אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
עלה ל-12,758 מספר הנדבקים - עלייה של 2% ביממה האחרונה צילום: אוניברסיטת תל אביב

דיווח שוטף

עלה ל-12,758 מספר הנדבקים - עלייה של 2% ביממה האחרונה

מספר המתים עומד על 142; מצבם של 181 חולים מוגדר קשה, 137 מהם מונשמים; 48% מהנדבקים החדשים בשבוע החולף - בירושלים ובבני ברק, שתמשיך להיות מוכרזת כאזור מוגבל; אתמול בוצעו 9,269 בדיקות - ירידה לעומת יום שלישי; שירות התעסוקה: מעל 100 אלף דורשי עבודה חדשים באפריל; אושרו בקריאה ראשונה שתי הצעות חוק בעניין הקורונה

16.04.2020, 21:29 | כלכליסט ו-ynet

משבר הקורונה - עדכונים שוטפים מהארץ

 

נגיף הקורונה – תמונת מצב בארץ ובעולם

 

21:15 - אושרו בקריאה ראשונה שתי הצעות חוק ממשלתיות בעניין הקורונה

מליאת הכנסת אישרה הערב בקריאה ראשונה שתי הצעות חוק ממשלתיות בעניין הקורונה. הוועדה המסדרת של הכנסת מתכנסת הערב כדי להעביר את הצעות החוק הללו לוועדות הכנסת, ובממשלה ביקשו שהכנסת תאשרן בשלוש קריאות כבר היום. ביום ג' יפוג תוקפם של התקנות לשעת חירום בעניין.

המדובר בחוקים ממשלתיים שמעגנים את התקנות לשעת חירום שהותקנו על ידי הממשלה בנושא איכון טלפונים סלולריים, וחוק שעוסק בחקירות בתקופת הבידוד, קיומם של דיוניים בהליכים פליליים באמצעים טכנולוגיים ועוד.

ענייין נוסף שהממשלה תבקש היום לחוקק במהירות הוא תיקון לחוק יסוד משק המדינה. כפי שנחשף בכלכליסט, לנוכח העובדה שהממשלה מתנהלת לפי תקציב המשכי מ-2019, היא נדרשת לתקן את החוק כדי שתוכל לממן את הגדלת ההוצאה בתוכנית החירום הכלכלית שהיקפה 90 מיליארד שקלים. כמחצית מהסכום ימומן מתקציב המדינה.

(צבי זרחיה)

21:00 - מניין הנדבקים בקורונה בישראל עלה ל-12,758

משרד הבריאות עדכן הערב כי מניין חולי הקורונה בישראל עלה ל-12,758 בני אדם; מדובר בעלייה של 257 ביממה החולפת, שהם 2%. מצבם של 181 חולים מוגדר קשה, ו-137 מהם מונשמים. מצבם של 158 מוגדר בינוני. מניין המתים עומד על 142. עד כה החלימו 2,563 אנשים. 

מעבדה לבדיקת קורונה באוניברסיטת ת"א, צילום: אוניברסיטת תל אביב מעבדה לבדיקת קורונה באוניברסיטת ת"א | צילום: אוניברסיטת תל אביב מעבדה לבדיקת קורונה באוניברסיטת ת"א, צילום: אוניברסיטת תל אביב

19:15 - מתה מקורונה דיירת נוספת מבית האבות "יוקרה" ביבנאל

קשישה בת 82 שהתגוררה בבית האבות "יוקרה" ביבנאל מתה מנגיף הקורונה בבית החולים פוריה בטבריה. זוהי הדיירת ה-15 מבית אבות זה שמתה מהנגיף. מבית החולים נמסר כי היא "סבלה ממחלות רקע מרובות". מוקדם יותר היום נמסר כי תושב רעננה בן 85 מת מהנגיף בבית החולים מאיר בכפר סבא. גם הוא סבל ממחלות רקע.

