אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
לוגיסטיקה ואיקומרס - מ-moovit ועד טכנולוגית חיפוש ויזואלי של SYTE צילום: עמית שעל

הסטארטאפים המבטיחים 2020

לוגיסטיקה ואיקומרס - מ-moovit ועד טכנולוגית חיפוש ויזואלי של SYTE

וגם: בינה עסקית לשיפור תהליכי מכירות של Gong.io, פלטפורמה לניתוח ושיפור חווית משתמש באינטרנט של glassbox ועד לתכנה לזיהוי הונאות של Forter

28.04.2020, 09:39 | מאיר אורבך והגר רבט

מקשיבים ללקוח, בייחוד עכשיו

Gong.io

מוצר: בינה עסקית לשיפור תהליכי מכירות

שנת הקמה: 2015

עובדים: 305, בישראל ובסן פרנסיסקו

גיוסים: 134 מיליון דולר מסקויה, Battery Ventures, סיסקו, שלמה קרמר, Norwest Venture Partners

מייסדים: עמית בן־דב ואילון רשף

גונג פיתחה מערכת לשיפור נתוני נתוני המכירות של חברות באמצעות ניתוח התקשורת עם לקוחות. על מנת לעשות זאת היא משתמשת ביכולת מתקדמות של ניתוח שפה טבעית ולמידת מכונה, שמתמללות כל שיחת מכירות והתכתבות ארגונית בזמן אמת, ומספקות כמה שכבות נתונים ותובנות מיד עם סיומה. התוצאות מראות שיפור משמעותי ביכולות המכירה, כמו גם במישורים נוספים כמו קיצור זמן ההכשרה של אנשי צוות חדשים.

2019 הייתה שנת הקפיצה הגדולה של גונג, שפתחה אותה עם גיוס של 40 מיליון דולר וסיימה עם גיוס של 65 מיליון דולר. בזכות צמד הגיוסים האלה החברה מגיעה מוכנה לתקופה הקשה שעוברת על השוק, ויכולה להמשיך ולהשקיע מאמצים בפיתוח המוצר שלה. 

המייסדים: עמית בן־דב ואילון רשף, צילום: עמית שעל המייסדים: עמית בן־דב ואילון רשף | צילום: עמית שעל המייסדים: עמית בן־דב ואילון רשף, צילום: עמית שעל

מוציאה יותר מהלקוח הדיגיטלי

glassbox

מוצר: פלטפורמה טכנולוגית לניתוח ושיפור חווית משתמש באינטרנט

שנת הקמה: 2010

מספר עובדים: 140. בפתח־תקווה, בלונדון ובניו יורק

גיוסים: 70 מיליון דולר מהקרנות: ברייטון פארק קפיטל, Updata Partners, Ibex Investors, גפן קפיטל, ו־CEIIF

מייסדים: יואב שרייבר, ירון גואטה וחנן בלומשטיין

בתחילת חודש אפריל הפתיעה חברת גלאסבוקס וגייסה 40 מיליון דולר על אף תקופת המשבר. הטכנולוגיה של גלאסבוקס מספקת לארגונים יכולת חברות לשחזר באופן מלא את פעילות הלקוח דיגיטלי המתרחשת על גבי היישומים שלהן ועל ידי כך לדעת לשפר את הפעילות ולהתאימה ללקוח. בשיחה עם כלכליסט סיפר המנכ"ל ירון מורגנשטרן שאחת הלקוחות המפתיעות בעת הזו היתה חברת תעופה שהוציאה אלפי עובדים לחל"ת, ובמקביל חתמה איתם על עסקת ענק במהלך המגיפה. חברת התעופה הבינה שהכלים הדיגיטליים שלה זקוקים לשיפור, כיוון שבעולם תחת הקורונה האינטרנט והאפליקציות הניידות הפכו לערוצים היחידים הנגישים לקהל הלקוחות הרחב.

