אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ירידה משמעותית במספר חולי הקורונה במצב קשה; דיון בהקלת המגבלות על בני ברק וירושלים צילום: יריב כץ

ירידה משמעותית במספר חולי הקורונה במצב קשה; דיון בהקלת המגבלות על בני ברק וירושלים

מספר בני האדם שנדבקו בקורונה בישראל עלה ל- 13,491; משרד הבריאות: אתמול התקיימו מעל 10,000 בדיקות לגילוי קורונה; משרד הבריאות על התקלה במעבדה במכון ויצמן: 19 אובחנו בטעות כחולים; ועדת הקורונה מתנגדת לחוק שיקל על המשטרה לבצע מעצרים; נדחה פסטיבל ישראל ה-59 שתוכנן להתקיים ביוני; שירות התעסוקה: כל מי שחוזר מחל"ת לעבודתו צריך למלא טופס מיוחד

19.04.2020, 23:18 | כלכליסט ו-ynet

נגיף הקורונה – תמונת מצב בארץ ובעולם

גרף מתים מונשמים ומתים

גרף חולים יומי 

גרף חולים יומי:

23:00 - לאור נתונים מעודדים: הקלות במגבלות שהוטלו על בני ברק וירושלים

 

בעקבות ירידה חדה בנתוני ההדבקה בירושלים ובבני ברק, יתקיים מחר בבוקר (ב') דיון מיוחד בנושא הקלות על המגבלות הקיימות על שתי הערים. כך נמסר ממשרד הבריאות, שהוסיף כי הסגר יסתיים הלילה בחצות.

במשרד הסבירו כי ההחלטה לא נובעת רק מהנתונים הראשוניים המעודדים, אלא גם מהתחייבותם של ראשי הערים בני ברק וירושלים להוציא את החולים מהערים לבתי מלון. ראש הערים התחייבו להוציא לפחות מחצית מהחולים הנותרים בעיר עד סוף השבוע.

שתי הערים בשיא ההתפשטות ידעו עלייה יומית של יותר מ-20% במספר הנדבקים. ואילו מאתמול להיום, נרשמה בשתי הערים עלייה של כ-2% בלבד במספר הנדבקים. בירושלים יש נכון להיום 2,579 חולים מאומתים ובבני ברק 2,307 חולים מאומתים.

בני ברק, צילום: יריב כץ בני ברק | צילום: יריב כץ בני ברק, צילום: יריב כץ

22:30 - משרד הבריאות: אתמול התקיימו מעל עשרת אלפים בדיקות לגילוי קורונה

 

על פי נתונים שפירסם משרד הבריאות, אתמול התקיימו 10,010 בדיקות לגילוי נגיף הקורונה. יום קודם לכן, ביום שישי, נערכו 10,039 בדיקות.

בדיקת קורונה, צילום: שאול גולן בדיקת קורונה | צילום: שאול גולן בדיקת קורונה, צילום: שאול גולן

21:35 - סמוטריץ מציע: ביטול תשלומי ביגוד והבראה במגזר הציבורי - חיסכון של 2 מיליארד שקלים למשק

שר התחבורה בצלאל סמוטריץ' הציע הערב (א') במכתב לשר האוצר משה כחלון לפעול לוויתור על תשלומים של ביגוד והבראה של עובדי המגזר הציבורי בקיץ הקרוב. לדבריו מדובר בצעד מידתי, בעל תועלת תזרימית מיידית, ועדיף על החלופות השונות שיכללו פיטורים, קיצוצים והעלאת מסים.

במכתבו ציין סמוטריץ', כי "אתגר הקרונה מהווה נטל כלכלי כבד מנשוא, כידוע המגזר הפרטי נושא בעיקרו של הנטל. נכון, לעת הזאת, לחשוב על תרומת המגזר הציבורי לאיזון הגירעון בכלים העומדים לרשותו. מעבר לצעדים שבוצעו עד כה במסגרת צמצום מצבת העובדים הזמני.