בתוך כך נודע כי דיירת בת 95 מבית האבות "משען פיכמן" בשכונת רמת אביב בתל אביב נדבקה בנגיף. מרשת משען נמסר כי היא אושפזה בתחילת החודש בבית החולים איכילוב בעיר עם קשיי נשימה. היא נמצאה שלילית לנגיף הקורונה בשתי בדיקות שנעשו לה, אך בבדיקה שנערכה לה היום היא נמצאה חיובית.

(ynet)

17:50 - שירות התעסוקה: שיעור דורשי העבודה - 26.25%

שירות התעסוקה מעדכן כי עד השעה 16:00 נרשמו היום (ה')  2,855 דורשי עבודה. אתמול ושלשום, ערב החג והחג, נרשמו בסה"כ 3,255 דורשי עבודה. ביום שני, 13.4.2020, נרשמו 4,827. מספר הנרשמים מאז החל חודש אפריל עבר את המאה אלף: 103,721 - מהם 79.7% הוצאו לחופשה ללא תשלום ו-11.7% פוטרו; מתחילת מרץ (וכולל אפריל) – 954,057 נרשמים, מהם 88.5% בחל"ת ו-7% פוטרו. המספר הכולל של דורשי העבודה בשירות התעסוקה עומד הערב על 1,093,465 - בכך הגיע שיעור דורשי העבודה ל-26.25%.

17:00 - ירידה במספר בדיקות הקורונה: 9,269 בוצעו אתמול

משרד הבריאות עדכן כי אתמול בוצעו רק 9,269 בדיקות קורונה. מדובר בירידה לעומת יום שלישי, אז בוצעו 11,501 בדיקות.

16:45 - 48% מהנדבקים החדשים השבוע - בירושלים ובבני ברק

החל מתחילת השבוע מספר הנדבקים בקורונה בישראל עלה ב-1,446 (או 13%) - מ-11,568 חולים ביום ראשון ל-12,591 היום (ה') בבוקר. 48% מהנדבקים החדשים השבוע נמצאו בבני ברק ובירושלים, שתי הערים בהן נרשמה ההתפרצות החזקה ביותר של הנגיף.

מבין הערים עם מעל ל-100 חולים, נרשמו עליות משמעותיות גם באלעד, עם 24%, בבית שמש עם 37%, במודיעין עלית עם 27% ובאשדוד עם 32%. בבית"ר עלית נרשמה העלייה הגדולה ביותר: שיעור הנדבקים בה עלה ב-41% (60 חולים), ונכון להבוקר מספר החולים בעיר עומד על 207.

עליות משמעותיות נרשמו במספר ערים במגזר הערבי, ובהן דייר אל אסד, אום אל פאחם ורהט. אף על פי שמספר הנדבקים בישובים אלו נמוך יחסית ונע בטווח של 30-55 חולים, שיעור העלייה בהן בשבוע האחרון היה גבוה במיוחד ומעורר דאגה בקרב משרד הבריאות. באום אל פאחם נרשמה עלייה בשיעור של 72%, ברהט נרשמה עלייה בשיעור של 162%, ובדיר אל אסד נרשמה עלייה בשיער של 400%. (דורון ברויטמן)

 

אלו הערים בהם היה הגידול המשמעותי ביותר בשבוע האחרון:

16:30 - "לאפשר יציאה לטבע"

איגוד רופאי בריאות הציבור והחברה להגנת הטבע כתבו במכתב לראש הממשלה בנימין נתניהו ושר הבריאות יעקב ליצמן כי "יש לאפשר, במגבלות השמירה על הריחוק הפיזי, את היציאה אל הטבע והמרחבים הפתוחים, לצורך הליכה ופעילות גופנית". במכתב עליו חתומים יו"ר האיגוד, פרופ' חגי לוין, ומנכ"לית החברה להגנת הטבע, איריס האן, נכתב כי "אנו בטוחים שפעילות זו חיונית לגוף ולנפש והיא חלק בלתי נפרד מבניית החוסן הלאומי שלנו"

על פי שני הארגונים, לשהות בטבע, או בפארק עירוני, תועלת חיונית מוכחת לבריאות האדם, הן הפיזית והן הנפשית. "פעילות זו אינה מותרות, היא חיונית לבריאותנו, ובוודאי לאחר תקופה ארוכה של סגר בבתים. מחקרים מוכיחים שעצם השהות בשטחים ירוקים, תורמת להפחתת דיכאון, הפחתת לחץ דם והחלמה מהירה יותר ממחלות", נכתב.