 

ירון מורגנשטרן, צילום: יח"צ גלאסבוקס ירון מורגנשטרן | צילום: יח"צ גלאסבוקס ירון מורגנשטרן, צילום: יח"צ גלאסבוקס

 

 

עלתה לליגת האיי־וי

 

Verbit

מוצר: פלטפורמת תמלול טכנולוגית

שנת הקמה: 2017

מספר עובדים: 102 עובדים בישראל, ניו יורק וקייב

גיוסים ומשקיעים: 65 מיליון דולר, STRIPES GROUP, ויולה ונצ'רס, ורטקס ונצ'רס, הורייזן קפיטל,וינטג, כלל־טק והקרן הגרמנית HV Ventures.

מייסדים: תום ליבנה, אריק שלף וקובי בן צבי

ורביט היא חברת תמלול טכנולוגית, אשר משתמשת בבינה המלאכותית (AI) בשילוב עם בינה אנושית (HI) על מנת לספק פתרון חכם ומהיר לתמלול מקצועי. החברה מצאה את עצמה מופעת מהביקוש הרב ליכולות שלה בלב המגיפה: החברה שמספקת לארגונים ואוניבסיטאות מערכות תמלול מצאה עצמה חוברת לענקיות דוגמת זום, שלפתע צריכה לספק שירותי תמלול בכמויות עצומות. החברה, שמשלבת לצד מערכת התמלול האוטומטי שלה מתרגמים אנושיים שאחראים על טיוב התרגום, קלטה שטף של מתמללים חדשים שהציעו עצמם לחברה בעקבות הפיטורים ההמונים ברחבי העולם. בינואר האחרון השלימה ורביט גיוס של 31 מיליון דולר שנותנים לחברה בסיס יציב לשנה הקרובה. לחברה יותר מ־150 לקוחות מתחומי האקדמיה והמשפט, ביניהן הרווארד, סטנפורד, לונדון ביזנס סקול, קורסרה ועוד. כמו כן יש לה קהילת מתמללים המונה כ־15 אלף עובדים ביותר מ־30 מדינות בעולם.

 

תום ליבנה מנכ"ל ומייסד שותף של חברת VERBIT, צילום: שלומי יוסף תום ליבנה מנכ"ל ומייסד שותף של חברת VERBIT | צילום: שלומי יוסף תום ליבנה מנכ"ל ומייסד שותף של חברת VERBIT, צילום: שלומי יוסף

 

צומחת עם התשלומים

 

Tipalti

מוצר: פתרונות אוטומטיים לניהול ספקים והעברת תשלומים גלובליים

שנת הקמה: 2010

עובדים: 280, בהרצליה, קליפורניה וקנדה

גיוסים: 146 מיליון דולר, מזאב ונצ'רס, גרופ 11, 01 Advisors Associates Greenspring ו־TrueBridge Capital Partners

מייסדים: חן עמית ואורן זאב

 

טיפלתי (כן, Tipalti) מתמקדת בניהול מערך התשלומים לעסקים בסדר גודל בינוני, מתוך הבנה שחברות כאלה צריכות להפנות את מירב המשאבים לצמיחה, וזקוקות לפתרון פשוט וזמין עבור ניהול העבודה עם ספקים. עם לקוחות החברה נמנות חטיבות של חברות ענק כמו טוויטר ואיירבוס. בחלק מהמקרים מדובר בחברות שהחלו להשתמש במוצר בשלב מוקדם וממשיכות איתו גם היום — למשל טוויץ' של אמזון, שצמחה מ־200 עובדים לכמה אלפים. הפתרון של טיפלתי רלוונטי בייחוד במשבר הנוכחי, שבו חברות נשענות יותר ויותר על פתרונות אוטומציה — בייחוד בתחום התשלומים, שמתגלה כמאתגר לניהול מרחוק.

