אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חייכי ירושלים, קייב מצלמת אותך צילום: שאטרסטוק

פרסום ראשון

חייכי ירושלים, קייב מצלמת אותך

חברה מאוקראינה נבחרה לצפות במצלמות של עיריית ירושלים והועדפה על פני חברות מקומיות. מקורבים להליך שהוציאה העירייה הביעו תמיהה בהחלטה. מהעירייה נמסר שהחברה שזכתה היא בבעלות ישראלית ועמדה בכל תנאי התהליך כולל ההיבטים הבטחוניים

12.04.2020, 13:24 | מאיר אורבך
חברה מאוקראינה נבחרה לצפות במצלמות של עיריית ירושלים והועדפה על פני חברות מקומיות. כתוצאה מכך מצלמות העיר נצפות בעיר קייב על ידי החברה האוקראינית ועובדיה שם. מהעירייה נמסר שהחברה שזכתה היא בבעלות ישראלית ועמדה בכל תנאי התהליך כולל ההיבטים הבטחוניים. ההליך שהחל במהלך חודש פברואר והוכרע בתחילת חודש מרץ התבצע באמצעות הצעת מחיר ולא מכרז.

קראו עוד בכלכליסט

מקורבים להליך שהוציאה העירייה הביעו תמיהה על כך שהעירייה, בכדי לחסוך בעלויות, מאפשרת לתושבי מדינה זרה לקבל את האחריות לצפייה בכל המתרחש בעיר ולהתריע על כל בעיה. המצלמות בעיר נועדו לשמור על הסדר הציבורי ולהגן על התושבים ממעשים פליליים שקורים במרחב, אירועים שרק בעזרת המצלמות ניתן להבין בהם ולהתאים את התגובה המתאימה. "הצופה צריך להכיר את השטח, הרחובות ומאפייניהם השונים כדי לדעת מה מותר ומה אסור, הוא צריך להכיר את כוחות התגובה שיש לעירייה, דרך משטרה וכוחות תגובה עירוניים שאיתם מדבר המוקד העירוני ישירות", אמרו.

עיריית ירושלים, צילום: אלכס קולומויסקי עיריית ירושלים | צילום: אלכס קולומויסקי עיריית ירושלים, צילום: אלכס קולומויסקי

"חברה מאוקראינה לא מכירה את השטח", הוסיף גורם המעורב בהליך, "היא לא מכירה את המנטליות של האנשים בעיר הלא פשוטה הזו, חרדים, ערבים , דתיים, חילוניים ועוד. מוקדן באוקראינה אינו כפוף לחוגי הגנת הפרטיות בישראל ויכול להפר אותן בלי בעיות. ההצעות של המכרז נפתחו שבועיים לאחר הגשת ההצעה ולא סביר שמישהו נסע לאוקראינה ובדק באמת את איכות החברה הצופה", ציין, "השיקול הכספי גרם לעיגול פינות מאוד גדול. אזרחי ירושלים לא יקבלו יכולת בקרה בזמן אמת ולא יוכלו להרגיש שהפרטיות שלהם נשמרת בצורה הדוקה"

ניטור המוני , צילום: שאטרסטוק ניטור המוני | צילום: שאטרסטוק ניטור המוני , צילום: שאטרסטוק

מעיריית ירושלים נמסר:"עיריית ירושלים מפעילה מערך רחב של מצלמות אבטחה להגברת תחושת הביטחון, שמירה על רכוש ציבורי וסיוע לגורמי הביטחון. המצלמות מחוברות למוקד הביטחון העירוני שבכיכר ספרא, המאויש תמידית. בהליך מכרזי לקבלת שירותי צפייה במצלמות, זכתה חברה בבעלות ישראלית, הפועלת מחו"ל. החברה עמדה בכל תנאי ההליך, כולל ההיבטים הביטחוניים, ובכלל אישור הוועדה למסירת מידע בעירייה. דרך העברת המידע בין הצופה למוקד הביטחון, נעשה באפליקציה, כך גם היה קורה אם הצופים היו בארץ".

תגיות