על כן, החליטו שני הארגונים לצאת בקריאה למקבלי ההחלטות, למקם במקום גבוה בסדר העדיפות במסגרת התוכניות לחזרה לשגרה במערכת החינוך, את היציאה לטבע, גם אם באופן מדורג ובקבוצות קטנות. "על מנת לנשום אוויר נקי, אחרי תקופת הסגר וליהנות מיופיו של הטבע", נכתב. המכתב נחתם באמירה כי "היתרונות הפדגוגיים של פעילות זו, ידועים ומוכרים, ניתן לקיים טיולים גם קרוב למקום המגורים ולבתי הספר, והעובדה שמדובר במרחב פתוח – גם מצמצמת באופן מובנה את סיכוני ההידבקות". (נעמי צורף)

 

15:35 - השרים אישרו: בני ברק - "אזור מוגבל" עם הקלות; בירושלים יימשך הסגר בשכונות

ועדת השרים אישרה אחר הצהריים כי העיר בני ברק תמשיך להיות מוכרזת כ"אזור מוגבל" עד 20 באפריל, למעט האזור שנמצא צפונית לדרך אם המושבות. כמו כן, הכניסה והיציאה מהעיר תותר רק באמצעות רכב פרטי או במונית ולא בתחבורה ציבורית. בירושלים יימשך הסגר בשכונות עד 19 באפריל ושכונות נוספות התווספו לאזורים המוגבלים בבירה.

מוקדם יותר הודיעה עיריית בני ברק לקראת הדיון כי עד לתום תקופת ההכרזה תדאג לפינוי של 700 חולים משטח העיר למלונות המיועדים לבידוד לחולי קורונה, וכי ימונה "איש קשר" לגבי כל בניין בעיר שיסייע בתיאום עזרה וסיוע לחולים ולמבודדים המתגוררים באותו בניין.

וכח השיפור בנתוני התחלואה בעיר מאז ההכרזות הקודמות ונוכח הודעת העירייה - שמימושן צפוי לסייע באופן משמעותי להתמודדות עם המחלה בתחומי העיר - החליטה ועדת השרים לעשות שימוש בסמכותה להקל משמעותית במגבלות החלות עליה, ולתחום את מגבלות הכניסה והיציאה מהעיר אך ורק לכניסה ויציאה באמצעות תחבורה ציבורית, למעט במוניות. כמו כן, הוחלט להחריג מההכרזה את אזור התעשייה הצפוני בבני ברק - שכן נרשמה בו תחלואה מועטה - וניתן להפריד בינו לבין שאר חלקי העיר. 

(ynet) 

שוק מחנה יהודה בירושלים, צילום: אלכס קולומויסקי שוק מחנה יהודה בירושלים | צילום: אלכס קולומויסקי שוק מחנה יהודה בירושלים, צילום: אלכס קולומויסקי

14:05 - 1 מכל 91 תושבים בבני ברק חולה בקורונה, זינוק בנדבקים בבית שמש

 

1 מכל 91 תושבים בבני ברק נדבק בקורונה, לעומת 1 מכל 932 בתל אביב. כך עולה מנתונים שפרסם היום (ה') משרד הבריאות. מהנתונים שפורסמו עולה כי ב-48 השעות האחרונה חלה אמנם עלייה מתונה של 4.7% במספר הנדבקים ובעיר אובחנו 93 חולי קורונה נוספים. עם זאת, מתוך 417 בדיקות שתוצאותיהן התקבלו ביומיים האחרונים 97 נמצאו חיוביות (23.2%).

 

בירושלים אובחנו בימים האחרונים עוד 160 נדבקים – עלייה של של כ-7%. הנתונים המעודדים הם שבעיר בוצעו ב-48 השעות האחרונות כ-1,900 בדיקות ופחות מ-10% מהן נמצאו חיוביות.