"בחודשיים הקרובים אמורים להיות משולמים דמי הבראה וביגוד לכלל העובדים במגזר הציבורי, לרבות ברשויות מקומיות. מבחינה שעשיתי מדובר בהיקף הוצאה של למעלה מ-2 מילארד שקלים. ביטול תשלומים אלו באופן חד פעמי השנה יכול להוות תרומה, ולו קטנה, למצב שנוצר".

(צבי זרחיה)

21:15 - ירידה משמעותית במספר חולי הקורונה במצב קשה; 172 נפטרו עד כה

משרד הבריאות עדכן הערב (יום א') כי מספר בני האדם שנדבקו בקורונה בישראל עלה ל- 13,491. מניין חולי הקורונה במצב קשה ירד ב-18 ביממה. 172 נפטרו עד כה מהנגיף. מספר המונשמים ירד בארבעה מאז אתמול בערב ועומד על 109.

19:27 - שירות התעסוקה: טופס חדש לעובדים שחוזרים מחל"ת לעבודה

שירות התעסוקה קורא לעובדים שיצאו לחל"ת ומוחזרים עתה לעבודתם לעדכן אותו באמצעות טופס מיוחד שהועלה לאתר השירות. השירות מציין כי העדכון ימנע תשלומי יתר שייצרו חובות לביטוח הלאומי. בנוסף הוא חשוב למעקב מדויק אחר מצב שוק העבודה. עד היום הגיע מספר המובטלים לכ-1.1 מיליון מתוכם כ-950 אלף שפוטרו או הוצאו לחופשה ללא תשלום. כתובת הטופס: https://tas2.taasuka.gov.il/

(שחר אילן)

19:26 - נדחה פסטיבל ישראל

בשל מגפת הקורונה ואי הוודאות באשר לקיום אירועי תרבות רבי משתתפים הודיעה הנהלת פסטיבל ישראל ירושלים לאמנים מהארץ ומהעולם על דחיית הפסטיבל ה-59, שהיה מיועד להתקיים בחודש יוני. מנכ"ל הפסטיבל אייל שר הודיע לעשרות האמנים שעקב הנסיבות וההגבלות שהוטלו על ידי רשויות המדינה, כולל הוראות בידוד, מניעת התקהלות ואיסור על קיום אירועים, לא ניתן לקיים את הפסטיבל במועד המתוכנן ומועד חדש יפורסם בהמשך.

(מאיה נחום שחל)

 

19:20 - משרד הבריאות על התקלה במעבדה במכון ויצמן: 19 אובחנו בטעות כחולים

משרד הבריאות הודיע על סיום בדיקת התקלה במעבדה במכון ויצמן, ועדכן כי על פי התחקיר, במכון היו 19 בדיקות של אנשים שנמצאו כחולים בקורונה על אף שלא היו חולים. עוד נמסר כי המעבדה במכון ויצמן תחזור לעבוד לאחר סיום עבודת התיקונים לפי דרישות משרד הבריאות.

18:20 - ועדת הקורונה נגד הגדלת סמכויות אכיפה לטובת מעצר חשודים בשל הקורונה

 

חברי ועדת הקורונה דורשים מהממשלה לשנות את חוק סדר הדין הפלילי - סמכויות אכיפה ומעצרים שמתייחס למעצר חשוד כדי לקדם חקירה בגלל הקורונה.

יו"ר הוועדה שלח אמר כי "צריכים לבדוק האם יש בכלל צורך בחוק הזה, ואם נשתכנע שיש צורך - נחוקק אותו בתנאים הבאים: דרישת החיוניות למעצר והחקירה תוגדר בחוק, תיקבע תקופת זמן פחותה להפעלת החוק, ובוודאי לא 3 חודשים כפי שהוצע על ידי הממשלה, ותקבע הגבלה של שימוש בחוק רק לעבירות חמורות וכן יוגבל זמן המעצר".