 חן עמית מייסד ומנכ"ל Tipalti , צילום: אוראל כהן חן עמית מייסד ומנכ"ל Tipalti | צילום: אוראל כהן  חן עמית מייסד ומנכ"ל Tipalti , צילום: אוראל כהן

מאפליקציה חינמית לתשתית תחבורה

moovit

מוצר: אפליקציה להזמנת תחבורה ציבורית

שנת הקמה: 2011

מספר עובדים: 215

גיוסים: 130 מיליון דולר, מהקרנות: BRM Capital,Sequoia Capital, BMW i, Ventures Vintage, Hanaco

מייסדים: ניר ארז, רועי ביק, ירון עברון

האפליקציה להזמנת נסיעות בתחבורה ציבורית מוביט היא אחד המותגים הישראלים המוכרים בעולם. לאפליקציה 775 מיליון משתמשים ברחבי העולם, היא פועלת ב־45 שפות, ב־3100 ערים שנמצאות ב־102 מדינות. בשנים האחרונות המודל העסקי של החברה עבר שינוי ומספקית אפליקציה חינמית היא בנתה מודל עיסקי שמספק לערים ורשויות שונות תשתית למערכות תחבורה ציבורית עירונית. בעקבות התפרצות הנגיף, מפעילי תחבורה ציבורית בכל העולם צמצמו משמעותית את השירות. במקביל, התרבו שיתופי פעולה של מוביט עם חברות התחבורה הציבורית השונות בעולם, להנגשת מידע על ההיערכות מחדש שלהן. מידע זה הועבר למאות מיליוני משתמשים. כמו כן החברה הציעה פלטפורמה ניתנת להתאמה אישית לצרכים הייחודיים של כל מפעיל, עירייה או חברה. בשירות החדש ניתן להגדיר בקלות את מספר הנוסעים המותר בכל כלי רכב בהתאם לתקנות המקומיות. הנוסעים יכולים להזמין נסיעה קבועה מראש או על פי דרישה ולבחור את מיקום האיסוף וההורדה. למפעיל גישה ללוח בקרה, המציג בזמן אמת תמונת מצב ברורה של מיקומי כלי הרכב ומסלולם.

מימין: רועי ביק, ירון עברון וניר ארז מייסדי מוביט, צילום: עמית שעל מימין: רועי ביק, ירון עברון וניר ארז מייסדי מוביט | צילום: עמית שעל מימין: רועי ביק, ירון עברון וניר ארז מייסדי מוביט, צילום: עמית שעל

המאשרת

Forter

מוצר: תכנה לזיהוי הונאות

שנת הקמה: 2013

עובדים: 235, בתל אביב, ניו יורק, לונדון, סין וסינגפור

גיוסים: 100 מיליון דולר, מהקרנות: Sequoia Capital, NEA, Scale Venture Partners, March Capital, Salesforce Ventures

מייסדים: לירון דמרי, מיכאל רייטבלט ואלון שמש

פורטר, שפיתחה תוכנה לזיהוי אוטומטי של הונאות באתרי מסחר, ביצעה קפיצה עצומה בעסקיה ב־2019 והתוכניות שלה ל־2020 כללו הגדלה משמעותית של כח האדם בחברה, פיתוח מוצרים חדשים והגדלת כח המכירות.

בפברואר 2020 הבינו בחברה שהעולם משתנה: תעשיות הבידור והתיירות נמחקו, והקמעונאות המקוונת פרחה, ואיתה החברה. המערכת של פורטר בודקת כל רכישה באופן אוטומטי ומאשרת או פוסלת אותה בתוך שבריר שנייה. בעולם של עידן הקורונה, יכולת זו איפשרה לאתרים רבים להעלות את נפח המסחר שלהם בלי חשש מהונאה.

שותפה מרכזית של פורטר היא חברת אינסטהכרד, הזרוע הלוגיסטית של חלק גדול מהרשתות הקמעונאיות בארצות הברית, ובזכות המערכות של החברה הישראלית היא מסוגלת לספק הזמנות ללא עיכובים.

 

 

מיכאל רייטבלט מייסד משותף ומנכ"ל For, צילום: אוראל כהן מיכאל רייטבלט מייסד משותף ומנכ"ל For | צילום: אוראל כהן מיכאל רייטבלט מייסד משותף ומנכ"ל For, צילום: אוראל כהן