אבל יש גם מקומות שאחוז התחלואה בהם זינק ביומיים האחרונים. בבית שמש אובחנו עוד 46 חולי קורונה חדשים ומספרם בעיר הגיע ל-272. מדובר בזינוק מדאיג של כ-20% במספר החולים בעיר. מנתוני משרד הבריאות עולה כי מאז פרסום הנתונים הקודמים בוצעו 153 בדיקות לתושבי העיר, כלומר 30% מהנבדקים נמצאו חולי קורונה.

באשקלון נרשם זינוק של למעלה מ-15% במספר המאובחנים ביומים האחרונים והוא עומד כעת על 272. באשדוד נרשמה עלייה חדה יותר של כ-17% וכעת יש בעיר 228 נדבקים.

מנגד, יש ערים שניתן להגיד כי קצב ההדבקה בהן נמוך מאוד. בתל אביב נרשמה ביומיים האחרונים עלייה של 3.2% ומספר הנדבקים בעיר הגיע ל-483. ביומיים האחרונים, מתוך קרוב ל-500 בדיקות שנערכו לתושבי העיר, 15 נמצאו חיוביות. יש לציין כי שיעור המחלימים בעיר הוא גבוה במיוחד – ולמעלה מ-37% מתושבי העיר שאובחנו עם הנגיף החלימו – כיוון שהיו בין ראשוני הנדבקים.

 

בני ברק, צילום: שאול גולן בני ברק | צילום: שאול גולן בני ברק, צילום: שאול גולן

 

14:00 - הסתדרות המורים: לא רואים איך המורים והגננות בחינוך המיוחד יצליחו לשמור על הכללים

הממונה על החינוך המיוחד בהסתדרות המורים מיכל בן דוד אומרת שהמורים והגננות בחינוך המיוחד יתקשו לשמור על כללי הזהירות עם חידוש הלימודים במוסדות אלה בשבוע הבא. "אנחנו מתקשים לראות איך נשמור על הכללים – כיצד נמנע מתלמידים להתקרב אחד לשני, כיצד נשמור על סטריליזציה של רכבי ההסעות; כיצד נדאג לילדים שלא מסוגלים לשים לעצמם מסיכה או שלא מסוגלים להבין את הצוותים כשהם עם מסיכות"?

סמנכ"ל הביטחון והחרום של משרד החינוך אריה מור אמר שבשבוע הבא יחזרו לפעילות 52 אלף התלמידים של מוסדות החינוך המיוחד. מדובר ב-2400 גני ילדים שבהם 24 אלף תלמידים בעלי לקויות ו- 426 בתי ספר שבהם עוד 28 אלף. לא מדובר בתלמידי החינוך המיוחד בבתי הספר הרגילים. יו"ר הועדה ח"כ ניצן הורוביץ ממרצ אמר שבירורים שערך העלו ש"מדובר בניסיון להחזיר חלק מילדי החינוך המיוחד לפעילות חלקית באופן הדרגתי בכפוף לאישורים שטרם ניתנו. הדברים לא ברורים ולא סגורים". (שחר אילן)

 

פרופ פרופ' איתמר גרוטו | צילום: אוראל כהן פרופ

13:05 - פרופ' גרוטו: "בסוף החודש נגיע ל-24 אלף בדיקות ביום"

"העיכוב בקבלת תוצאות בדיקת הקורונה לחולים מתרחשת בעיקר בשל 'תהליכים מחשוביים'. אולם מיטב היחידות בצה"ל עוסקות בסוגיה הזו, ולהערכתי בתוך שבועיים-שלושה נראה שיפור משמעותי בנושא", כך אמר היום פרופ' איתמר גרוטו, המשנה למנכ"ל משרד בריאות, בדיון בוועדת הקורונה של הכנסת שבראשות ח"כ עופר שלח (יש עתיד).

בתחילה הדיון נידון מספר הבדיקות. אמנם ישראל נחשבת מהמדינות הבולטות בעולם במספר הבדיקות, אך היא לא עמדה ביעד הבדיקות שקבעה לעצמה של עד 30 אלף בדיקות ביום. בימים האחרונים נראה כי חל שיפור בנושא.