הצעת החוק הממשלתית שנדונה בוועדה לקראת הצבעה בקריאה השנייה והשלישית נועדה לעגן בחקיקה ראשית, כהוראת שעה לשלושה חודשים, את ההסדר לפיו בית המשפט וכן בית דין צבאי יהיה רשאי להורות על מעצרו של חשוד או להאריך את מעצרו, גם אם יש מניעה לקדם את החקירה שלו נוכח הסיכון הבריאותי הכרוך בחקירת אדם החולה בקורונה או המצוי בבידוד בשל מחלת הקורונה. ההסדר המוצע מתייחס לחשוד או לעד חיוני.

18:00 - משרד הבריאות: 88% מהנפטרים הם מעל גיל 70

על פי נתונים שפורסמו היום על ידי משרד הבריאות בנוגע ל-170 בני אדם שנפטרו מהקורונה עולה כי 88% מהנפטרים הם מעל גיל 70 כאשר 31% מהנפטרים הם בני 90+, 32% הם בני 80-89 ו-25% הם בני 70-79. עוד עולה כי מספר הנפטרים מתחת לגיל 60 עומד על שישה בלבד. גיל הנפטרת הצעירה ביותר הוא 30 ואילו גיל הנפטר הגבוה ביותר הוא 99. מספר הנפטרים הגבוה ביותר היה בגיל 91 (12 נפטרים) ולאחריו 87 (10 נפטרים).

כמו כן, מניתוח הנתונים עולה כי 25% מהנפטרים (42) התגוררו בירושלים, 8% מהנפטרים התגוררו בבאר שבע ובני ברק (13 נפטרים בכל אחת מהערים), 5% מהנפטרים התגוררו בבת ים (12) -ו5% התגוררו בתל אביב (9).

בכל הנוגע להתפלגות מגדרית, מספר הפטרים מתחלק בצורה שווה בין גברים ונשים – 85 נפטרים.  (דורון ברויטמן)

התפלגות נפטרים לפי גיל

10 הערים עם מספר הנפטרים הגבוה ביותר

שינוי יומי במספר הנפטרים

 

17:10 - משרד הביטחון: לאסור כניסה לבתי העלמין הצבאיים ביום הזיכרון

 

בתום דיון שנערך במשרד הביטחון הוחלט להמליץ לשר הביטחון נפתלי בנט לחתום על צו מיוחד, שאוסר על הכניסה לבתי העלמין הצבאיים ביום הזיכרון לחללי צה"ל ומערכות ישראל בשבוע הבא. זאת, לאור דרישות של חלק מהמשפחות השכולות לפקוד את קברי יקיריהם, למרות הסגר שצפוי להיות מוטל על ישראל בימי הזיכרון והעצמאות, בדומה לזה שהוטל בפסח. בנט צפוי להכריע בנושא עוד הערב, ואם ייעתר להמלצה של גורמי המקצוע במשרדו, תיאסר פיזית, באכיפה, כניסתם של בני משפחות שכולות לחלקות הצבאיות ביום הזיכרון.

16:50 - מערך הקווים העירוניים יחזור לפעילות של עד 60%

כחלק מפתיחת העסקים וההקלה על הסגר רשות התחבורה הציבורית מתגברת את מערך הקווים. לפיכך נקבע להגדיל את תדירויות הנסיעה בעיקר בקווים העירוניים מרף של כ-25% מסך הפעילות עד היום לרף חדש של עד 60%. בפועל זה אומר שקווים עירונים שמסיעים למקומות עבודה ומפעלים חיוניים יעבדו עד 4 נסיעות בשעה, זאת במקום פעמיים בשעה עד היום. במקביל יתווספו חלק מקווי התחבורה הציבורית שפעילותם הופסקה לפני כחודש.