עוצרת את חוטפי הלקוחות

Namogoo

מוצר: מניעת פרסומות לא מורשות

שנת הקמה: 2014

מספר עובדים: 100, בישראל, ארה"ב ואנגליה

גיוסים: 69 מיליון דולר, מהקרנות GreatPoint Ventures, Blumberg Capital ועוד

מייסדים: חמי כץ ואהד גרינשפן

הטכנולוגיה של נמוגו נוצרה על מנת להילחם ב”חטיפת הלקוחות” של הקמעונאיות ברשת, תופעה שהיא אולי חוקית, אך מאוד בעייתית. מדובר במקרים שבהם גופים עסקיים שותלים במזיד פרסומות והפניות לא מורשות, שמסיטות צרכנים מאתר של חברה מוכרת לאתר אחר. נמוגו מונעת את הצגת הפרסומות הלא־מורשות, וגם חושפת את העומדים מאחוריהן. באופן זה היא גם מצמצמת את הסיכון לפגיעה בפרטיות הצרכנים, הנובעות משירותי צד שלישי המוטמעים באתר. הפלטפורמה של נמוגו משמשת יותר מ־150 מותגים עולמיים מובילים ובהם יצרניות התיקים והמזוודות סמסונייט ו־Tumi, יצרנית המחשבים הסינית לנובו, יצרנית ציוד הספורט היפנית אסיקס ואחרות.

בימי הקורונה העבירה החברה את כל עובדיה לעבודה מהבית. במקביל החברה חיזקה את הקשרים העסקיים עם הלקוחות בעזרת מפגשים וירטואלים בנושאים שמעניינים את קהילת האי־קומרס ופעלה ליצירת שותפויות עסקיות חדשות. 

 

חמי כץ ואהד גרינשפן, Credit: Efrat Sa חמי כץ ואהד גרינשפן | Credit: Efrat Sa'ar חמי כץ ואהד גרינשפן, Credit: Efrat Sa

מוצאת את המוצר שראיתם

SYTE

מוצר: טכנולוגית חיפוש ויזואלי

שנת הקמה: 2015

מספר עובדים: 100, בתל אביב, לונדון וניו יורק

גיוסים: 30 מיליון דולר

מייסדים: עופר פרימן, ליהיא פינטו פרימן, עידן פינטו וד"ר הלגה ווס.  

חברת סייט פיתחה טכנולוגיית חיפוש ויזואלי המאפשרת ללקוחות לצלם פריט ואז לחפש אותו באתר סחר ולקבל את התוצאות הקרובות ביותר מבין הפריטים המשווקים באותו אתר. התפרצות הקורונה תפסה את החברה בשיא הצמיחה: היא הגיעה לבשלות של המוצר ויש לה צבר של יותר מ־70 לקוחות עסקיים גדולים ברחבי העולם. עם זאת לא מעט מלקוחות הריטייל שלה נקלעו לקשיים. בשורה התחתונה, משבר הקורונה יצר עבור החברה הזדמנות, מאחר ואת הערך הרב ביותר היא מייצרת ללקוחות בעולמות הדיגיטל והאונליין. סייט הטמיעה במהירות את המערכת בקרב לקוחותיה, והיא נערכת לגיוס אנשי מפתח נוספים למכירות ולפיתוח.

ליהיא פינטו פרימן , צילום: אריאל גיפמן ליהיא פינטו פרימן | צילום: אריאל גיפמן ליהיא פינטו פרימן , צילום: אריאל גיפמן

מרוויחה מהתנודתיות בשווקים

 

capitolis

מוצר: פלטפורמה לשיתופי פעולה בין גופים פיננסיים ובנקים

שנת הקמה: 2017

מספר עובדים: 6

גיוסים: 70 מיליון דולר, מהקרנות: Index Ventures, Sequoia Capital, S Capital, Spark Capital, SVB Capital