לפי נתוני משרד הבריאות בערב החג הגיעו ל-11,500 בדיקות ביום (נתוני הבדיקות מתייחסים למספר תשובות המעבדה שהתקבלו באותו היום). "בתחילת אפריל קצב הבדיקות עמד על 5,000 ביום, ובסוף החודש כבר נגיע ל-24 אלף בדיקות ביום", העריך גרוטו.

מתחם בדיקת קורונה בתל אביב, קורונה מתחם בדיקה ב תל אביב מתחם בדיקת קורונה בתל אביב | קורונה מתחם בדיקה ב תל אביב מתחם בדיקת קורונה בתל אביב, קורונה מתחם בדיקה ב תל אביב

13:00 - חולה קורונה בן 76 מת בבית חולים השרון

 

חולה קורונה בן 76 שסבלל ממחלות רקע, מת בבית חולים השרון. מניין הקורבנות עלה ל-141.

 

12:35 - אמזון תורמת מיליון שקל לקרן לבריאות ישראל לסיוע במאבק בנגיף הקורונה

ענקית הקמעונאות המקוונת אמזון תורמת לארגון The Israel Healthcare Foundation סכום של מיליון שקל לרכישת ציוד וטכנולוגיות מצילות חיים עבור צוותים רפואיים ומטופלים במהלך מגפת הקורונה. התרומה תועבר לקרן לבריאות ישראל, ארגון ידידי הכללית בארה"ב. הקרן תשמש את הכללית, ארגון הבריאות הגדול בישראל, לרכישת מסכות, מכשירי חמצון דם וציוד מציל חיים אחר.

בזוס, צילום: איי אף פי בזוס | צילום: איי אף פי בזוס, צילום: איי אף פי

באמזון מסרו כי "התרומה היא חלק מהמאמצים המתמשכים של אמזון לתמוך בעובדים, בלקוחות ובקהילה בישראל וברחבי העולם". אמזון היא אחת החברות ש"נהנות" ממגפת הקורונה שכן בזמן שהצרכנים נמצאים בבית הם מבצעים בעיקר קניות מקוונות.

בימים האחרונים זינקה מניית אמזון לשיא חדש ושוויו של ג'ף בזוס המייסד הגיע ל-138 מיליארד דולר. בחברה הבינלאומית מסרו כי "אמזון תומכת בעובדים, בלקוחות ובקהילה בין השאר, באמצעות השקת מערכת התומכת במחקר ופיתוח של בדיקות מהירות ומדויקות לנגיף הקורונה. כמו כן, הקימה אמזון קרן סיוע לשותפים, כגון נהגים ועובדים עונתיים המתמודדים עם קשיים כלכליים או הנמצאים בבידוד והיא תורמת לארגוני סיוע שונים ברחבי אירופה לתמיכה בנפגעים ממגפת הקורונה.

מנכ"ל קופת חולים כללית, אהוד דוידסון, מסר בתגובה: "אנו נמצאים בתקופה מאתגרת, שלא הכרנו כמותה. תמיכתה של אמזון בשעה קריטית זו מאפשרת לנו להמשיך בעבודה מצילת חיים זו".

(אורנה יפת ומאיר אורבך)

11:15 -  המגזר העסקי לרה"מ: "החזרת המשק לשגרה או שנהפוך למדינת מחתרת"

יו"ר נשיאות המגזר העסקי דובי אמיתי, פנה לרה"מ נתניהו ולשר האוצר משה כחלון: "החזרת המשק לשגרה או שנהפוך למדינת מחתרת". במכתב נאמר עוד כי "עם ישראל יציין מחר את ערב החג השני של פסח באווירה קשה מנשוא. לא רק בשל איום המגפה, אלא בעיקר בשל המצב הכלכלי אליו בעלי העסקים והעצמאיים נקלעו, אליהם מצטרפים מאה אלף מובטלים חדשים מדי יום.

