אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"חוק החילופים" יאפשר מינוי שני שרים באותו המשרד צילום: אלכס קולומויסקי,

"חוק החילופים" יאפשר מינוי שני שרים באותו המשרד

הצעת החוק מעגנת את הרוטציה בין נתניהו וגנץ; בנוסף, כפי שנחשף בכלכליסט, "דרך ארץ" תקבל מימון מפלגות מיוחד. תוספת העלות לכנסת - 9 מיליון שקל לקדנציה

23.04.2020, 10:35 | צבי זרחיה

הכנסת תחל היום (ה') בחקיקת החוקים שנועדו לאפשר את הקמתה של הממשלה החדשה. הוועדה המסדרת תאפשר הבוקר פטור מחובת הנחה מוקדמת של 45 ימים של הצעת "חוק החילופים", שמעגנת את הרוטציה בין ראש הממשלה בנימין נתניהו לממלא מקומו הצפוי בני גנץ.

קראו עוד בכלכליסט

הצעת החוק הזו - שתועלה היום להצבעה בקריאה הטרומית ותועבר להמשך חקיקה בוועדה המסדרת - קובעת בין היתר שנתניהו וגנץ יושבעו בעת השבעת הממשלה כראש הממשלה וכראש הממשלה הבא. בעת ביצוע הרוטציה - שנה וחצי לאחר הקמת הממשלה - יהפוך גנץ מיידית לראש הממשלה, בלא צורך בהצבעה נוספת בכנסת.

הצעת החוק קובעת בנוסף, שדרוש רוב של 75 חברי כנסת לצורך שינויה בקריאות הראשונה, השנייה והשלישית. רוב כזה דרוש גם כדי לשנותה אחר כך. בהצעת החוק מוצעת אפשרות למנות שני שרים ושני סגני שרים באותו משרד ממשלתי.

נתניהו וגנץ, צילום: רויטרס נתניהו וגנץ | צילום: רויטרס נתניהו וגנץ, צילום: רויטרס

כמו כן, כפי שנחשף בכלכליסט, הצעת החוק קובעת כי סיעת "דרך ארץ" תקבל מימון מפלגות שוטף מהכנסת לכל אורך הקדנציה המדוברת בתוספת עלות לכנסת של 9 מיליון שקל לקדנציה. שכן, המדובר במימון מפלגות חודשי של 249 אלף שקל בחודש, כלומר 3 מיליון שקל בשנה, ו-9 מיליון שקל לקדנציה.

מימין: יועז הנדל וצבי האוזר, "דרך ארץ", צילום:  עמית שעל, אוראל כהן מימין: יועז הנדל וצבי האוזר, "דרך ארץ" | צילום: עמית שעל, אוראל כהן מימין: יועז הנדל וצבי האוזר, "דרך ארץ", צילום:  עמית שעל, אוראל כהן

כזכור, חברי הכנסת צבי האוזר ויועז הנדל פרשו מסיעת תל"ם והקימו את סיעת "דרך ארץ". אבל, מאחר שהם פרשו בלא הבעת הסכמה של כל חברי הכנסת של תל"ם, אזי מימון המפלגות השוטף שלהם נשאר בסיעת תל"ם.

במסגרת "חוק החילופים", "דרך ארץ" תקבל מימון מפלגות חודשי שוטף, מבלי שהמימון בגינם ייגרע מסיעת תל"ם. התוצאה היא שסיעת תל"ם בראשות משה יעלון שבה כיום רק שלושהחברי כנסת תקבל מימון מפלגות לפי חמישה חברי כנסת. כלומר, מדובר בתוספת עלות לכנסת של 166 אלף שקל בחודש לכספי מימון המפלגות של תל"ם, כ-2 מיליון שקל בשנה, 6 מיליון שקל לקדנציה של שלוש שנים.

תגיות