אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

בלעדי לכלכליסט

גיוס לחברה החדשה של מייסד NSO

חברת הסייבר ההגנתי אורקסטרה של עמרי לביא גייסה 7.5 מיליון דולר מקרן פרייטק. הגיוס נעשה לפי שווי של 18 מיליון דולר

20.04.2020, 06:58 | סופי שולמן

חברת הסייבר אורקסטרה שהוקמה ומנוהלת על ידי עמרי לביא, ממייסדי חברת NSO, גייסה 7.5 מיליון דולר לפי שווי של 18 מיליון דולר. מדובר בגיוס ראשון בהובלת פרייטק (Prytek), גוף השקעות בינלאומי שהיו"ר שלו הוא יאיר סרוסי, לשעבר יו"ר בנק הפועלים. השותף המרכזי בקרן, שמרכזה בסינגפור, הוא המיליארדר הרוסי איגור ריבקוב שהקים באחרונה בישראל מתחם חללי עבודה משותפים תחת המותג SOK. בגיוס של אורקסטרה השתתפה גם קרן טרגט גלובל הגרמנית־ישראלית.

קראו עוד בכלכליסט

עמרי לביא מייסד אורקסטרה , צילום טל אזולאי עמרי לביא מייסד אורקסטרה | צילום טל אזולאי עמרי לביא מייסד אורקסטרה , צילום טל אזולאי

בניגוד ל־NSO שעוסקת בסייבר התקפי, אורקסטרה פונה לשוק הסייבר ההגנתי. החברה מפתחת פלטפורמה שמסנכרנת בין מוצרי האבטחה השונים שקיימים בארגון, מפיקה אנליזה ובונה מדיניות אבטחה ארגונית. לביא הקים את החברה ב־2018 יחד עם סמנכ"ל הטכנולוגיה ד"ר יעקב יוקלסון וסמנכ"ל התפעול יצחק זק. החברה מעסיקה 35 עובדים, רובם במשרדיה בתל אביב.

בשיחה עם "כלכליסט" אומר לביא: "לאורקסטרה כבר יש לקוחות והכנסות של מיליוני דולרים בודדים. התחלנו את התהליך לפני הקורונה - התכוונו לרכוש חברת פורטפוליו של פרייטק ובסופו של דבר גייסנו מהם".

לדבריו, הכסף ישמש את אורקסטרה לרכישות: "אנחנו כבר נמצאים במשא ומתן עם חברה ומעריכים שנגיע לעיסקה בחודשים הקרובים. יש לא מעט חברות שנמצאות בימים אלה במצב לא טוב ומעדיפות למצוא בית במקום להיסגר".

לביא לא מודאג מהשפעת המשבר הכלכלי על זרימת הכסף להייטק בכלל ולסייבר בפרט. "בכל משבר יש נטיה להדק את החגורה. אלא שהפתרון להחזיק את הכלכלה הוא עבודה מרחוק, ולכן הצורך בסייבר יהיה גדול יותר".

לביא עדיין מחזיק בנתח ממניות NSO בעקבות עסקה לרכישתן בחזרה מקרן פרנסיסקו פרטנרס לפי שווי של 800 מיליון דולר לפני מעט יותר משנה. המערכת של החברה נקשרה ברצח העיתונאי ג'מאל חשוגי על ידי הממשלה הסעודי - נתון שבחברה מכחישים. עם זאת, לביא אינו מודאג שלקוחות ומשקיעים פוטנציאליים יקשרו בינו לבין NSO: "עד כה זה עזר יותר מאשר הפריע", אומר לביא. הבעיה התדמיתית שנוצרה לחברה נעוצה לדעתו בעיקר ברגולציה: "התחום של NSO מאוד צר ומדויק ועתיר רגולציה ופיקוח, זאת בניגוד לסייבר הגנתי שהוא תחום ענק ולא מפוקח".

NSO עלתה לאחרונה שוב לכותרות עקב הקורונה. לטענת החברה, היא פיתחה מערכת שמסוגלת למפות תנועות של חולה שבועיים אחורה. המערכת כבר מעוררת עניין בחו"ל וגם אצל שר הבטחון נפתלי בנט.

תגיות