דובי אמיתי, צילום: יאיר שגיא דובי אמיתי | צילום: יאיר שגיא דובי אמיתי, צילום: יאיר שגיא

עוד כתב אמיתי כי "אני מודע למאמצים הרבים להגיע לתכנית להצלת המשק, אך לצערי הפתרונות שהוצגו עד כה רחוקות מלהיות גלגל הצלה. הקורונה הורגת לא רק את החולים, היא הורגת את העסקים וכל שבוע שעובר מתמוטט סקטור אחר. בשם כל הסקטורים שבמגזר העסקי: אנו קוראים לכם החזירו את המשק לשגרה!

"החזירו בהדרגה, בבטיחות ובהתאם לתמונת המצב אך אנא - השיבו את המובטלים לעבודות, ואת הילדים למסגרות". עוד כתב אמיתי והדגיש: "המגזר העסקי מאבד מדי יום אלפי עסקים שייקברו תחת מגפת הקורונה ולא נוכל להצילם. עוד לא מאוחר מדי, את העסקים הגוססים נוכל להציל - את מאה אלף המובטלים הבאים נדע למנוע, אבל לא נוכל להציל גוויות.

"המשק מושבת מזה כחודש ללא מכונות הנשמה ובעוד זמן קצר נמצא את עצמנו מול מצבת אבן קרה ועליה ייכתב כאן קבורה כלכלת ישראל. הודיעו על חזרה לשגרה מיד אחרי חופשת הפסח במתווה הדרגתי בו תבחרו!".

(נווית זומר)

10:05 - מניין קורבנות הקורונה בישראל עלה ל-140, מספר הנדבקים עומד על 12,591

משרד הבריאות עדכן כי מניין קורבנות הקורונה בישראל עלה ל-140. מספר החולים בנגיף עומד על 12,591, מתוכם 174 במצב קשה. 140 מונשמים.

 

חיטוי בבית האבות של חסידי ויזניץ חיטוי בבית האבות של חסידי ויזניץ' בבני ברק | צילום: עידו ארז חיטוי בבית האבות של חסידי ויזניץ

 

 

גרף מתים:

 

09:56 - לשכות המסחר: הנזק ברוטו למגזר העסקי נאמד עד כה בכרבע טריליון שקל

מניתוח שערך אגף הכלכלה באיגוד לשכות המסחר עולה כי הנזק נטו לעסקים במגזר העסקי, לחודשים מרץ אפריל 2020 , עד כה כתוצאה ממשבר הקורונה, נאמד בכ- 43 מיליארד שקל. סך כל הפדיון ברוטו שאיבד המגזר העסקי בחודשים מרץ אפריל  לעומת התקופה המקבילה אשתקד נאמד בכ- 240 מיליארד שקל, ממנו נוכו תשומות שנחסכו ועלויות שכר שנחסכו כתוצאה מהוצאת עובדים לחל"ת. (עמרי מילמן)

 

גרף החולים

 

 

שינוי יומי במספר החולים בישראל

 

שינוי יומי במספר החולים בישראל:

09:46 - משלוח של יותר מ-7 מיליון ביצים הגיע לישראל מאוקראינה

16 מכולות קירור ובהן יותר משבעה מיליון ביצים הגיעו הבוקר מאוקראינה לנמל חיפה באונייה של חברת הספנות "אדמירל". סמנכ"ל התפעול בנמל, דוד כהן, אמר: "אנחנו עושים כל מאמץ לסייע לגופים המביאים לישראל מוצרים חיוניים בימים אלה, החל מציוד רפואי, חומרי גלם ליצור ציוד מגן וגם מזון כמו מיליוני הביצים שנפרקו היום".

 

09:44 - מניין קורבנות הקורונה בישראל עלה ל-134

מניין קורבנות הקורונה בישראל עלה ל-134, זאת לאחר שבמהלך הלילה נפטרו שתי מטופלות בבית החולים שערי צדק בבירה, וחולה נוסף בבית החולים לניאדו בנתניה. 

 

חלוקה ליישובים

 

 

 

09:20 - המשטרה הסירה את המחסומים מהכניסות לבני ברק

המשטרה הסירה את המחסומים שהוצבו בכניסות לעיר בני ברק, זאת עם תום הצו שהכריז על העיר כ"אזור מוגבל" בשל אחוזי התחלואה הגבוהים בנגיף הקורונה. במשטרה הדגישו כי חרף המהלך, תימשך אכיפת תקנות החירום בעיר, בדומה לנעשה בשאר הארץ.

