הוא כולל פאזלים, סרטונים, חידונים (איזו מכשפה את? חידון הרמיוני גריינג'ר). האתר נעשה בשיתוף עם חברות למשחקים לימודיים, וכולל גם את הספר האלקטרוני "הארי פוטר ואבן החכמים", אבל הוא באנגלית (כמו כל האתר, מה שיצריך תיווך לגילאים הצעירים יותר). הספר האלקטרוני בעברית הוקרא על ידי אריק איינשטיין, והוצע בזמנו בדיסקים, והוא מומלץ כמעט כמו קריאת הספר עצמו.

רותה קופפר

מתכון 

נאגטס עוף של העיתונאית והבלוגרית אפרת אנזל

 

 , צילום: אסף אמברם צילום: אסף אמברם  , צילום: אסף אמברם

מצרכים לשתי מנות:

  • 400 גרם חזה עוף, חתוך לקוביות בגודל 3x3 ס"מ
  • כוס בירה בהירה קרה מאוד (האלכוהול מתנדף במהלך הטיגון)
  • ביצה
  • 1/2 כפית מלח
  • שמן לטיגון

הכנה

בקערה גדולה טורפים את הביצה. מוסיפים קמח, בירה ומלח וטורפים היטב, לקבלת בלילה אחידה ודלילה ומעבירים אותה למקרר עד לרגע הטיגון.

מחממים את השמן בסיר קטן. טיגון עמוק - עומק של לפחות 5 ס"מ

כדי לקבל נאגטס פריכים, שלא ספגו הרבה שמן, חשוב לשמור על הניגוד בין הבלילה הקרה לשמן החם. לכן מכינים את הבלילה סמוך לטיגון (וגם שומרים אותה במקרר עד שהשמן חם). מטגנים בכל פעם רק כמות קטנה של חזה עוף (לא יותר מ-200 גרם בכל סבב טיגון), בכדי לשמור על הטמפרטורה הגבוהה של השמן.

טובלים כמות קטנה של חזה עוף בבלילה ומטגנים בשמן החם 2-3 דקות עד שהנאגטס זהובים. מוציאים את הנאגטס מהשמן בעזרת כף מחוררת ומעבירים לקערה מרופדת בנייר סופג. מגישים חם.

אפשר לטבול ברוטב "סאטה" טחינה ודבש: מערבבים בקערית 1 כוס טחינה, 1/2 כוס דבש ומעט צ'ילי מתוק

רעות ברנע

תגיות