אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
עסקאות האשראי מראשית אפריל: ההלבשה קרסה ב-70%, הוצאות הדלק נחתכו ב-50% צילום: shutterstock

עסקאות האשראי מראשית אפריל: ההלבשה קרסה ב-70%, הוצאות הדלק נחתכו ב-50%

ברכישות במט"ח נרשמה ירידה של 90%, מתוך זה הקניות באתרים בחו"ל ירדו ב-40%. לעומת זאת, בענף המזון נרשמה עלייה של 30% בעסקאות

21.04.2020, 16:32 | רחלי בינדמן
הנתונים הקשים על ירידה במחזורי הפעילות במשק בעקבות משבר הקורונה, באים לידי ביטוי גם דרך מחזורי העסקאות בכרטיסי אשראי.

קראו עוד בכלכליסט

מנתונים שהגיעו לידי כלכליסט עולה, כי (נכון להיום) בחודש אפריל לעומת החודש המקביל אשתקד נרשמה ירידה של 50% בצריכת שירותי פנאי ובידור, ירידה של 50% בתשלומי חשמל ודלק, ירידה חדה של 70%-80% בקניות הלבשה והנעלה, ולעומת זאת לעלייה של כ-30% ברכישת מזון.

 , צילום: Shutterstock צילום: Shutterstock  , צילום: Shutterstock

ברכישות במטבע זר (חו"ל ורכישות אונליין) נרשמה ירידה של 90% כמובן בגלל הפסקת הטיסות. לעומת עלייה בקניות אונליין באתרים בישראל, הקניות באתרים בחו"ל ירדו ב-40%, בין היתר בגלל הפסקת פעילות אתרי אופנה כמו נקסט וחשש מזמני משלוח ארוכים ואיסוף מסוכן מסניפי הדואר.

הבשורות הטובות: לפי הערכות בתעשייה, בשבוע האחרון נרשמה עלייה חדה בהיקפי העסקאות בהשוואה לשבוע הראשון של הסגר.

בין היתר, נרשם זינוק בהיקף הרכישות אונליין. כן נודע כי נרשמה עלייה של פי 2 בשיעור העסקאות מרחוק ביחס לסך העסקאות בכרטיסי אשראי באופן כללי. מתוך זה, בתחום ההלבשה וההנעלה נרשם זינוק של פי 7 במספר העסקאות מרחוק לעומת השיעור של עסקאות אלו לפני המשבר מסך העסקאות, עלייה של פי 3 נרשמה במספר עסקאות מרחוק בתחום הספרים והציוד המשרדי ועלייה של פי 3.5 בעסקאות מרחוק במכשירי חשמל.

 גם בגובה העסקה הממוצעת שבוצעה אונליין נרשמה עלייה חדה של 27%. כמובן החנויות שמלכתחילה תחזקו אתרי משלוח ושירות משלוחים "הרוויחו" בעוד עבור חנויות קטנות שאינן רשתות הקניות אונליין היו מאתגרות יותר.

אורנה יפת מוסיפה: מנתונים של חברת שב"א עולה כי ההוצאות של הישראלים בכרטיסי אשראי ברשתות המזון המהיר וברשתות בתי הקפה עמדו במרץ 2020 על 133 מיליון שקל. בהשוואה לחודש מרץ בשנה שעברה מדובר על ירידה של 31.8% בהוצאות בכרטיסי אשראי שהגיעו אשתקד לסכום כולל של 195 מיליון שקל. מדובר ברשתות מזון ובתי קפה עם למעלה מ-20 סניפים בפריסה ארצית. עוד עולה מהנתונים שעיקר הירידה בהוצאות ברשתות המזון המהיר ובבתי הקפה נרשמה בעסקאות אשראי עם הצגת כרטיס, שירדו במרץ ב-47.5% ביחס למרץ שעבר ועמדו על 80 מיליון שקל בלבד. בעסקאות אונליין בבתי העסק המדוברים נרשמה עלייה של 24.5% והיקף העסקאות עמד על 53 מיליון שקל.

תגיות