08:51 - מספר המתים מקורונה בישראל עלה ל-132

גבר בשנות ה-80 לחייו נפטר בבית החולים לניאדו בנתניה.

 , צילום: גטי אימג צילום: גטי אימג'ס  , צילום: גטי אימג

08:15 - מספר הנפטרים מקורונה בישראל עומד על 131 בני אדם

בסך הכל נדבקו בנגיף 12,501 בני אדם, 9,454 מתוכם במצב קל, 174 במצב בינוני ו-363 הגיעו למצב קשה. 133 מהחולים מונשמים. 2,563 חולים החלימו מהנגיף.

הלילה המשטרה הסירה את רוב המחסומים בבני ברק. ם זאת, גורם משטרתי אמר כי המשטרה עדיין מבצעת סיורים ברחבי העיר במטרה לאכוף את הנחיות הבריאות: איסור התקהלות והסתובבות ללא צורך במרחק של יותר מ-100 מטר מהבית.

היום  ב-15:00 יכנס ראש הממשלה בנימין נתניהו דיון מיוחד ראשון בנושא אסטרטגיית היציאה. ההחלטות עדיין לא התקבלו, אך יש כבר מתווה מסתמן שמחולק לשלושה שלבים עיקריים.

בני ברק בסגר, צילום: שאול גולן בני ברק בסגר | צילום: שאול גולן בני ברק בסגר, צילום: שאול גולן

שלב ראשון, אחרי פסח (18 באפריל עד ל-3 במאי): ביטול החובה להביא רק עובדים חיוניים לפעילות הייצורית, והעלאת מספר העובדים במקומות לא חיוניים ל-50 אחוזים מהעובדים. משרד הבריאות מתנגד להגדלה ל-50 אחוזים ומסכים רק ל-30 אחוזים. ראש הממשלה יכריע בסוגיה זו.

עוד בשלב זה: פתיחת החנויות ומרכזי מסחר פתוחים של עד 15 חנויות, תחת מגבלות בריאות, איסוף עצמי מחנויות ובתי אוכל (טייק אווי, לא ישיבה). בעניין החינוך, התוכנית היא לחזור לפעילות פיזית של החינוך המיוחד, הגיל הרך והגנים תחת מגבלות בריאותיות וצמצום מספר ילדים לכיתה. כמו כן, הכוונה היא להקל במגבלות על הציבור ולהתיר יציאה לרכישת מוצרים שאינם מזון.

שלב שני, שבועיים לאחר פסח (3 במאי עד ל-17 במאי): העלאת מספר העובדים במקומות העבודה ל-85 אחוזים, פתיחת מרכזי מסחר פתוחים וקניונים תחת מגבלות בריאותיות, חזרה לפעילות של כיתות א'-ג' תוך צמצום מספר ילדים בכיתה, תחת מגבלות בריאותיות.

מעבדה בדיקות קורונה באוניברסיטת ת"א, צילום: אוניברסיטת תל אביב מעבדה בדיקות קורונה באוניברסיטת ת"א | צילום: אוניברסיטת תל אביב מעבדה בדיקות קורונה באוניברסיטת ת"א, צילום: אוניברסיטת תל אביב

שלב שלישי, חודש לאחר פסח (17 במאי עד ל-30 במאי): חזרה לפעילות רגילה במקומות העבודה בכפוף להנחיות משרד הבריאות (100 אחוז מהעובדים) ופתיחת השווקים תחת מגבלות בריאותיות.

בכל השלבים דרושה תחבורה ציבורית שתומכת בהגעה למקומות העבודה. המשמעות היא הפעלה של יותר אוטובוסים לפי כלל של 25 נוסעים באוטובוס. בהקלות על עובדים ייקבעו מגבלות גיל, כך שעובדים בגילאי סיכון לא יחזרו תחילה לעבודה. בכל השלבים יימשך עידוד העבודה מהבית ופיתוח של חלופות משלוח ורכש מקוון.

תגיות