מייסד: גיל מנדלזיס

גיל מנדלזיס כבר עבר מספר משברים בקריירה שלו: בשנת 2007 הוא עמד מאחורי האקזיט של חברת טריאנה אשר חוותה את המשברים בענף של תחילת שנות ה־2000. ולמרות שתעשיית הפינטק נקלעה לקשיים רבים במשבר הקורונה, קפיטוליס צולחת אותו בהצלחה. משבר הקורונה הוביל לתנודתיות גבוהה מאוד בשוקי ההון ועלייה גבוהה בנפח המסחר. מצב זה העלה את הפופולריות של המערכת אותה מציעה קפיטוליס, שמקטינה את הסיכון של גופים פיננסים ומצמצמת את עלויות ההון. רק בחודש האחרון החתימה החברה שלושה בנקים מהגדולים בעולם כלקוחותיה, והרחיבה את הפעילות מול לקוחות קיימים. עובדי החברה עובדים מהבית, ובחברה מספרים כי השבועיים הראשונים היו קשים ומאתגרים, גם מבחינת שגרת העבודה בחברה עצמה וגם מבחינת מתן שירות ללקוחות שלא היו ערוכים לעבודה מרחוק. על רקע העליה בהיקפי הפעילות, החברה מגייסת עובדים בתחומי הפיתוח בתל אביב לצד אנשי מכירות בניו יורק ולונדון.

 

גיל מנדלזיס, צילום: ענר גרין גיל מנדלזיס | צילום: ענר גרין גיל מנדלזיס, צילום: ענר גרין

 

 

צומחת על אף המשבר

 

Rapyd

מוצר: תשתית לבניית פתרונות תשלום

שנת הקמה: 2015 • מספר עובדים: 280

גיוסים: 180 מיליון דולר מ־Target Global, Stripe, General Catalyst, Entrée Capital, Oak HC/FT Partners

מייסדים: אריק שטילמן, ארקדי קרפמן ועומר פריאל

 

חברת Rapyd מספקת לחברות פיננסים תשתית לבניית פתרונות תשלום: העברות בנקאיות, ניהול ארנקים דיגיטליים וקבלת תשלום במזומן. רפייד היא דוגמה מעניינת לחברה שהשכילה לנצל את משבר הקורונה לצמיחה, כאשר סבב גיוס שהסתיים בספטמבר השאיר את החברה עם כסף מזומן אותו היא מתעתדת לנצל לרכישות. אחת מהן, רכישה של חברת סליקה איסלנדית, כבר יצאה אל הפועל. הפינטק הוא בין התחומים שספגו את המכה הקשה ביותר במשבר האחרון ואחת ההשלכות של המשבר על חברות בתחום תהיה גל קונסולידציה של חברות בקשיים שנרכשות על ידי חברות שהגיעו למשבר עם הכנסות מבוססות וכסף זמין בבנק.

 

מימין: עומר פריאל אריק שטילמן וארקדי קרפמן מימין: עומר פריאל אריק שטילמן וארקדי קרפמן מימין: עומר פריאל אריק שטילמן וארקדי קרפמן

 

צומחים עם חוויית הרכישה המקוונת

 

Riskified

מוצר: מניעת הונאות באתרי אי־קומרס

שנת הקמה: 2012 עובדים: ישראל וארצות הברית

מספר עובדים: 500

גיוסים ומשקיעים: 230 מיליון דולר מפיטנגו צמיחה, Capital One Growth, קומרה קפיטל, ג'נרל אטלנטיק

מייסדים: עדו גל ואסף פלדמן

 

ריסקיפייד, שנבחרה למקום הראשון בשנה שעברה אחרי קפיצה משמעותית בפעילותה ובהכנסותיה, משרתת בין לקוחותיה גם חברות ענק מתחום התיירות והפנאי, כמו בוקינג.קום וחברות תעופה. לכאורה, זה מציב אותה בסיכון במשבר הנוכחי — אבל החברה מספקת לא רק שירות למניעת הונאות, אלא גם אופטימיזציה של חוויית רכישה, והצד הזה שלה נהנה מהזינוק הגלובלי ברכישות אונליין. עוד יתרון גדול של ריסקיפייד הוא שהיא מגיעה למשבר הנוכחי אחרי שכבר ביססה פעילות ענפה במזרח ובעיקר בסין, שם האי־קומרס שובר שיאים חדשים. כל אלה, כמו גם סבב גיוס של 165 מיליון דולר, נותנים רוח גבית כעת לחברה, שצפויה לצאת מהמשבר מחוזקת.

עידו גל, צילום: עמית שעל עידו גל | צילום: עמית שעל עידו גל, צילום: עמית שעל

 

תגיות