החזרה לפעילות תיערך בהדרגה וממחר (ב) ובהתאם ליכולת מפעילי התחבורה לגייס נהגים שהוצאו לחל"ת. מה שלא השתנה הם שעות הפעילות - התחבורה הציבורית תמשיך לפעול עד לשעה 20:00 בערב מידי יום, ופעילותה תיפסק בסופי השבוע. נוסעי התחבורה הציבורית נדרשים לחבוש מסכה ולא ניתן יהיה לשלם לנהג במזומן, והנוסעים צריכים להטעין את כרטיס הרב-קו לפני העלייה לאוטובוס. עוד נקבע שבכל קו תותר נסיעה של 20 נוסעים לכל היותר. פעילות הרכבת הקלה בירושלים תיסע בין תחנות שער שכם לתחנה מרכזית ללא עצירה בתחנות הביניים. לפיכך לא תתאפשר כניסה או יציאה של נוסעים מתחנות יפו העירייה, יפו מרכז, הדוידקה, מחנה יהודה והטורים. פעילות רכבת ישראל לא תתחדש בשלב זה. (ליאור גוטמן)

15:15 - בית החולים איכילוב פרסם את מתווה תוכנית החזרה לשגרה שיוביל

בית החולים איכילוב בת"א פרסם את מתווה תוכנית החזרה לשגרה שינהיג. במסגרת התוכנית, מחלקות שיועדו לטיפול בחולי קורונה ישובו לפעול כמחלקות פנימיות רגילות, והמציאות תותאם לחיים בצל הנגיף. עוד צוין כי על הרופאים ייאסר באופן מוחלט להסיר את המסכות בכל זמן השהות במחלקות, יישמרו מרחקים של שני מטרים בין אנשי הצוות ו"מספר העובדים בחדר ייגזר מגודלו". בתי חולים נוספים צפויים גם הם לגבש תוכנית שתעגן נהלים חדשים בימים הקרובים. יש לציין כי משרד הבריאות טרם עיגן נהלים ברורים בנושא.

פרופ פרופ' רוני גמזו, מנכ"ל איכילוב | צילום: עמית שעל פרופ

14:07 - שתי מטפלות זרות בדיור מוגן משען אפעל ברמת גן נדבקו בקורונה

שתי עובדות זרות בדיור המוגן משען אפעל ברמת גן אובחנו כחולות בקורונה. מרשת משען נמסר: "היום נמסר לנו כי ישנן שתי מטפלות זרות באפעל שנמצאו חיוביות בבדיקה שנערכה. משפחותיהן של המטופלות עודכנו מיד עם קבלת התשובה של הבדיקה".

 

13:40 - רק 4.5% מהנדבקים בקורונה מתגוררים ביישובים ערביים

מניתוח הנתונים שפרסם הבוקר משרד הבריאות בנוגע להמשך התפשטות הקורונה בישובים בישראל, עולה כי 37.5% מהחולים מתגוררים ביישובים יהודים שאינם חרדים, 29.5% מתגוררים בישובים חרדים, 28.5% בערים מעורבות ורק 4.5% מתגוררים בישובים ערביים. (דורון ברויטמן)

 

מחסום ליד דיר אל-אסד, צילום: איי אף פי מחסום ליד דיר אל-אסד | צילום: איי אף פי מחסום ליד דיר אל-אסד, צילום: איי אף פי

12:30 -  חולה קורונה בן 71 נפטר בבית החולים פוריה

תושב טבריה בן 71 שחלה בקורונה, נפטר בבית החולים פוריה בעיר. מדובר במטופל שהועבר מבית האבות "נוף" בעיר, והוא הקורבן השני מבין דיירי המוסד הגריאטרי.

