אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
למרות הקורונה: אנודות גייסה 35 מיליון דולר צילום: אנודות

למרות הקורונה: אנודות גייסה 35 מיליון דולר

חברת הסטארט-אפ הישראלית, המציעה פתרונות ללמידת התנהלות העסק, בסבב גיוס שלישי שמביא את החברה למימון בגובה 62.5 מיליון דולר. מנכ"ל החברה, דויד דריי: "יש משקיעים שמבינים שהבעיה שקיימת כיום היא זמנית"

16.04.2020, 17:15 | מאיר אורבך

חברת הסטארט-אפ הישראלית אנודות גייסה 35 מיליון דולר בסבב גיוס שלישי. הגיוס נעשה בהובלת אינטל קפיטל ובהשתתפות סופטבנק וונצ'רס אסיה, סמסונג NEXT, לה מזון (La Maison), קרן אלף ו-Disruptive Technologies. רועי בר-קט, מנהל ההשקעות של אינטל קפיטל, הוביל את ההשקעה ויצטרף לדירקטוריון של אנודות. בכך מגיע המימון שגייסה החברה ל-62.5 מיליון דולר.

קראו עוד בכלכליסט

אנודות הוקמה ב-2014, על ידי שלושה יזמים - דויד דריי (מנכ"ל), מייסד-שותף בחברת Cotendo שנרכשה בידי Akamai ב-300 מיליון דולר, ד"ר עירא כהן (מדען ראשי), שכיהן בתפקידים דומים ב-HP, כשהוביל את המחקר והפיתוח בתחום למידת המכונה וטכניקות כריית מידע ושי לנג (סגן נשיא למו"פ), שכיהן כסגן נשיא להנדסה ב-Trustwave.

בשיחה עם כלכליסט בירך דריי על הגיוס: "התחלנו את הגיוס לפני תחילת פרוץ נגיף הקורונה והסכום עלה, בין היתר בחרה סופטבנק ונצ'רס אסיה להגדיל את ההשקעה תוך כדי הגיוס - שנסגר סופית בימים האחרונים".

"יש משקיעים שמבינים שהבעיה שקיימת כיום היא זמנית", ציין, "בעולם של היום רוב החברות עוברות תהליך של דיגיטליזציה וכתוצאה מכך כמות הדאטה שנאסף הוא כזה שהעין האנושית אינה מסוגלת לעקוב. לנסות להבין את מה שקורה עם כלים חזותיים זה דבר כמעט בלתי אפשרי. אנחנו מציעים פתרון ללמידת ההתנהלות של העסק, וברגע שאנחנו מזהים שדברים חורגים - אנחנו יודעים להתריע עליהם כמו ירידה בהכנסות, פגיעה במערכת הפעלה ועוד. ברגע שאלו קורים אנו יודעים להתריע עליהם בזמן אמת ולחסוך הרבה כסף לחברות לפני שיתרחש להן נזק כספי גדול", אמר.

דויד דריי מנכ"ל אנודות, צילום: אנודות דויד דריי מנכ"ל אנודות | צילום: אנודות דויד דריי מנכ"ל אנודות, צילום: אנודות

דריי סיפר שכל עובדי החברה החלו לעבוד מהבית עוד בטרם יצאה ההנחייה הממשלתית: "להערכתי לא נחזור מהר למשרדים ואני גם לא משוכנע שאסטרטגיית היציאה של המדינה היא נכונה. אנחנו מתנהלים בשני ערוצים מקבילים - הערוץ ההגנתי והערוץ ההתקפי. בערוץ ההגנתי אנחנו נזהרים מאוד בהוצאות ומאיטים את קצב הגיוסים. בערוץ ההתקפי אנו מפתחים שירותים חדשים שמאוד מעניינים לתקופה כמו חיסכון בהוצאות הענן או חיסכון בעלויות שיווק. במקביל אנו מגייסים באזורים שיכולים להביא לנו הכנסות ישירות, כמו אנשי מכירות באסיה ובאזורים שבהם הפעילות כמעט רגילה". עוד נודע לכלכליסט כי החברה ביצעה לאחרונה הורדת משכורות של כל עובדיה.

"אנו מאמינים שאנודות ופתרון הניטור שלה המבוסס על למידת מכונה, מסייעים לארגונים לחסוך ולטייב עלויות. אינטל קפיטל עוקבת אחר אנודות מקרוב ואנו שמחים להיות עדים להתקדמות המתמשכת שמשיגה הפלטפורמה", אמר אנתוני לין, סגן נשיא ומנכ"ל בכיר של אינטל קפיטל. "הדינמיקה המשתנה בשוק מחייבת חברות להתייעל והמודל של אנודות לתשואה על ההשקעה, יכול לשנות את כללי המשחק".

יונתן מצ'אדו, דירקטור בקרן ההשקעות של סמסונג נקסט התייחס גם הוא לגיוס: “ארגונים המעוניינים להניע מהלך של טרנספורמציה דיגיטלית בתנאי שוק לא יציבים, צריכים להשקיע משאבים בכלי ניטור כחלק מאסטרטגיית ה-IT שלהם. זה נכון במיוחד בעולם הפכפך כשלנו בימים אלו. היכולת של אנודות לזהות את מה שנעלם מעיני אדם (the unknown unknowns) בסביבת עבודה בה יש עיבוד נתונים בסדרי גודל עצומים ובזמן קצר, קריטית עבור ארגונים המעוינים לפקח על העסק שלהם בצורה מדויקת ובזמן תגובה קצר”.

תגיות