אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
סטארט-אפ ישראלי מספק למשרד הביטחון מודיעין על ספקי הציוד הרפואי בסין צילום: MyHeritage

סטארט-אפ ישראלי מספק למשרד הביטחון מודיעין על ספקי הציוד הרפואי בסין

חברת הסטארט-אפ הישראלית קלאריום מסייעת לשירותי הביטחון באמצעות מערכת לבדיקות אמינות הספקים של ציוד רפואי כך שאכן יתאים לסיוע במאבק בקורונה

06.04.2020, 18:10 | מאיר אורבך

המרוץ הישראלי לאספקת הציוד הרפואי הנחוץ לבתי החולים בישראל, הופקד בידי מנהל הרכש במערכת הביטחון. זאת, בין היתר בזכות המומחיות של המערכת לפעול במדינות שונות, במהירות ובתנאים של חוסר וודאות. האתגרים המרכזיים עימם היא מתמודדת בימים אלה בכל הנוגע לרכש הינם: איתור הספקים והיצרנים הרלוונטיים, המסוגלים לספק את המוצרים הנדרשים תוך הימנעות מעסקאות עם רמאים ונוכלים המנצלים את הביקוש העולמי בכדי למכור מוצרים פגומים במקרה הטוב או לא שולחים דבר ומזייפים מסמכים במקרה הרע.

קראו עוד בכלכליסט

לצורך התמודדות עם אתגרים אלה, רתמה מערכת הביטחון את הסטארט-אפ קלריום, אשר נוסד ב-2017 על ידי ירון שפירא (מיוצאי צ'ק שנמכרה לאינטואיט ב-360 מיליון דולר ב-2014). קלריום פיתחה מערכת אשר בודקת באופן אוטומטי ויעיל ספקים בעולם ומספקת ללקוח – במקרה זה משרד הביטחון - תמונת מודיעין אודות מהימנותם של הספקים, בדגש על השוק הסיני. בכך קלריום מאפשרת למקבלי ההחלטות במנהל הרכש להחליט עם מי מהספקים להתקשר וממי מוטב להימנע.

ציוד רפואי, צילום: shutterstock ציוד רפואי | צילום: shutterstock ציוד רפואי, צילום: shutterstock

המערכת של קלריום בוחנת מגוון פרמטרים, כגון בעלי המניות וחברות אחרות שבבעלותם, תביעות משפטיות קודמות וקיימות כיום, הון בחברה, רישיונות שפג תוקפם, שינויים במבנה החברה והיסטוריית הייצוא של הספק. בעזרת מערכת AI, האוספת מידע ממגוון מקורות שונים בשפה הסינית ומתרגמת אותו לדו״ח מודיעין על אותו הספק, יכולים אנשי הרכש לברר את אמינות הספק ולדעת האם הוא אמיתי או מזויף.

כאמור, בימים אלה הסתייעה מערכת הביטחון בישראל בטכנולוגיה של קלריום אשר בחנה עבור משרד הביטחון מאות חברות סיניות ואחוז מסוים מהן אף נפסל. המשמעות: באמצעות השימוש בטכנולוגיה של קלריום, קוצר משמעותית זמן שרשרת האספקה של ציוד רפואי איכותי מסין ועלתה הסבירות שהציוד שהוזמן אכן יגיע במהירות לבתי החולים ברחבי הארץ. על הקשר עם משרד הביטחון אמון CTO החברה, אסף דגן, לשעבר מחברת קפריזה ומרקיור.

ירון שפירא מנכ"ל קלריום, צילום: צילום עצמי ירון שפירא מנכ"ל קלריום | צילום: צילום עצמי ירון שפירא מנכ"ל קלריום, צילום: צילום עצמי

בשגרה, המערכת של קלריום משרתת בנקים וחברות ביטוח מובילות. בין לקוחות החברה, ענקיות הביטוח יולר הרמס, מיוניק רי והולרד המפיקות פוליסות ביטוח ליבואנים ברחבי העולם המבטחות מפני איחור או אי-הגעה של סחורה ליעדה. בנקים גלובליים משתמשים בטכנולוגיה של קלריום על-מנת לנהל את חשיפת האשראי לגופי סיניים ועריכת בדיקות ״הכר את הלקוח״. החברה להוספת דאטה בייס של יפן, הודו ושאר מזרח אסיה בחודשים הקרובים.

ירון שפירא, מנכ"ל קלריום: "בעקבות משבר הקורונה אנו מזהים יותר ויותר חברות לא אמינות שמציעות שירותים שהן ככל הנראה לא יוכלו לבצע, או מבלי שיש להן המסוגלות לספקו בטווח הקצר. התגייסנו לטובת העניין, ואנחנו מקווים שעל ידי בדיקת אמינות הספקים וזירוז שרשרת האספקה יהיו בתי החולים ערוכים יותר להתמודדות עם וירוס הקורונה וכפועל יוצא מכך, אולי גם המשק יחזור לפעול בקרוב בתפוקה מלאה".

תגיות

4 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

2.
חוסר הבנה מפתיע של מערכת הבטחון בשוק הסיני
יצרנים סינים נוהגים שונה שידם על העליונה ולהיפך.. קל וחומר במצב כזה בו יש דרישה מי לוקח ראשון... הם יתנו למי שנמצא במפעל, למי שיש להם אינטרס קצר טווח לתת לו וכל יצרן, אפילו אם הוא חברה ציבורית.. יפר הבטחה לקלריום יש ערך בסין בעיתות שלום, אבל לא בעיתות מלחמה. ומבחינת מערכת הבטחון... הדרישה המגוחכת שלהם מהסוכנים שיתנו להם את שם היצרן מנעה מהמון ציוד להגיע לארץ. רק שמערכת הבטחון מתגאה בהישגיה כשהיא מפזרת כסף וקונה במחירי עתק במקום לשתף פעולה עם סוכנים ישראלים מנוסים ולא לקרוא להם מאכרים. אכזבה
אני  |  07.04.20