 

12:15 - אוריאל לין: "להזרים כבר היום 43 מיליארד שקל למגזר העסקי"

"על הממשלה להזרים כבר היום 43 מיליארד שקל למגזר העסקי, שכן זהו הפסד הפדיון כתוצאה ממשבר הקורונה עד כה"; כך אמר אוריאל לין, נשיא אגוד לשכות המסחר. לדבריו, "על הממשלה לתת לעסקים פיצוי אמתי וישיר ולא באמצעות מנגנון ההלוואות, אותן צריך להחזיר". לדברי לין, המקור למימון יגיע מקיצוץ רוחבי ומידי של 20% בכל משרדי הממשלה והמגזר הציבורי, פרט למערכת הבריאות. "לא יתכן שבזמן שהמגזר העסקי גוסס, נמצא על סף קריסה ונושא במלוא הנזקים, המגזר הציבורי ממשיך להתנהל כאילו כלום לא קרה, וההוצאה הממשלתית מתנפחת באופן חסר תקדים. בהיעדר מנהיגות כלכלית רצינית אין את האומץ לראות במצב כהזדמנות לקצץ ב'שמן' כדי להעביר ל'רזה'".

הענפים העסקיים העיקריים שנפגעו עד כה כתוצאה ממשבר הקורונה, בשיעורים של מעל ל-80% הן בכמות העסקים והן ברמת הירידה בפדיון, הם מסחר סיטונאי וקמעונאי (non food), שירותי אוכל ואירוח, ענפי התיירות, ושירותים כלליים (פיננסים וביטוח, ניהול, תמיכה, אמנות בידור ופנאי, טכניים וכו). היתר נפגעו אף הם, אך בשיעורים נמוכים יותר, העומדים על בין 15% ל 50% (לא כולל תעופה).

(נוית זומר)

 

12:00 - התקנות החדשות נכנסו לתוקף

משרד הבריאות פרסם את הצווים המעודכנים כפי שפורסמו ברשומות, בהתאם להחלטות הממשלה הלילה בנוגע להקלות החדשות.

11:00 - הלמידה מרחוק תצומצם. שר החינוך: "אין דבר שהוא חובה"

כחלק מאישור ההקלות על הגבלות הקורונה הוחלט בממשלה על צמצום הלמידה מרחוק. מדובר בחלק מהסכם בין המדינה להסתדרות הכללית, לפיו עובדי המדינה ייקחו 50% מימי החופשה על חשבון עצמם ו-50% נוספים על חשבון המעסיק. את המפתח הזה רוצים באוצר להחיל על מערכת החינוך, כך שלמידה מרחוק תהיה 50% היום ואת ה-50% הנותרים ישיבו המורים במהלך חופשת הקיץ. הבוקר, בעקבות הביקורת הרבה שמתחו הורים על היוזמה, כתב שר החינוך רפי פרץ בפייסבוק כי "מסמך הלמידה מרחוק מהווה סטנדרטיזציה, אין כאן דבר שהוא חובה. בנינו כלים רבים וכל מנהל ומורה יחליטו באיזה אופן הם נעזרים בכלים אלו". 

למידה מרחוק למידה מרחוק למידה מרחוק

10:34 - העצמאים שנותרו מחוץ לסבב ההקלות מפגינים ברחבי הארץ

עם אישור ההקלות על הגבלות הקורונה, שאפשרו פתיחת עסקים וחנויות רחוב, יצאו מאות אלפי עצמאים שעסקיהם נותרו סגורים להפגין במוקדים שונים ברחבי הארץ. בין המוחים, עצמאים מענפי טיפולי היופי. המפגינים בת"א יצאו בשיירה מחוף הצוק לעבר קריית הממשלה. במקביל מתקיימות הפגנות נוספות בחיפה, בירושלים ובגליל העליון.

09:41 - משרד הבריאות: מניין המתים מקורונה בישראל עלה ל-171

משרד הבריאות עדכן כי מניין קורבנות הקורונה בישראל עלה ל-171. מדובר בעלייה של 13 מתים ביממה החולפת. מספר החולים בנגיף בארץ עומד על 13,362 בני אדם. מדובר בעלייה של 1.95% במספר המאובחנים לעומת אתמול. מצבם של 156 חולים מוגדר קשה. נרשמה ירידה במספר המונשמים שעומד עכשיו על 109.

09:20 - חברי הכנסת יוכלו להשתתף מהבית בישיבות ועדה

הועדה המסדרת צפויה לאשר הבוקר (א') מתן אפשרות להשתתפות חברי הכנסת בישיבות ועדה ללא נוכחות פיזית. הדיון יתמקד בטיוטת הצעת חוק שגובשה בשיתוף יו"ר הכנסת, ח"כ יזהר שי (כחול-לבן) והלשכה המשפטית, לפיה ח"כ יוכל להשתתף מרחוק בדיון בוועדה אם יחולו עליו אחד או יותר מהתנאים הבאים: הוא חייב בבידוד, או שכבר נמצא בבידוד/חולה בנגיף הקורונה, או שנמנה על אוכלוסייה בסיכון.

ח"כ שישתתף בדיון מרחוק, לא ישתתף בהצבעה כחבר ועדה. בהצבעה יוכל להשתתף ממלא מקומו מאותה הסיעה, לפי הכללים הרגילים בעניין ממלא מקום. כל שאר העניינים הנוגעים לדיון בוועדה יישארו כבימים כתיקונם. ההחלטה תהא תקפה ל-3 חודשים.

ההצעה עולה לוועדה המסדרת לאחר שלפני מספר שבועות 7 חברי כנסת נמצאו בבידוד, ובהם: ראש הממשלה בנימין נתניהו, שר הבריאות יעקב ליצמן, שר הפנים אריה דרעי וסגן שר האוצר יצחק כהן. בשבוע שעבר נכנס ח"כ יעקב אשר לבידוד.

(צבי זרחיה)

 

התפלגות גילאי הנדבקים

 

09:03 - חולה קורונה בן 96 נפטר בבית החולים לניאדו

חולה קורונה בן 96 נפטר בבית החולים לניאדו בנתניה, והוא הקורבן ה-167 של הנגיף בארץ. 

 

חולת קורונה בת 85 נפטרה בבית החולים פוריה

חולת קורונה בת 85 נפטרה בבית החולים פוריה בטבריה. בכך עלה מניין קורבנות הנגיף בארץ ל-166.  

שוק מחנה יהודה. ישאר סגור, צילום: יואב דודקביץ שוק מחנה יהודה. ישאר סגור | צילום: יואב דודקביץ שוק מחנה יהודה. ישאר סגור, צילום: יואב דודקביץ

07:05 - הממשלה אישרה את ההקלות בהגבלות הקורונה

הממשלהאישרה כמה דקות לפני השעה 7:00 הבוקר (א') בדיון טלפוני שארך שעות את ההקלות במגבלות החלות על הציבור במסגרת המאבק בנגיף הקורונה. כעת שוב מותר להתפלל במניין בשטחים פתוחים, הפעילות הספורטיבית חזרה - אבל הלימודים בבתי הספר ובגני הילדים עדיין לא יתחדשו. חנויות חשמל וספרים ייפתחו, אבל חנויות ההלבשה וההנעלה לא. בסעיף חבישת המסכה הוחמרו התקנות, וכעת עומד בצידן קנס של 200 שקל למי שלא יעטה אותן אחרי אזהרה. ביחס לתקנות שפרסם משרד הבריאות אמש חלו שני שינויים: מספר המתפללים בחוץ הועלה ל-19 ואושרה תפילה של עד 500 מטר מחוץ למקום העבודה.

התפלגות גילאי הנדבקים

07:00 - 20 מתחמי "היבדק וסע" לקורונה יפעלו היום ברחבי הארץ

מד"א יפעיל היום 20 מתחמי "היבדק וסע" לנגיף הקורונה ברחבי הארץ. המתחמים הקבועים ימשיכו לפעול בערים הגדולות ירושלים, תל אביב, חיפה ובאר שבע. בנוסף יפעלו מתחמי בידוק ניידים באום אל-פחם, אלעד, אשדוד, בית שמש, בני ברק, דיר אל-אסד, מג'ד אל-כרום, מחנה הפליטים שועפט, מודיעין עילית, שער בנימין, שכונת גאולה בירושלים, מזרח ירושלים, רהט, עפולה, בסמת טבעון וביר אל-מכסור.

תגיות